Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Neljän tunnin työviikko

Kirjoitettu 13.05.14
Esseen kirjoittaja: Jaana Fager
Kirjapisteet: 2
Kirja: Neljän tunnin työviikko
Kirjan kirjoittaja: Timothy Ferriss
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassa kerrottiin, miten tehdä töitä vähemmän ja elää enemmän. Timothy puhui uusrikkaista ja kertoi miten oli itse päässyt tilanteeseensa jossa oli nyt. Tämä oli mielenkiintoista luettavaa, mutta vaatii todellista rohkeutta heittää työpaikka ja 9-17 elämä menemään. Hänellä oli myös hyviä esimerkkejä miten pystyt tehostamaan työtäsi.

Mitä tehdä, jos et halua sanoa hei hei työpaikallesi? Silloin sinun tulee tehostaa työskentelyäsi aivan uudelle tasolle. Kirjoittaja käytti hyvää esimerkkiä siitä miten oli itse toiminut. Hän oli heittänyt suurimman osan omista asiakkaistaan taka-alalle ja keskittynyt vain niihin, jotka todella ostivat yritykseltä. Koska tämä pieni määrä asiakkaita toi yli 90% prosenttia liikevaihdosta. Kun hän keskittyi vain tuottaviin asiakkaisiin, lähti myynnitkin nousuun. Näin hän pudotti omia työtuntejaan huimasti, mutta tulosta tuli silti enemmän kuin ennen.

”On helpompi suoriutua epärealistisesta, kuin realistisesta”

99% ihmisistä on vakuuttuneita omasta kyvyttömyydestä saada mitään aikaiseksi. On helpompi hankkia miljoona, kuin satatuhatta. On helpompi iskeä baarista kymppi, kuin viisi kahdeksikkoa. Kilpailu on kovinta realististen tavoitteiden kohdalla. Tätä voi verrata poikien liftaus reissuun unkariin. Moni piti tätä mahdottomana. Suurin osa ei olisi uskaltanut edes kokeilla, koska se tuntui liian epärealistiselta. Itse kuuluin myös tähän tuntuu liian epärealistiselta porukkaan. Minulla oli myös hyviä tekosyitä, miksi minä en olisi ikinä voinut lähteä liftaamaan. Suurimpia tekosyitä oli se, että ole nainen ja että rekkakuskit ovat pelottavia. Molemmat pitävät paikkansa, mutta jos olisin todella halunnut lähteä matkaan liftaamalla, olisi se varmasti ollut mahdollista.

Älä hajoita huomiotasi

Jos priorisoit kunnolla ei ole tarvetta hajoittaa työskentelyä. Jos haalit itsellesi hommia, haluat tuntea itsesi tehokkaaksi. Pyri ottamaan itsellesi vain kaksi tehtävää päivääsi. Työskentelyä voit myös tehostaa kiristämällä aikatauluja ja deadlineja. Useimmilla meistä on tapana jättää hommat viime tippaan. Jos sinulle annetaan 30pv aikaa palauttaa tehtävä. Teet sen todennäköisesti viimeisenä päivänä tai iltana. Olen jo aikasemmin tehnyt huomion, että jätän helposti asioita viime tippaan. Priorisoin päässäni tehtävät asiat ja lykkään helposti eteenpäin ne joita ei tarvitse tehdä heti, vaan voi siirtää tärkeimpien hommien alta sivuun. Sitten huomaan, että joudun tekemään asioita kauhealla kiireellä. Tähän on siis ratkaisu, kirjoita kaikki kalenteriin ylös ja merkkaa myös deadlinet tehtäviin, mitä lyhyempi sen parempi!

Tee ehdotuksia

Älä vastaa asioihin en tiedä tai ihan sama. Pyri ehdottamaan ratkaisuja. Tämä helpottaa ja nopeuttaa päätöksen tekoa. Aina ei tarvitse selvittää ovatko kaikki samaa mieltä. Voit ehdottaa mitä elokuvaa menisitte katsomaan, jos joku ei halua tulla mukaan hän kyllä kertoo asiasta.

Lopussa kysymyksiä jotka jäivät mieleeni kirjasta ja joihin on hyvä vasta kun seuraavan kerran päivitän oppimissopimustani.

Mikä minua innostaa?

Jos saisit tänään potkut työstäsi, mitä tekisit saadaksesi talouden jälleen kuntoon?

Mitä asioita pelko saa sinut lykkäämään?

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!