Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Metsään ja takaisin

Kirjoitettu 13.09.18
Esseen kirjoittaja: Sampsa Hakakoski
Kirjapisteet: 1
Kirja: Forest & Back
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ensimmäinen raskas viikko Tiimiakatemialla oli takana. Suuri määrä uusia asioita, kasvoja ja ideoita väsyttivät mielen, joten viikonloppu täytyi ottaa rauhassa ladatessa akkuja. Maanantaina nimittäin alkaisi uusi haaste: Tiimiakatemian Forest and Back.

Forest and Back on siis Tiimiakatemian tapahtuma, mikä järjestetään uusille (ja vanhoille) tiimiyrittäjille. Idea on siis lähteä metsään uuden tiimin kanssa ja toivottavasti tulla sieltä ehjinä takaisin. Idea pohjautuu kirjaan “To the Desert and Back”, mikä kertoo Unileverin tiimin rakennus tempauksesta lähteä aavikolle. Itse en ole vielä saanut mahdollisuutta lukea kyseistä kirjaa, mutta nopean nettihaun jälkeen tiivistäisin kirjan näin. Vuonna 1995 Unileverin Alankomaiden osasto oli vaikeassa tilanteessa. Myyntimäärät sekä voittomarginaalit olivat laskussa, kun samaan aikaan kustannukset olivat nousussa. Unileverin tarvitsi löytää ratkaisu ongelmaan. Unileverin johtajat tajusivat, että saadakseen voittoa pitkällä aikavälillä, heidän täytyi panostaa työntekijöiden kasvamiseen. Tästä lähti idea järjestää tapahtumia yrityksen työntekijöille, joiden tarkoituksena oli haastaa työntekijöitä psyykkisesti sekä fyysisesti, luoda vahva muisto osallistujien mieleen sekä vahvistaa tiimityöskentelyä. Yksi näistä Unileverin retkistä tapahtui Siinain autiomaalla, mistä kirja sai nimensä. Nämä retket näyttävät myös toimineen, koska pikku hiljaa Unileverin tulokset lähtivät roimaan kasvuun.

Maanantai aamuna 3.9 lähdimme kahden uuden tiimimme kanssa kohti tuntematonta päämäärää. Meillä oli kyllä kerrottu, että menemme metsään, mutta mitään muita tarkempia tietoja meille ei oltu annettu. Lyhyehkön bussi matkan jälkeen hyppäsimme pois kyydistä, ilmeisesti jossain lähellä Laukaata. Jakauduimme tiimeihimme (Kebabit vastaan Tofut) ja lähdimme suunnistamaan meille annettuun päämäärään. Päivän aikana kävelimme useita kilometrejä suunnistaen rastipisteille, missä aina oli tietynlainen tehtävä suoritettavaksi tiimille. Pelkkä rastin suorittaminen ei ollut tärkeintä, vaan lisäksi täytyi tietysti voittaa vastapuolen tiimi. Päivän päätteeksi saavuimme viimeiselle rastille Tupaswillaan, missä me myös nukuimme seuraavan yön teltoissa.

Kokonaisuudessaan Forest & Back oli mielestäni miellyttävä kokemus ja se selvästi kasvatti tiimiähenkeä, mikä luultavasti oli sen tarkoituskin. Forest & Back laittoi uudet tiimiläiset mukavuusalueidensa ulkopuolella ja pakotti heidät ratkaisemaan haasteita yhdessä tiiminä. Tämä on selvästi toimiva tapa rakentaa tiimihenkeä ja uskon, että tulemme käyttämään samaa ideaa uudestaan oman tiimimme kehittämiseen.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!