Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Paranoidi Optimisti

Kirjoitettu 16.04.20
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Paranoidi Optimisti
Kirjan kirjoittaja: Risto Siilasmaa
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aivopesula koulutusohjelmaa varten otin luettavakseni Paranoidi Optimisti: Näin johdin Nokiaa murroksessa. Kirja kertoo Risto Sillasmaan lasien läpi Nokia taipaleesta maailman johtavasta matkapuhelinvalmistajasta vaikeuksiin sekä uuteen kukoistukseen.

Risto Siilasmaa oli Nokian Hallituksen jäsen vuodesta 2008 ja hallituksen puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2012. Kirjassa käydäänkin läpi kaikki nämä vaiheet ja myös se, kuinka hallitus ja yritysksen johto toimivat Nokiassa.

Kirjassa seurataan tiiviisti matkapuhelinalan muutoksesta johtunutta Nokian mahalaskua ja kuinka Apple ja Android tulivat rinnalle ja ohi. Kirjassa on myös paljon tietoa eri käyttöjärjestemistä ja teknologioista ja välillä tallaisen teknologisen ihmelapsen on vaikea pysyä kärryillä mitä kirjassa selitetään. Nokian isoinpina ongelmina olivat kilpailijoiden noteeraamisen hitaus ja uudistumisen vaikeus. Nokia ei uskonut matkapuhelinten kosketusnäyttötrendiin tarpeeksi ajoissa. Myös huono tuuri käyttöjärjestelmien kanssa ei edesauttanut Nokiaa.

Kirjan otsikon sanonta -Paranoidi optimismi tarkoittaa, että aina voi olla optimisti vaikka asiat tuntuisivat pelottavilta ja hämmentäviltä. Kuitenkin pitää olla aina valmiina siihen, että jokin voi mennä vikaan. Tämä auttaa varautumaan ongelmiin paremmin, sillä ongelmia on ja tulee olemaan aina. Kun ongelma tunnistetaan, selviää miten sen voi ratkaista ja sen vaikutuksia minimoida. Vaikka ongelmia ei onnistutakaan heti ennaltaehkäisemään, optimisti on varma, että niistä selvitään.

Kirjassa kerrotaan paljon Siilasmaan Yrittäjämäisestä johtajuudesta, joka on Siilasmaan oma johtajuusfilosofia. Se tuo toimintaan joustavuutta. Yrittäjämäinen johtaja pystyy käyttämään yrityksen resurssit tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, saadakseen mahdollisimman hyvän kilpailuedun. Yrittäjämäinen johtajuus on myönteistä vastuuta omasta toimintaympäristöstään.

Kirjassa käydään läpi Siilasmaan kymmenen yrittäjämäisen johtajuuden oppia, jotka ovat: Omistajuus, Tosiasioiden tunnustaminen, Sinnikkyys, Riskien hallinta, Oppiminen vastoinkäymisistä, Keskittyminen, Katse taivaanrantaan, Tiimi joka välittää, Pitää osata kysyä miksi ja älä lakkaa unelmoimasta.

Kaikki nämä opit pystyisi soveltamaan myös tiimiakatemian maailmaan. Esimerkiksi omistajuus. Kaikki tiimin nimissä tehtävät asiat vaativat omistajuutta. Käydäänkö akatemialla vain paperien takia, vai osoitetaanko omistajuutta tiimistä ja tehdään hommia koska halutaan kehittyä ja tykätään siitä?

Toinen oppi, joka kolahtaa itsellä, on kyky oppia vastoinkäymisistä. Tämä on myös yksi Tiimiakatemian perusperiaatteista eli virheitä saa ja pitää tapahtua, sillä niistä oppii parhaiten. Välillä tuntuu, että kaikki eivät tätä ymmärrä, vaan ihmiset eivät uskalla tavoitella unelmiaan epäonnistumisen pelossa. Akatemia on kuitenkin erittäin hyvä matalan kynnyksen paikka lähteä kokeilemaan jopa niitä villeimpiäkin ideoita.

Ja sitten tietenkin Tiimi, joka on mukava ja välittävä. Akatemialla tiimityöskentely on kaikki kaikessa ja välittävässä ja arvostavassa tiimissä on hyvä työskennellä. Tiimissä kaikkien tulisi tuntea olonsa tärkeäksi. Arvostus, luottamus ja avoimuus ovat tärkeimpiä asioita tiimin toiminnassa. Yksin ei pysty samoihin asioihin, kuin tiimin kanssa ja muista tiimiläisistä saa inspiraatiota ja energiaa päivittäiseen tekemiseen.

Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka tämä Siilasmaan yrittäjämäinen johtajuustyyli on hyvin Tiimiakatemia-tyylinen. Tämänkaltaista johtajuutta tiimiakatemialla juurikin opetellaan. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen eepos.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!