Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Onnistu tiimityössä

Kirjoitettu 05.12.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Onnistu tiimityössä
Kirjan kirjoittaja: Jari Salminen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Tiimityö puolittaa tehtävän haasteet, mutta kaksinkertaistaa menestyksen”

Olen kirjoittanut aikaisemmin jo esseen tiimityöstä, mutta haluan tässä esseessä keskittyä enemmän siihen millainen on hyvä tiimin jäsen ja kuinka ristiriitoja ratkaistaan. Otin tätä varten lukuun Jari Salmisen kirjoittaman kirjan ”Onnistu tiimityössä”.

 

Hyvän tiimin jäsenen ominaisuuksia (muutama esimerkki)

  1. Olet rehellinen ja avoin

Meidän tiimissämme tämä alkaa näkyä päivä päivältä vähän enemmän arjessa. Tiimiläisten on helpompi tuoda omia ajatuksiaan esille ja ovat rehellisiä omista mielipiteistään. Monet antavat vastaväitteitä treeneissä jonkun mielipiteeseen, mikä on hyvä, mutta välillä osa jää pistämään pitkäsikin aikaan vastaan. On osattava ymmärtää myös toisen mielipidettä ja tulla vastaan toisen mielipidettä. Näin saadaan luotua paras lopputulos.

  1. On luotettava ja hoitaa tehtävänsä laadukkaasi

Tiimissämme luotettavuutta alkaa kasvamaan pikkuhiljaa lisää. Mutta 24H toimeksiantojen hankkimisessa huomasi taas, että välteltiin vastuutehtäviä. Myös itsekin sorruin siihen, enkä antanut parasta panosta myyntiosuuteen. Halusin kuitenkin korvata sen ja osallistua isommalla panostuksella tapahtumapuolen järjestämiseen. Myyntiä pelätään ja tiimissämme on tapana, että sovitaan jokin asia mitä pitää tehdä, mutta sitä ei tehdä kuitenkaan. Kun joku jättää tekemättä hommansa, se syö myös luotettavuutta kyseiseen henkilöön.

  1. Hyvä tiimin jäsen on aktiivinen tiedon hankkija

Osa tiimistämme odottaa, että heille kerrotaan asiat, miten ne tulee tehdä. Hyvän tiimiläisen on oma-aloitteinen ja hakee tietoa myös itse aktiivisesti. Hyvä tiimiläinen myös hankkii teoriatietoa kirjoista ja jakaa sitä muille. Itse pyrin olemaan oma-aloitteinen ja hankkimaan tiedot itse. Teorian hankkiminen on jäänyt enemmän tekemättä, mikä myös harmittaakin. Haluaisin jakaa enemmän teoria tietoa myös muille, mitä olen lukenut kirjoista ja mitä olen oppinut tehdessäni projekteja.

 

  1. Viljelee positiivista ”onnistuu” -asennetta

 

Hyvä tiimin jäsen luo myönteistä ja kannustavaa ilmapiiriä ympärilleen. Nimittäin tunteethan tarttuvat toisiinsa, mitä hoemme melkein joka treeneissä. Potentian treeneissä on ollut alkusyksystä hieman ankea fiilis. Olemme saaneet luotua treeneihin nykyään paljon paremman ilmapiirin ja meillä on hauskaakin. Itsekin olen tietoisesti pyrkinyt syksyn aikana olemaan enemmän positiivinen Tiimiakatemialla kuin myös treeneissä. Joskus tietenkin sattuu huonoja päiviä kohdalle, mutta silloin on parempi pysyä hieman sivussa ja omissa oloissa.

 

Ristiriidat tiimissä ja niiden ratkaiseminen

 

Kirjassa kerrotaan, että yhdenkin tiimin jäsenen syrjäytyminen ja sitoutumattomuus heikentää tiimin toimintaa. Kirjassa sanotaan näin: ”Teoreettisesti yhden henkilön sitoutumattomuuden heikentävä vaikutus 7 hengen tiimissä on 29%)”. Luku on aika suuri, miten paljon se vaikuttaa tiimin toimintaa. Juuri tänään treeneissä kävimme yhden meidän tiimiläisemme tilannetta. Hänellä on laahannut kirjapisteet jo syksystä asti, joten hänen opintojansa ei ole kirjattu vielä kertaakaan. Tietenkin se hidastaa meidän tiimiämme. Jokaisen tulee suorittaa kirjapisteet ja opinnot vaikka niistä ei nyt niin innostuisikaan. Niitä ei voi jättää roikkumaan. Sovimme yhteisen seuraavan stepin, että hänellä on yksi viikko aikaa tehdä opinnot tai hänen opiskeluoikeus päättyy.

Tiiminä meillä on vielä kehitettävää, mutta ollaan menossa parempaan suuntaan. Meillä on enemmän tekemistä ja enemmän hauskaa. Se johtaa meidät kohti parempaa tiimiä!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!