Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Palvelumuotoilun aakkoset

Kirjoitettu 31.08.14
Esseen kirjoittaja: Tuomo Kuisma
Kirjapisteet: 3
Kirja: Palvelumuotoilu
Kirjan kirjoittaja: Juha Tuulaniemi
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Palvelumuotoilu-kirjan pääasiassa ymmärtääkseni tämän mystisen termin merkityksen tarkemmin ja soveltaakseni sitä parhaani mukaan kesän ykkösprojektiin, Laivuriin. Kirja herätti etenkin Laivuria ajatellen paljon ajatuksia, jotka päätin visualisoida muutamalle fläpille. Kuvitettuna ideat ja ajatukset tulevat paremmin esille kuin kirjallisessa muodossa.

Hieman hankaluutta ideoinnissa aiheutti se, miten tietoa, kehitysideoita ja ajatuksia saisi asiakkailta itseltään. Huomasin että projektiryhmämme on pitkälti mennyt monen asian suhteen vanhalla kaavalla, ”koska ennenkin on tehty näin”. Kirja auttoi hieman laajentamaan näkökulmaa leveämmäksi ja laitoinkin sen innoittamana Laivurin Facebook-sivulle pienen kyselyn, jossa asiakkaat saivat ehdottaa mitä haluaisivat parantaa, muuttaa tai uudistaa Laivurissa. Ideoita ja ajatuksia tulikin asiakkailta runsain mitoin, ja olikin ilo huomata että useampaa ideaa olemme jo suunnitelleet tai jo toteuttamassa. Ankara suunnittelutyö ei siis ole mennyt aivan hukkaan ja usean asian suhteen olemme ainakin oikeilla jäljillä.

Alla olevissa fläpeissä olen eritellyt pääasiassa kahta eri teemaa. Erittelin pienistäkin asiosta koostuvat kontaktipisteet, eli kaikki mieleen tulleet asiat, jotka vaikuttavat asiakaskokemukseen. Vaikka mukana onkin pitkä lista itsestäänselvyyksiä, heräsi pohtiessa paljon uusia ideoita ja huomioitavia asioita. Toiseksi teemaksi otin Laivurin asiakaspalvelijan ”mallikuvan”, jota pyrin pohtimaan mahdollisimman tarkasti ja moniulotteisesti.

Kaikki tämän kirjan pohjalta pohditut ajatukset ja ideat ovat kuitenkin kaikki omiani, eivätkä välttämättä edusta Laivurin sekä sen muun projektiryhmän yleistä mielipidettä.

Kuvat löytyvät alla olevasta linkistä:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!