Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Miksi minä olen täällä?

Kirjoitettu 11.02.18
Esseen kirjoittaja:
Kirjapisteet: 3
Kirja: The Succes Prinsiples
Kirjan kirjoittaja: Jack Canfield
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin tämän kirjan, koska tunnen olevani tällä hetkellä jumissa kaikessa tekemisessäni tällä hetkellä. Tuntuu, että en saa ulosmitattua sitä potentiaalia, mikä minulla olisi käytettävissä ja siten olisi myös enemmän annettavaa tiimillemme. No mutta ei hätää, asioihin on tulossa muutos.

Kirja haastaa lukijansa miettimään ylipäätään omaa elämäänsä, mikä on elämäsi tarkoitus ja miksi olet täältä? En lähde tässä tekstissä kuitenkaan perkaamaan koko elämän tarkoitusta. Sen on sitä päitsi Monty Python ratkaissut jo vuonna 1983. Tarkastellaan asiaa enemmän Tiimiakatemian ja täällä olemisen kannalta.

 

Miksi minä olen täällä?

Olen täällä, koska haluan saada itselleni mahdollisimman hyvät eväät tulevaisuuteen. Koen, että tällä koulutusasteella tämä on ainut paikka, jossa mennään konkretiassa ja käytännön tekemisessä sille asteelle, mitä se myös tulevaisuuden työssä ja työmarkkinoilla tulee olemaan. Kaikki on kiinni myös ihmissuhdetaidoista. Täällä ne kehittyvät päivittäin oman tiimin kanssa touhutessa ja työskennellessä. Tärkeimpänä pidän juuri vuorovaikutustaitoja ja ihmisten kanssa olemista. Mitä parempi siinä olet, sitä paremmin tulet elämässä pärjäämään.

 

Oma visio

Kirja pistää myös elämän tarkoituksen lisäksi miettimään omaa visiota. Missä haluaa olla ja mihin haluaa päästä. Tämäkään kysymys ei ole helppo. Pureskellaan sitä hieman. Miltä minun tulevaisuus näyttää? Heitin tuossa taannoin tiimillemme, että haluan olla paras myyntineuvottelija ikinä. Se voisi olla hyvä visio. Uskon, että potentiaali siihen riittäisikin. Pitää vain fokusoitua ja tehdä oikeita asioita sen eteen.

Kirjassa kehoitetaankin purkamaan oma visio mahdollisimman pieniksi tavoitteiksi. Täten visio on helpompi hahmottaa ja tavoite saavuttaa. Mitä minä sitten olen tehnyt tässä visioni eteen. Olen sopinut tapaamisia ja tehnyt myyntiä asiakkaille, nostanut sitä luuria niin sanotusti. Tätä pitäisi tehdä tietysti enemmän, suunnitelmallisesti ja pitää tavoitteista kiinni paremmin. Pintaraapaisu on tehty ja mielestäni suunta on oikea. Ihmisiä pitää tavata enemmän. Se on yksi tavoitteeni. Tärkeää on tavata uusia ihmisiä mutta tärkeää on myös pitää yhteyttä vanhoihin tuttuihin, omaan verkostoon. Se on kuitenkin aika laaja, mutta yhteydenpidossa en ole se kaikkein paras. Tavoitteesta kannattaa tehdä konkreettinen. Kirja antaa seuraavanlaisen esimerkin; ”Haluan ajaa valtatietä uudella keltaisella Lamborghinilläni” on paljon tarkempi ja vahvempi tavoite kuin se, että ”Haluan uuden auton”. Kun sanoo tavoitteensa ääneen jollekin muulle, siitä tulee heti konkreettisempi.

 

Ongelmat

Ongelmia tulee aina vastaan, mitä ikinä teetkään. Kyse on enemmän siitä, miten vastoinkäymisiin suhtaudut. Etsimme aina selityksiä epäonnistumisillemme. Niistä pitää ottaa opiksi. On helppo valittaa vallitsevista olosuhteista ja mennä tekosyiden taa piiloon. Uskon, että jokainen tekee sitä joskus. Itse ajattelen niin, ettei omat tai muiden virheet haittaa, kunhan sitä samaa virhettä ei tekisi toiste. Akatemia on onneksi paikka, joka kannustaa kokeilemaan erilaisia asioita ja virheisiinkin kannustetaan. Koen, että akatemia on myös turvallinen paikka tehdä virheitä. Aina on oma tiimi tukemassa ja asioista voi keskustella. Oppimassahan täällä ollaan, eikä kukaan meistä ole vielä valmis. Jokainen asia, mitä teet kannattaa ja pitääkin reflektoida. Sitä kautta syntyy oppi. Virheitä pitää käsitellä, reflektointi ja motorolat ovat hyviä työkaluja.

Kirja antaa hyvän esimerkin suhtautumisesta vastoinkäymisiin. Kirjailia Stephen Kingin ensimmäinen romaani Carrie meinasi jäädä kokonaan julkaisematta, koska se torjuttiin useita kertoja. Nykyään sitä on myyty yli 4 miljoona kopiota ja tehty elokuva.

 

Ihmiset

On tärkeää hankkia oikeita ihmisiä ympärillesi, ihmisiä jotka vievät sinua eteenpäin. Akatemia on loistava paikka tässä suhteessa. Vaikka yksilöt ovatkin hyvinkin erilaisia kaikilla on saman suuntaiset intohimot. Meitä yhdistää halu yrittää ja halu tehdä itsellemme parempaa tulevaisuutta. Se ajaa itseäni eteenpäin, kun ympärillä on motivoituneita ihmisiä, joilta voi ottaa mallia ja jakaa ilot ja surut. Kannattaa myös viettää aikaa ”viisaampien” kanssa. Viisaammilla tarkoitan tyyppejä, jotka ovat esimerkiksi käyneet jo läpi saman mitä olet itse tekemässä tällä hetkellä. He voivat olla kokeneempia yrittäjiä, jotka ovat nähneet ja kokeneet enemmän. He voivat olla myös asiantuntijoita ja ammattilaisia työtehtävässään. Kirja suosittelee hankkimaan lukijalleen mentoria. Itselläni tällaista henkilöä ei vielä ole.

Oma tiimi on turvaverkko ja tukiryhmä, jonka kanssa asioita ratkotaan ja käydään läpi. Se on ensiarvoisen tärkeää.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!