Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Nostetta uralle ja omalle polulle!

Kirjoitettu 31.03.14
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Valon Soturin käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Paulo Coelho
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tästähän on kulunut nyt aikaa noin pari kuukautta kun käytiin Nostetta Uralle-seminaarissa. Aika kuluu eikä mitään saa aikaseks, rahaa ei tuu ja hommia on rästissä. MIKSI? Mitä teen väärin vai teenkö oikeastaan mitään? Jotenkin on nyt semmonen vaihe töissä, että kaikkea pitäisi ja pitäisi tehdä, mutta kuitenkaan ei tee mitään. Välillä käyn asiakkaissa ilman mitään tulosta, soittelen asiakkaille, ei mitään, missä vika. Vihkot täytyy muistiinpanoista, rahaa menee koulutuksiin, Jv-korttiin ja muihin hömpötyksiin. Oma raha tilannekin näyttää jo miinusta.. Mitä siis tekisin? Rajakatu? Luovutus, hmmm… Nyt on tehtävät rustattu paperille, ja aloitettu alusta, hommia täytyy alkaa karsimaan, että saa jotkut ees tehtyä kunnolla. Alku innostusta riittää, mut sit ku pitäs viiä asioita pidemmälle ni eihän siitä tuu mitään.. Tässä ja nyt. Sitä olen jo miettinyt ja jaarittellut monessakin esseessäni..

Kirjat, miksei nekään maistu. Oma identiteetti pitäisi löytää, ja kirkastaa, mitä minä haluan, mitä minä haluan tehdä. Oppimissopimus. Oma lupaus, minkä takia minä erotun, erilainen, paras? Mikä on minun ydin, mihin kaiken rakennan? Nostetta Uralle seminaarissa näitä asioita pohdittiin.. Kirjassa Valon Soturin käsikirja Paelo Coelho kirjoittaa omasta itsestämme ja siitä mitä haluamme olla. Kirja herättää ajatuksia omasta identiteetistä samalla tavalla kuin seminaarikin. Kummatkin kannustavat olemaan rohkeasti oma itsensä ja näyttämään sen myös muillekin. Taistelua omasta polusta, minusta itsestä, siitä mitä haluan olla ja mitä olen. Tähän tarvitaan asennetta..

Veikka Gustaffsonkin totesi, että Asennta täytyy olla, muuuten ei mennä mihinkään. Kaikkessa mitä teen/teet täytyy olla asennetta. Ja toinen mitä painotetaan tilanteessa kuin tilanteessa, niin kirjoissa kuin puheissa on yhteistyö. Sitä on tehtävä ja siinä on kehityttävä. Tiimiliiderinä minun on pysytyttävä keskustelemaan avoimmesti kaikkien kanssa, on tehtävä sujuvaa yhteistyötä. On höpöteltävä ja keskusteltava rohkeasti kaikkien ihmisten kanssa, sillä pääsee jo pitkälle. Hyvällä yhteistyöllä tiimikin toimii.

Meidän pienessä 19 hengen osuuskunnassa yhteistyö ei vielä toimi mallikkaasti. Minulla on ongelmia ja ne on minun ongelmia, en pyydä apua, vaikka minulla olisi 18 muuta yrittäjää omassa tiimissä, ja Tiimiakatemialla noin 100 muuta jolta pyytää apua tarvittaessa. Mielummin soittelen itsekseni ja teen virheeni yksin, MIKSI? Apua on tarjolla ja yhteistyötä ja tiimi olisi tarjolla, mutta mielummin istun kotona ja kirjoitan esseetä. Olisikohan tässä peiliin katsomisen paikka? Noooo eiii 😀 Jotkut asiat on helppoja, ja niitä on mukavampi tehdä, ja sitten ne tyhmät, ei niin mukavat asiat helposti unohtuu tai jää kokonaan tekemättä, hups. Tässäkin tarvitaan niitä taistelijan taitoja, on ymmärretävä mikä MINUA kehitää ja mikä minua motivoi. Onko se suklaapatukka, hyvät arvosanat vai kiitos? On tunnettava itsensä, jotta voi mennä eteenpäin. Tällä hetkellä tuntuu, että olen menossa vain taaksepäin. Asiat unohtuvat ja jäävät tekemättä..

Tässä ja nyt, again ja again.. Siis kirjoitan ja luen samanlaisia kirjoja, noin parin kuukauden välein, haen sellaisia kirjoja, tässä ja nyt, ajankäyttö, pysähtymisen kirja, Valon Soturin käsikirja, Elä hitaammin yms. JA silti vouhotan, en toimi käytännössä.. Joitain asioita saatan toteuttaa, mutta sitten nekin ajan kanssa unohtuvat. Mistä tämä johtuu? Elän täysillä, tartun tilaisuuteen ja sitten niitä tilaisuuksia onkin sata, on JV-kurssia, ruotsin kurssi, ICT, NJL, Tiimiliideri, kirjaesseitä, kirjoja, koti elämää, Kesäkeittiötä, Vanha Kunnon Kahvila, Fenniaa, Sirkustaitoja, Unkaria, Ristipölytystä, Asiakashankintaa ja vielä pitäs ettii jotain raha projekteja josta sais sen miinuksen sieltä Gäpistä kurottua umpeen. Mutta millä ajalla?! Aika lipuu sormien välistä, ja katoaa jonnekin. En ole oikeastaan jaksanut stressata tätä, eilen kuitenkin eksyin katsomaan sitä rahatilannetta, ja eihän se nyt kauniilta näyttänyt.. Pieni paniikki ja kotona avautuminen ja paperille listaa tehtävistä.. Nyt on vaan tehtävä, elettävä ja oltava.

Olen se mitä olen tuon rahaa jos tuon, menen ja olen. Keskityn siihen mitä teen, enkä kuluta itseäni loppuun, se kai tässä tärkeää on. Seuraavaa hommaa mietin tarkkaan.. Viekö se minua eteenpäin urallani? Nostetta, jeah.. Ainakin kova on yritys, ja ihan hyvä välillä miettiä että missä menee ja minne on menossa. Mikä on se minun oma polku, minkä puolesta haluan taistella?

Ehkä suunta on kuitenkin oikea, vaikken sitä tällä hetkellä niin ajattele. Pelottavasti olen siirtymässä rahakeskeiseen ajatteluun, mikä ei minusta ole hyvä. Ymmärrän hyvin, että on kuluja mitä pitää suorittaa ja maksaa, jotenkin sitä rahaa ei vaan nyt ole tullut. En varmastikaan ole yrittänyt tarpeeksi, ja olen ottanut turhiakin kuluja itselleni esim. NBF lipun, mitä en vielä ole pystynyt maksamaan.. Omaa ajattelutapaa tulisi muokata, usein ajattelen, että kaikki tapahtuu hektessä, olen ammattilainen heti. Vaikka kaikkeen tarvitsee oikeasti nähdä vaivaa, ei jääkiekkoilijat ole ammattilaisia heti, hekin opettelevat ensin luistelemaan ja siitä sitten eteenpäin. Kaikki ei tapahdu hetkessä, toiset kuitenkin ovat taitavempia joissain asioissa, mutta eivät ole heti ammattilaisia, hekin ovat joutuneet tekemään töitä menestyksensä eteen. On helppo ajatella, että kaikki tapahtuu kuin itsestään ja toivoen. Jotain kuitenkin on tehtävä, ja tässä sitä teen, jaarittelen ja höpisen itsekseni, mutta jonkun jutun olen nyt tehnyt, JIPPIIII!! 😀

JA nyt eteenpäin, koska tämäkään ei nyt vieä ketään eteenpäin.. Täysillä eteenpäin, käännetään nyt tämä laiva ennen kuin on myöhäistä ja laitetaan ne jalat kulkemaan oikeaa, omaa polkua, taistellen kohti uusia pettymyksiä ja ööö.. haasteita ja onnistumisia!! 🙂

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!