Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Opas yksilölliseen motivointiin

Kirjoitettu 05.09.19
Esseen kirjoittaja: Aleksi Laitinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Opas yksilölliseen motivointiin - 16 perustarvetta johtamisen apuna
Kirjan kirjoittaja: Päivi Mayor ja Marjo Risku
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tuossa viikko takaperin lukaisin kirjan motivoinnin eri keinoista ja toimintatavoista. Jatkoin aiheeseen syventymistä yksilöllisen motivoinnin oppaaseen, jossa kerrotaan 16 perustarvetta johtamisen avuksi. Kirjana toimii Opas yksilölliseen motivointiin – 16 perustarvetta johtamisen apuna (Päivi Major ja Marjo Risku). Juuri edeltävässä kirjassa olin päässyt hyvin sisälle eri johtamisen tyyleihin motivaation kannalta, joten nyt on hyvä aika syventyä aiheeseen yksilöiden kannalta.

Kirja pohjautuu Steve Reissin tekemään motivaatiotutkimukseen, jonka myötä ihmiset pystyvät tutkimaan ja tarkkailemaan erilaisia motivaation tasoja. Tutkimuksesta esille nousee 16 perustarvetta, jotka avataan tarkemmin ja näiden lisäksi hieman muuta tietoa motivoinnista.

Itse kun rupeaa pohtimaan, että mikä itseä motivoi tekemään jotain niin on todella vaikea sanoa muutamaa tiettyä asiaa. Todella moneen asiaan on jokin toinen asia liitännäinen, jolloin todellisten motivaatioiden lähde onkin hieman mutkikkaampi juttu. Näiden asioiden pohjalta esimerkiksi kirjassa olevat 16 perusmotiivia on saanut aikansa, jolloin tutkimuksissa on tehty useita kysymyksiä, joilla on todellakin saatu motiivit esille. Kirjassa nostetaan esiin elämän perusmotiiveina tunteet, arvot ja onnellisuus. Nämä varmasti pitävät monen kohdalla totta, sillä nämä kohdat ovat sen verran ”isoja” asioita ihmiselle, joten ne väkisin vaikuttavat motiiveihin. Nämä asiat myös vaikuttavat yksilön käyttäytymiseen, josta saadaan linkki esimerkiksi tiimeissä toimimiseen. Kuinka esimerkiksi jokainen yksilö käyttäytyy tiimin sisällä, millaiset arvot kullakin on, millainen asenne ihmisellä on ja niin edelleen.

 

Nostan osan näistä 16 motiivista hieman tarkempaan käsittelyyn ja käyn näitä läpi omien pohdintojen pohjalta ja tiimitoiminnan näkökulmasta, vaikkakin motiivit ovat yksilöllisiä.

Ensimmäisenä listalta nousee esiin uteliaisuus. Minun mielestä uteliaisuudesta ei ole kuin hyötyä, kun muistaa pitää tämän järkevässä suhteessa tekemiseen. Uteliaisuus tuo paljon mahdollisuuksia kokeilla uutta ja rohkeutta päästä kokemaan erilaista. Täytyy kuitenkin olla tarkkana tämän motiivin kanssa, sillä helposti uteliaisuus voi häiritä muita tiimissä tai ympäristössä, jos on utelias aivan kaikesta mitä tapahtuu ja mitä kukin tekee. Plussana kuitenkin kaikille on se, että uteliaiden ihmisten kanssa voi päästä melko syvälle keskusteluissa, jolloin jokainen osallinen voi saada paljonkin uutta tietoa. Toisena kohtana tulee hyväksyminen. Tiimiyrityksessä ja oikeastaan kaikessa toiminnassa, jossa tehdään hommia yhdessä, joten on todella tärkeä tuntea kuuluvansa joukkoon ja tuntea olevansa hyväksytty porukkaan. Tämä rentouttaa tekemistä ja tuo luottavuutta porukan sisälle ja näin hioo porukkaa kasaan.  Hyväksymisen tunne tuo myös itsevarmuutta toimintaan ja näin ollen ihmiset uskaltavat varmasti lähteä helpommin kokeilemaan uusia haasteita rohkeasti.

Sosiaalisten kontaktien merkitys on myös todella suuressa roolissa näin meillä tiimiyrittäjillä. Aina kannattaa olla rohkea ja jutella eri aloilla työskenteleville ihmisille ja verkostoitua uusien ihmisten kanssa. Eikä pidä unohtaa pelkästään verkostoitumaan, vaan pitää paljon yhteyttä tiimin sisällä ja tutustua heihin paremmin ihmisenä. Viimeisenä nostaisin vielä esille ruumiillisen aktiivisuuden, sillä monilla tämä tuo virkeyttä päivittäiseen tekemiseen ja parantaa jaksamista pitkinä päivinä. Lisäksi tähän on esimerkiksi helppo yhdistää tiimin niin sanottu ”sporttivartti”, joka helposti parantaa ryhmähenkeä ja mahdollistaa uusien lajien kokeilua.

Itselle nousi kirjaa lukiessa kysymys mieleen, että mistä sitten tietää mikä tapa sopii juuri tietylle henkilölle ja pystyykö jokaista yksilöä motivoimaan juuri sillä keinolla. Tulin siihen tulokseen, että näistä varmasti saa hyötyjä ja muutamia kohtia yhdistelemällä on mahdollista saavuttaa paras lopputulos. Eikä varmasti kenellekään ole juuri tiettyä tapaa mikä toimii motivoimaan, jotta saataisiin paras suorituskyky irti.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!