Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Laiskat alaiset ympärilläni

Kirjoitettu 04.03.20
Esseen kirjoittaja: Aleksi Laitinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Laiskat alaiset ympärilläni
Kirjan kirjoittaja: Thomas Erikson
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Viime syksynä meidän tiimissä oli paljon keskustelua kirjoista ja käytiin lävitse paljon kirjasuosituksia. Tuntuu, että tietyt kirjat ovat aina kaikkien huulilla tiettyyn aikaan ja itselle jäi syksyltä mieleeni ”Idiootit ympärilläni” kirja. Itse en ole koskaan kirjaa lukenut, vaikka olen kuullut siitä paljon niin hyvää kuin pahaakin. Viime viikolla eteeni tuli sitten äänikirjana saman miehen kirjoittama teos ”Laiskat alaiset ympärilläni” (Thomas Erikson) ja ajattelin vilkaista lyhkäistä esittelyä kirjasta. Ajattelin, että kirja voisi olla luettavan arvoinen kaiken tämän aiemman hehkutuksen myötä mitä heppu oli saanut toisella kirjalla. Lisäksi esittelyn myötä minun kiinnostukseni nousi kirjaa kohtaan, sillä siinä mainittiin esimerkiksi ” Kuinka saada toimivaa liiketoimintaa ja työntekijät motivoitumaan tekemään työtä? ” Ajattelin ottaa kuunteluun tiimin näkökannan, jolloin saisin kirjasta mahdollisimman paljon hyötyä ja ajatuksia juuri meidän omaan tiimiimme niin itselleni kuin mahdollisesti myös muille. Tempossa meillä viime syksy oli hieman hakemista, vaikka saimme kyllä tehtyä hyvin projekteja. Omalla kohdalla en itse ainakaan oikein tiennyt välillä mitä minun kuuluisi tehdä. Kevään puolella olen löytänyt omaa juttua ja tämän kirjan myötä mahdollisesti saan lisää vinkkejä, jolla saisimme tiimin toimintaa vielä toimivammaksi.

 

Miksi me olemme tässä asemassa ja miksi teemme juuri tätä tällä hetkellä? Kirjasta nousi esiin hyviä kysymyksiä, joihin olisi hyvä palata tietyin väliajoin. Kuuntelin kirjaa ja mietin itse vastauksia näihin kertojan esittämiin kysymyksiin. Tiedänkö itse mitä minun kuuluu tehdä ja mitä vastuuta minulla on? Miksi olen juuri Tiimiakatemialla ja mitä teen tällä hetkellä ja parin seuraavan kuukauden ajan? Tai seuraavan puolen vuoden aikana? Jos minulta olisi viime syksynä kysytty nämä kysymykset niin olisin aika hukassa ollut, pakko myöntää. Keväällä minulle on hiljalleen kirkastunut ajatus siitä, mitä oikeasti haluan tehdä ja se on helpottanut kyllä omaa toimintaa paljon. Olen hurahtanut täysin videokuvaukseen ja tehnyt sitä nyt muutaman kuukauden ajan tutkapari Luukkosen kanssa. Olen saanut kalenteriin täytettä ja tekemisen puutetta ei ole ollut, eikä myöskään ole tarvinnut miettiä mitä tekisi huomenna tai ensi viikolla. Toisin kuin viime syksynä välillä tuntui. Miksi olen Tiimiakatemialla ja mitä teen juuri nyt? Olen ruvennut tajuamaan ihan OIKEASTI kuinka huikea mahdollisuus tämä on tässä elämänvaiheessa oppia yrittäjyyttä ja tehdä ihan käsittämättömän siistejä asioita todella pienellä riskillä. Lisäksi tässä on jatkuvasti huippu tukiverkko ympärillä, josta löytyy apua aina tarvittaessa. Esimerkiksi näissä videokuvaushommissa ollaan saatu todella paljon apua Mäksältä meidän omasta tiimistä ja paljon myös tiimin ulkopuolelta muilta tiimeiltä.

 

Millainen on sitten hyvä johtaja tiimille?

Aina tiimin johtohahmolla on tietysti iso vastuu ja meidän tapauksessa tilanne on vielä haastavampi, sillä olemme kaikki samalla viivalla eikä tiimiliiderillä ole hirveästi sanavaltaa itsestään. Kirjasta nousi kuitenkin hyviä pointteja myös tähän esiin, jotka vaikuttavat tiimin toimintaan. Onko hyvä jos johtaja antaa tehdä mitä haluaa, kaikilla on kivaa jatkuvasti ja ikäviä tehtäviä/asioita ei nosteta esille ja annetaan pienissä asioissa periksi? Minusta johtajan pitää hallita homma ja pitää sen verran kuria yllä, että hommat tulee oikeasti tehtyä ja pysytään yhteisissä tavoitteissa, jolloin jokainen voittaa pitkässä juoksussa. Samalla saa ja pitääkin olla myös kivaa, kunhan hommat tehdään hyvin. Lepsu johtaja on varmasti mukava kaikille, koska koskaan ei tule lokaa niskaan ja pystyy luistamaan joistain asioista, mutta pitemmän päälle se kosahtaa vain omaan nilkkaan. Yksi vaihtoehto esimerkiksi voisi olla, että johtaja käy jokaisen kanssa keskustelut, joista ilmenee henkilön tavoitteita, motivaatiota yms. Johtaja olisi vaativa tiimin yhteisissä pelisäännöissä ja tavoitteissa, mutta samalla toki kannustava ja palkitseva, jolloin tekeminen myös motivoisi porukkaa. Tämän johdosta porukka rupeaa mahdollisesti toimimaan automaattisesti kohti tavoitteita eikä tarvitse käyttää turhaa aikaa samaan useaan otteeseen. En tarkoita, että esimerkiksi meillä Tiimiakatemialla johtajien täytyy olla natseja, mutta kuitenkin homma pitää olla hallussa ja oltava tiukka yhteisissä tehtävissä, jotta päästään tavoitteisiin.

Oli hieno huomata yksi kohta kirjassa, josta nousi oikein hymy huulille. Kirjassa nostettiin esille todella vahvasti pohjan rakentamista tiimin toiminnalle, josta on hyvä ponnistaa kohti menestystä. Yksinkertainen asia, joka on varmasti jokaisella tiedossa, mutta itse koen, että olemme Tempon kanssa rakentaneet nyt tosi vahvaa taitopankkia meidän tiimille. Olemme ruvenneet oppimaan laajalla rintamalla eri taitoja joita voimme tarjota, lisäksi etsimme jatkuvasti lisätietoa näihin. Ja mikä parasta, teemme jatkuvasti näitä hommia käytännössä, jolloin opit oikeasti tarttuvat mukaan.

 

Kirjassa puhutaan paljon näistä eri väreistä, jonka mukaan tietynlaisia henkilöitä on jaettu. Minusta nämä ovat aivan liibalaaba-puuhastelua. Kertoja kertoo tietyn värin toimivan tällä ja tällä tavalla, jonka jälkeen seuraavassa lauseessa hän kumoaa edeltävän lauseen täysin. Seuraavassa lauseessa tuleeilmi, että on kuitenkin mahdollista, että kyseinen väri käyttäytyykin eri tavalla tai että hänen toimintansa voi myös olla aivan toisenlaista mitä juuri edeltävässä lauseessa oli mainittu. Värit sotkivat todella paljon ainakin itseäni kirjan kuuntelussa, joten jätin ne omaan arvoonsa ja otin oppeja yleisellä tasolla, jolloin koin saavani kirjasta enemmän irti. Välillä tuntui kuin kirjailija olisi luetellut Tikkurilan värikartasta vuorotellen värejä ja arvuutellut kortit siihen päälle, jonka mukaan hän latoi tarinaa tiskiin. Varmasti sieltä olisi noussut yhtenäisyyksiä tiettyjen värien suhteen, mutta tällä kertaa mentiin tällä tapaa.

 

Paras tiimi kirjan mukaan on sellainen, jossa on mahdollisimman erilaisia heppuja. Kappas mitenkäs Tiimiakatemialla jaetaan tiimit. Hyvänä huomiona tuli myös tämän huomioiminen pienempiin projekteihin, jolloin jokainen täyttää tietyn roolin, eikä kaikki ole vain yhteen tiettyyn juttuun kiinnittyneenä. Näin projektia saadaan eteenpäin ja päästään etenemään nopeammin kohti projektin maalia. Kirjassa myös nostettiin, että samankaltaisten ihmisten ei tulisi osallistua samaan projektia juuri edellä mainitun asian takia, mutta tästä olen erimieltä osittain. Itse koen ainakin, että en saa itsestäni irti jos en pysty olemaan aidosti oma itseni projektiryhmän kanssa, jolloin en myöskään uskalla sanoa mielipiteitäni tarpeeksi suoraan. Varsinkin tässä tämän lukukauden aikana olen tehnyt paljon projekteja sellaisten henkilöiden kanssa, joiden kanssa tulen vaivatta toimeen. Työt on mennyt hyvin ja olen nauttinut tehdä projekteja. Enkä tarkoita tällä, että en voi tehdä hommia kuin tiettyjen ihmisten kanssa, mutta en myöskään näe syytä viedä itseäni väkisin epämukavuusalueelle, jolloin en mahdollisesti saa itsestäni irti niin paljoa. Olemalla kiinnostunut aidosti ihmisistä/ideoista/ajatuksista saadaan varmasti eniten irti ja samalla täytyy muistaa myös haastaa ideaa eteenpäin vievillä kysymyksillä/ajatuksilla.

Loppuun vielä yksi hyvä vertaus, joka jäi mieleeni, kun ihminen tavoittelee jotain päämäärää kohti. ”Jos haluat itsellesi näkyviä vatsalihaksia niin työn tulokset eivät näy heti, mutta pitemmän päälle, kun jaksat tehdä toistoja/harjoittaa vatsalihaksia niin tulokset rupeavat myös näkymään vatsalihaksissa”. Tämä on hyvä muistaa myös meidän arjessa Tempossa. Tulokset ei välttämättä näy heti kun lähdetään tekemään jotain uutta projektia, mutta kun jaksamme yrittää ja keräämme jatkuvasti lisää tietoa niin tulokset tulevat ajallaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!