Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kuinka tulla paremmaksi ihmiseksi?

Kirjoitettu 11.02.18
Esseen kirjoittaja:
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kuinka saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Kirjan kirjoittaja: Dale Carnagie
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Valitsin tämän kirjan, koska tätä suositeltiin minulle monelta eri taholta. Kirja on ajaton klassikko. Se on kirjoitettu lähes yli 80 vuotta sitten. Silti sen aiheet ovat edelleen ajankohtaisia. Ajaton kirja siis ihmisten välisestä kanssakäymisestä ja vuorovaikutustaidoista. Siitä syystä ostin kirjan omaan kirjahyllyyn, koska sen teemat eivät vanhene koskaan.

Kirja antaa konkreettisia vinkkejä ja keinoja ihmisten käsittelyyn, kuinka saat vastapuolesi toimimaan ja käyttäytymään haluamallasi tavalla. Kirja on jaettu neljään osaan.

  • Ihmisten käsittelyn perusmenetelmät
  • tavat joilla saat ihmiset pitämään itsestäsi
  • miten saat ihmiset omalle kannallesi
  • johtajuudesta: kuinka muuttaa ihmistä loukkaamatta häntä

Jos kirjaa ei olisi lukenut näistä teemoista tulisi mieleen, että kyseessä on ihmisten manipulointi opas. Sitä se ei kuitenkaan noin jyrkästi ole. Mielestäni kirja antaa vastaukset hyvin helposti ymmärrettävässä muodossa, kuinka kiinnittää huomiota omaan käyttäytymiseen ja itsensä kehittämiseen. Siitä jatkojalostettuna, kuinka omalla tekemisellä on suuri vaikutus muihin ihmisiin. Kirja antaa vastaukset siihen, kuinka olla parempi ihminen.

Tavoitteenani on aina parantaa omaa tekemistäni. Ihmiset ja se kuinka he käyttäytyvät tietyissä tilanteissa on kiinnostanut minua aina. Viimevuosina se on kiinnostanut minua entistä enemmän. Se on ehkä sellaista ymmärryksen laajentamista mitä olen yrittänyt kehittää itsessäni. Olen aina tullut hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Se kiinnostaa kovasti, että miksi joku ihminen ajattelee niin kuin ajattelee ja käyttäytyy, siten kuin käyttäytyy. Syyt taustalla kiinnostavat ja ihmisten ymmärtäminen yleensä.

Mielestäni kirjan suurin pointti on se, että ole aidosti kiinnostunut kanssa ihmisistä. Siten he ovat myös kiinnostuneita sinusta. Tärkeintä on juuri olla kiinnostunut toisesta, kuin se että yrität häntä saada häntä kiinnostumaan itsestäsi. Kirja antaa muutamia ohjeita, kuinka saat muut pitämään sinusta. Kysele paljon kysymyksiä toiselta ihmiseltä. Ihmiset tykkäävät puhua varsinkin itsesään. Käy keskusteluita pitkälti kysymysten avulla. Ihmiset tykkäävät siitä, että kuulevat oman nimensä. Pyri siis muistamaan nimet huolella ja käytä ihmisten etunimiä. Hymyile aina kun mahdollista ja ole iloinen. En tarkoita, että pitäisi esittää iloista mutta pyrkiä pitämään hyvää fiilistä yllä ja olemalla positiivinen. Sen huomaa kaikki muutkin. Kuuntelun taito on tärkeää ja kirja antaa sellaisen ohjeen, että pitäisi rohkaista muita puhumaan itsestään. Itse olen yrittänyt panostamaan kuuntelemiseen ja kehittämään sitä taitoa. Mielestäni yksi tärkeimmistä pointeista on rehellisen arvon antaminen toiselle. Se, että kehuu toista ja antaa positiivista palautetta unohtuu monesti. Kehumiseen olemme kiinnittäneet huomiota tiimimme kanssa. Siinä olemme mielestäni kehittyneet siinä. Arvostamme kovasti toisten tekemistä ja onnistumista mutta se pitäisi myös muistaa sanoa ääneen. Siitä tulee hyvä mieli molemmille, kehujalle ja kehuttavalle.

Aina pitäisi pyrkiä kunnioittamaan toisen mielipidettä, vaikka et olisi itse samaa mieltä asiasta. Et voi sanoa, että ”olet väärässä” vaikka niin olisikin. Pitäisi pyrkiä siihen, että keskustelukumppanisi ei menetä kasvojaan. Varsinkin jos muita on läsnä. Keskustelemalla ja esittelemällä toinen näkökulma asiaan ja hyvä perustelu saattavat saada hänet muuttamaan kantaansa.

 

Pyrin käyttämään kirjan ohjeita joka päiväisessä arjessa. En tietenkään orjallisesti mutta kiinnittämällä enemmän huomiota omaan tekemiseen ja sitä kautta kehittymiseen. Kirjan teemat sopivat niin parisuhteeseen, töihin ja koulunkäyntiin. Joka paikassa olet ihmisten ympäröiminä ja kohtaat ihmisiä päivittäin. Toivon ainakin itse, että olisin helposti lähestyttävä persoona ja mielestäni olenkin. Pyrin myös itse tutustumaan uusiin ihmisiin ja kasvattamaan verkostoani. Nyt tällä hetkellä yritän tutustua paremmin niihin ihmisiin, joita olen jo tavannut. Se on tämän kevään teema. Totta kai elämääni mahtuu uusiakin ihmisiä mutta yritän kehittää suhteita jo ympärilläni oleviin ihmisiin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!