Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

John Blåfield

Mitä sitä nyt ajattelis

Kirjoitettu 11.11.14
Esseen kirjoittaja: John Blåfield
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Eli nyt pitäs kirjottaa reflektio Taivas + Helvetti kirjasta

Taivas + Helvetti oli todella mukaansa tempaava kirja. Kirjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ottamaan ensimmäinen askel yrittäjyyttä kohti, kertomalla todella avoimesti yrittäjien tarinoita, hyviä ja huonoja puolia kainostelematta. En tiedä saavuttaako se tavoiteensa, koska itse olen jo harpannut melko syvälle yrittäjän maailmaan ja olen todella innostunut aiheesta. Joka sinäänsä on melko ristiriitaista koska arvostan hyvin luovaa vapaata elämää. Ihannoin tilaa jossa olet täysin vapaa kaikesta babyloniaan liittyvästä. Etenkin rahasta. Olen kuitenkin saanut hyvin raha keskeisen kavatuksen isältäni ja isoisältäni. Minun on jo pienenä annettu ottaa vastuu omista rahoistani. Sillointällöin raha ahdistaa minua silti välillä huomaan innostuvani kun tajuan uusia ulottuvuuksia siitä miten raha toimii. Pääni sisällä tapahtuvassa yhtälössä kaksi eri maailmaa kohtaavat bisnes ja hippeys. Miten nämä kaksi voisi yhdistää. Olen tullut siihen tulokseen että yrittäjä on yksi mahdollisuusrikkaimmista ammateista. Vapaus kulminoituu kasvun mahdollisuutena. Yritäjyys ei aseta omalle kehitykselle rajoja. Näinollen voin olla vapaa ja silti tehdä rahaa.

Välillä kuitenkin huomaan olevani sidottu kun töitä riittää vaan niin maan perkeleesti. Yrittäjänä tulee katsottua maailmaa vähän eri kantilta. Ikäänkuin silmillä olisi rahalinssit ja joka puolella näkee rahantekomahdollisuuksia. Siksi ihmettelenkin ihmisiä, jotka valittavat siitä ettei ole töitä. Vastaus on että ryhdy yrittäjäksi, töitä kyllä löytyy. Töitä löytyy niin paljon että välillä meinaan unohtaa omat prioriteettini. Siksi on hyvä kurotella kohti unelmiaan eikä vain tehdä mitä sattuu duunia, joka nenän eteen tupsahtaa. Vapaus on valita, kukaan ei pakota minua ottamaan työtä vastaan.

Arvostan myös muita hippi:mäisiä asioita kuten ekologinen eläminen, vähälihainen ruokavalio ja inhimillinen toiminta. Siksi minua askarruttaa suunta, johon olen päättänyt lähteä kulkemaan. Oma rahan kanssa toimiminen on helpompi oikeuttaa kun onnistuu auttamaan jotakuta muuta tienaamaan rahaa. On kuitenkin vaikea löytää oikeutusta liiketoiminnasta ekologisesta näkökulmasta. Kun rahalla pelataan usein pyritään maksimoimaan tuotto ja säästetään ekoloogisuudessa. Onneksi ekologiassa on sellainen kiva pieni seikka, ekologiset järjestelmät ovatkin yleensä usein pitkällä tähtäimellä edullisempia, koska ne ovat energiatehokkaita ja energia maksaa valtavasti rahaa. Siksi haluaisinkin toimia maailmanparannus alalla. GreenTek on todella mielenkiintoinen ala johon olen miettinyt sijoittamista.

Sijoitus toiminta on yksi toistuva teema Taivas + Helvetti kirjassa. On hyvä sijoittaa asioihin kun on siihen varaa. Monilla yrittäjillä on sijoitusasuntoja ja osinkoja yrityksistä. Sijoittamisen ajatus kiehtoo minua. Miten pistää raha tekemään minulle lisää rahaa. Tällä hetkellä olen sijoittanun lähinnä osakesalkkuihin. Olen kuitenkin jutellut Joona Taskisen kanssa osakesijoittamisesta ja Emma Kyyrän kanssa sijoitusasunnoista. Molemmat kiinnostavat kovasti konsepteina. Mahdollisuus omistaa omia asuntjoa tai osa yrityksestä kuulostaa todella hienolta + raha on kivaa. Emma Kyyrän kanssa oli vielä puhetta JAMKIn sijoituskerhosta. Yliopistolla sellaninen on niin miksipä ei myös Ammatikorkeakoululle. Varmasti hyvä olisi osallistua Yliopiston Sijoituskerhoon, jotta näkisi minkälaista toiminta siellä on ja sieltä saattaisi saada tukea oman kerhon pystyyn pistämisessä.

Tässä oli kaikenlaisia juoksevia asioita, ei niinkään mitään erityisempää reflektiota.

Tagit: ,