Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyksen portaat

Kirjoitettu 09.04.19
Esseen kirjoittaja: Annika Palmari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Menestyksen portaat
Kirjan kirjoittaja: Melina Niemi
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Melina Niemen kirja tuntui hieman jopa jatko-osalta Idiootit ympärilläni -kirjaan. Kirjassa puhuttiin paljon eri väripersoonista, mutta tällä kertaa jääkiekkomaailman ja urheilujoukkueiden toiminnan ja kokemuksien kautta.

 

Vaikka kirja oli ikään kuin kertausta idiootit ympärilläni kirjasta, oli kiinnostavaa lukea esimerkkejä oikeasta elämästä ja värityyppien ongelmien ratkaisuista todellisissa tilanteissa.

 

Kirjasta jäi mieleen, kuinka eri pelaajien toimintaa ei pyritty muuttamaan yhteen muottiin.

Sen sijaan, että kaikkien olisi odotettu toimivan samalla tavalla, annettiin heidän olla oma itsensä ja toteuttaa omaa tyyliänsä ratkaista ongelmia. Jokaisen persoonan vahvuudet valjastettiin käyttöön ja heikkoudet pyrittiin korjaamisen sijaan väistämään. Jos pelissä oli heikkoutena äkkipikaisuus ja siitä seuraavat ongelmat, vältettiin konfliktit erilaisilla käytännöillä tilanteen kärjistyminen estämiseksi, esimerkiksi rauhoittumalla kentän reunalla tunteiden noustessa pintaan pelissä.

 

 

Melina Niemi pyrkii kirjassaan välittämään ajatuksen, että voittaminen on vain asennekysymys. Yleensä niin urheilumaailmassa kuin liiketoiminnassa päätavoitteena pidetään voittamista tai projektin huikeaa onnistumista. Mutta keskittyminen pelkään onnistumisen unelmaan ei kehitä itse prosessia tuohon tavoitteeseen pääsemiseksi.

Tarvitaan lyhyemmän aikavälin välitavoitteita, jotka edistävät tavoitteeseen pääsyä ja joissa hyödynnetään yksilön omia vahvuuksia.

Niemi esitteli kirjan nimen mukaisen kaavion nimeltä Menestyksen portaat, jossa voittamiseen eli tavoitteeseen johtavat askeleet on koottu omiksi stepeikseen, jotka skel askeleelta rakentavat matkaa kohti päätavoitetta.

Niemi viittaa paljon teoriassaan jääkiekkomaailmaan oman työtaustansa vuoksi, mutta ohjeita pystyy helposti soveltamaan myös yritysmaailmaan. Työyhteisöissä on aivan samoja elementtejä kuin esimerkiksi jääkiekkojoukkueessa. Löytyy valmentajaa, hyökkääjää, puolustajaa ja niin edelleen. Myös haasteet ovat hyvin samanlaisia. Myös työpaikalla ihmisten täytyy ymmärtää toistensa vahvuuksia, heikkouksia sekä persoonallisuuden piirteitä, jotta asiat sujuvat soljuvasti ilman jatkuvia konfliktitilanteita.

Menestyksen portaat, joiden kautta päämäärä saavutetaan:

Hetkessä eläminen. Se, kuinka tulisi keskittyä juuri tähän hetkeen ajattelematta mennyttä ja tulevaa. Tähän liittyy vahvasti läsnäolo ja merkityksellisiin asioihin keskittyminen. Esimerkiksi itse yritän opetella keskittymään työpaikalla paremmin palavereihin ja keskusteluihin työtovereiden kanssa, jolloin kunnioitan toisten aikaa ja pystyn antamaan kaikkeni. Lisäksi ehkä osaisin nauttia enemmän työnteosta ja toisten seurasta, kun ei turhaan stressaa epäolennaisista asioista.

Valmistautuminen. Jokaisen tapa valmistautua edessä oleviin haasteisiin on erilainen, joten jokaiselle tulee antaa tilaa toimia omalla tyylillään. Toisille valmistautuminen on isompi osa itse haastetta ja valmistautumien vaatii paljon aikaa ja taustojen tutkimista. Toiset taas ottavat asiat rennosti ja luottavat vaistoonsa. Kenellekkään ei voida sanoa, että hänen tapansa varautua tulevaan on huono, ja on turha vaatia toisia toimimaan samoin kuin itse. Sen sijaan täytyisi tukea toisia toteuttamaan omaa tapaansa parhaansa mukaan.

Luottamus. Tämä on omassa tiimissämme iso haaste. Koska emme luota vielä toisiimme, ei myöskään tiimimme jäsenet ole nivoutuneet yhteen eikä meillä ole yhteistä tavoitetta toiminnallemme. Tämä taas vaikeuttaa projektien toteuttamista huomattavasti. Luottamuksen puutteen vuoksi tehtäviä ei uskalleta delegoida toisille eikä haasteita uskalleta jakaa koko tiimille, sillä emme pysty luottamaan toisten tukevan tai hoitavan tehtäväänsä. Meidän tulisi keskittyä ratkaisemaan luottamuspulamme mahdollisimman nopeasti, koska se on merkittävä este tiimimme kehittymiselle. Paras keino luottamuksen rakentamiseksi olisi avoimuus omista tunteistamme koko tiimin kesken. Siksi meidän tulee opetella avautumaan toisillemme niin töihin kuin yksityiselämäämme liittyvissä asioissa.

Sietäminen. Vaikeat tilanteet ja ongelmat erilaisten ihmisten ja mielipiteiden kohdatessa vaativat joustavuutta ja haasteiden sietokykyä. Koska tiiminne on varsin iso, on myös haasteellista käsitellä jokaisen yksilön eriäviä mielipiteitä. Yhteistyötä on vaikea toteuttaa, kun jokainen tiimin jäsen ajattelee eri tavalla. Meidänkin tiimissämme on paljon eri tavoilla ja eri tahtia kehittyviä ihmisiä, joten helposti tallomme aina jalkoihin. Meidän tulee jatkossa muuttaa ajattelumalliamme avoimemmaksi eri mielipiteille ja erilaisille toimintatyyleille. Jos pystymme hyväksymään ja arvostamaan erilaisuuttamme, on meidän helpompi myös sietää toisiamme ja työn aiheuttamaa painetta.

Rohkeus. Jotta saamme aikaan yhtään mitään, vaaditaan aina rohkeutta kokeilla asioita. Meidänkin tiimissämme on välillä näkyvillä pelkoa isompiin projekteihin lähtemisessä ja itse esimerkiksi pelkään todella paljon vastuutehtäviä. Rohkeus kuitenkin auttaa voittamaan nämä pelot ja saa etsimään haasteiden sijaan mahdollisuuksia uusissa asioissa. Rohkeutta vaatii myös uusien ideoiden kokeilu ja vanhojen toimintamallien uudistaminen.

100% suoritus. Voittoa ei voi saavuttaa, jos ei ole täysillä mukana tavoittelemassa sitä. Olemme viime aikoina keskustelleet tiimissämme paljon siitä, kuinka helposti jää suorittamaan vain vähimmäisvaatimukset päämääränä. Harva meistä on mukana tiimin projekteissa täysillä. Tästä taas on aiheutunut paljon motivaatio-ongelmia ja aiemmin mainitsemaani luottamuspulaa. Meidän täytyy löytää syy siihen, mikä estää tiimimme jäseneitä sitoutumaan projekteihimme ja tiimin kehitykseen.

Mitä vahvuuksia meidän tiimissämme on, joita voisi hyödyntää? Mitä heikkouksia näkyy, joita tulisi ottaa huomioon, jotta ongelmilta vältyttäisiin? Näitä kysymyksiä haluan pitää mielessäni jatkossa voidakseni tukea tiimin kehitystä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!