Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

Kirjoitettu 15.04.19
Esseen kirjoittaja: Oskari Kakko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka olla piittaamatta paskaakaan
Kirjan kirjoittaja: Mark Manson
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka olla piittaamatta paskaakaan, ei vitsi kuinka mielenkiintoiselta kuulostaa. Äänikirjan kesto oli vain 6 tuntia, not bad ja sitten vielä pieni nopeutus. Pelkkä kirjan nimi herättää todella paljon ajatuksia.

 

Tuntuu että ihmiset yleensä, varsinkin me suomalaiset saamme todella pienistä ja turhamaisista asioista isomman jutun mitä se todellisuudessa onkaan. Kuinka helposti luommekaan turhaa stressiä itsellemme? Olen ennen ollut tyyppi, joka stressasi asioista, jotka nykyään kuulostavat todella naurettavilta. Varsinkin yläasteella. Olenko cool? Jos en, miten voisin olla? Mitä ihmiset ajattelevat minusta, jos mokaan esimerkiksi luokassa pidettävässä esitelmässä? Se loi tilanteen, jossa oli vaikea olla tyytyväinen, sillä joka kerta olisi voinut olla vähän vielä parempi.

 

Luojan kiitos olen päässyt siitä yli ja nykyään ei voisi oikeastaan vähempää kiinnostaa, jos joku muu ei tykkää siitä mitä tai miten jotakin teen. Olen huomannut sen helpottaneen elämääni todella paljon. En anna muiden määrittää sitä kuka itse olen. Tunnen itseni paljon paremmaksi kuin silloin, kun jokaista liikettä piti suunnitella todella tarkkaan muiden mukaan. Olen ruvennut tekemään enemmän liiallisen suunnittelun sijaan.

 

Okeoke takaisin kirjaan. Alussa pidin kirjaa hieman turhaa itselleni, mutta toisaalta tajuan myös miksi monet ovat pitäneet kirjaa todella hyvänä. Tämän hetkiselle minälleni kirja oli aika liirumlaarumia, mutta 5 vuotta sitten kirja olisi ollut kuin tehty minulle.

 

Mitkä olivat mielestäni parhaat kirjassa olleet ajatukset:

 

-Se että et piittaa paskaakaan ei tarkoita, että kaikki asiat ovat ”ihan sama”, vaan sitä että välittää vain oikeasti olennaisista asioista.

 

-Kun opitaan uutta se ei tarkoita, että automaattisesti väärin tehdyt asiat tehdään heti oikein, vaan että ne tehdään ensin vähemmän väärin. Muuttuminen on prosessi, joka tapahtuu pala palalta. Tuntuu, että meillä on tiimissä nyt juuri kyseinen tilanne. Paljon on ollut asioita, joita tehdään väärin, mutta eri henkilöiltä on alkanut nousta muutoksenhalu. Koska kaikki eivät ole vielä ymmärtäneet miksi muutoksia kyseisissä asioissa tulee tehdä, tuntuu muutoksien hitaus ajoittain todella turhauttamalla. Toisaalta luulen, että kun yksilöt muuttavat omaa käytöstään ja käytäntöjään, myös muut ymmärtävät miksi asioita tehdään eri tavalla.

 

-Sillä miten suhtaudut vastoinkäymisiin, on todella suuri merkitys. Saadaanko niistä voimaa, vai onko se taakka? Tässä asiassa olen myös huomannut, että tiimissä toimiessa, myös sillä miten yksilö reagoi on todella suuri vaikutus kaikkiin sillä tunnetilat tarttuvat helposti myös muihin.

 

 

Kirja oli todella kevyt kuunnella ja loppujen lopuksi ihan hyvä, mutta ehkä ensi kerralla olisi hyvä olla jotain vähän enemmän käytäntöön vietävää tavaraa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!