Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoitettu 09.10.19
Esseen kirjoittaja: Annika Palmari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnegie
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jokainen ihminen kaipaa kirjan nimen mukaisesti ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Liiketoiminnassa monesti näitä kolmea tavoitellaan samaan aikaan: ystävien kautta saa projekteja, joiden kautta pystyy menestymään, kun taas menestys tuottaa vaikutusvaltaa. Toisaalta jos yksikin näistä osioista puuttuu, ovat toiset merkityksettömiä. Ei ole vaikutusvaltaa ilman ystäviä ja niin edelleen. Halusin kokeilla tämän kirjan kautta, onko mahdollista saada näinkin vanhasta kirjasta ajankohtaisia ohjeita tiimityöskentelyyn.

 

Monet kirjan ohjeista liittyivät sosiaalisiin taitoihin ja tilanteisiin. Olen samaa mieltä kirjan kanssa siitä, että jos osaa toimia oikein ihmisten kanssa, avaa se ovet menestykseen muillakin elämän osa-alueilla. Kirjassa annettiin hyvin yksityiskohtaisia neuvoja siitä, miten saada toiset pitämään sinusta. Neuvottiin esimerkiksi hymyilemään ja pyrkimään muistamaan toisten ihmisten nimi ja käyttämään sitä usein. Mutta suurin ohje oli pyrkiä olemaan aidosti kiinnostunut toisista. Ihmiset kyllä huomaavat, jos esität vain olevasi ystävällinen tai haluat vain hyötyä heistä. Tällaisilla asioilla on voimakas merkitys sosiaalisiin suhteisiin. Esimerkiksi meidän tiimissämme olisi varmasti hyötyä siitä, jos olisimme aidosti kiinnostuneita toisistamme. Usein treeneissämme kerromme kyllä mielellämme omasta elämästämme ja omista projekteistamme ja tehtävistämme, mutta kuinka usein tulee aidosti kysyttyä muilta heihin liittyvistä asioista? Myös jo niinkin pienellä teolla kuin hymyllä voi olla suuri vaikutus toisten mielentilaan. Olenkin pyrkinyt piristämään tunnelmaa helposti masentavan tuntuisissa treeneissämme nauramalla ja hymyilemällä usein. Jatkossa aion opetella myös kysymään toisilta heidän projekteistaan ja tavoitteistaan, sillä vaikka se aidosti kiinnostaakin minua, helposti unohtaa ottaa asioista selvää, kun keskittyy omiin projekteihin.

 

Olen ollut myös heikko väittelijä, ja tiimiläisemme ovat antaneet aiheesta paljon palautetta viime vuoden aikana, joten oli hienoa löytää kirjasta ajatuksia ja ohjeita tähän osa-alueeseen. Kirja korosti erityisesti kunnioituksen ja toisten ajatuksien arvostamisen tärkeyttä kiistatilanteissa, mikä kieltämättä on ollut minulle aiemmin vaikeaa. Kirja kehotti myös korostamaan nöyryyttä, esimerkiksi ilmoittamalla iloisesti muille, kun huomaa olleensa väärässä. Tässä oli paljon haastetta esimerkiksi Drifting-projektissa, kun oletin alussa tietäväni aiheesta enemmän kuin luulin. Vaati paljon nöyryyttä huomata että sekä graafinen osaamiseni että vakaat mielipiteeni esimerkiksi lajin markkinointitavoista eivät olleetkaan soveliaita. Opin kuitenkin paljon näistä haasteita ja ymmärrän nyt kunnioittaan asiaa ymmärtäviä ihmisiä enemmän. Jatkossa yritän käyttää toisten tietopääomaa voimavarana taistelukohteen sijaan. Esimerkiksi Tiimiakatemian mainosmateriaaleja tehdessäni luulin jälleen tietäväni parhaiten, mikä ilme sopisi uusiin materiaaleihin paremmin, mutta rakentavan palautteen jälkeen ymmärsin kuunnella muidenkin ajatuksia ja lopputulos oli parempi kuin oma aiempi visioni. Jälleen hyvä esimerkki kunnioituksen tarpeellisuudesta tiimityössä.

 

Ajattelin myös kirjaa lukiessani, kuinka vähän todellisuudessa annan kiitosta toisille, erityisesti työympäristössä. Helposti pidän toisten työpanosta itsestäänselvyytenä ja unohdan, kuinka paljon pienikin kiitos voi kannustaa toisia. Ainakin itse olen kokenut toisten tiimin jäsenten vilpittömien arvostavien sanojen motivoivan huikeasti enemmän kuin mikään muu. Ajattelinkin opetella uuden tavan tukea omaa työympäristöäni tällä saralla. En ole itse tottunut antamaan luonnostani kiitosta, sillä keskityn helposti liikaa vain työn suorittamisen seuraamiseen. Yritänkin opetella tavaksi ottaa hetken aikaa ajatuksilleni ja miettiä, mistä olen kiitollinen niin omassa elämässäni kuin tiimiläisissäni. Lapsena, kun riitelimme siskoni kanssa, äitimme käski aina sanomaan 5 kiitoksen aihetta toisesta, mikä aina ratkaisi riitamme. Ehkä tätä voisi kokeilla myös tiimiläisten kanssa, kun projekteissa on kitkaa tai kovia paineita

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!