Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Paranoidi optimisti

Kirjoitettu 07.02.19
Esseen kirjoittaja: Mikko Holappa
Kirjapisteet: 3
Kirja: Paranoidi Optimisti
Kirjan kirjoittaja: Risto Siilasmaa & Catherine Fredman
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Sain kummisedältä joululahjaksi kyseisen opuksen ja ilmeisesti olen akatemiasta ja opinnoista niin paljon kertonut, että osui oikein kivasti lahjallansa. Kirja kertoo Risto Siilasmaan kokemukset Suomen entisestä lippulaivafirmasta eli matkapuhelin jätti Nokiasta sen menestyksen ajoista, suuresta alamäestä ja uudesta noususta. Siilasmaa itse astui Nokian johtoon juuri kiperimmillä hetkillä ja on onnistunut muutoksilla sekä taitavalla johtamisella nostamaan Nokian pois pahimmasta montusta. Siilasmaa kertoo johtamisfilosofiastaan sekä kokemuksestaan ja tuon tason johtoportaassa vaikeasta paikasta selvinneeltä mieheltä on varmasti jokaisen hyvä ottaa jotain oppia mukaansa. Yrittäjämäinen johtajuus, mistä Siilasmaa kirjassa puhuu, on hieno termi ja sovellettavissa jokaisen johtajan arkeen. Nimiä mainitsematta tiedän toimareita, jotka istuvat yrityskauppojen jälkeen sijoitusyhtiön nimeämänä korkealla pallilla ja jotka johtavat ilman minkäänlaista kiinnostusta yritystä kohtaan johtavat firmaa kiipeämään kirjaimellisesti perse edellä puuhun. Jos nämä toimisivat yrittäjämäisesti, olisi moni asia yrityksessä paremmin.

Vaikka kirja kertoo nimenomaan Nokiasta niin Nokiasta viis. Sen tarinan pääpiirteet kaikki tietävät, eli Nokiassa ei uskottu tarpeeksi älypuhelimiin eikä käyttöjärjestelmään perustuviin markkinoihin, mikä tarkoitti sitä, että Apple ja Google painelivat pysyvästi ohi ja Nokia pysyi loppujen lopuksi pystyssä yrityskaupoilla ja onnistuneella muutoksella. Itseä kiinnosti kirjassa Siilasmaan opetukset yhtenä niistä skenaariotyöskentely. Suunnitelma B… ja suunnitelma C ja D. Eli tekee tulevasta kaupasta, yritysideasta tai mistä hyvänsä mihin on ryhtymässä mietinnän, että mitä voi tapahtua minkäkin eri muuttujan ollessa eri lailla. Esim. yritystä perustettaessa, mistä ja minkälainen rahoitus, ketkä voivat ostaa palveluita, mitä jos eivät osta, mitä jos ostavat vain yhtä palvelua monesta? Kun tekee monia eri skenaarioita, oli ne sitten optimistisia tai kauhuskenaarioita, pystyy varautumaan melkein kaikkeen ja kokee vähemmän yllätyksiä.

Siilasmaa on myös kertonut kirjaan pikaoppaan yrittäjämäiseen johtajuuteen ja se kuuluu jotakuinkin näin.

  1. Vastuuntunto, välitä aidosti siitä mitä teet ja heistä kenen kanssa toimit. Kuvittele omistavasi oma työsi niin teet automaattisesti sen eteen enemmän, etkä ajattele tyylillä kaikki paskaksi mikä ei ole omaa. Sisäinen yrittäjyys on hyväksi missä tahansa työssä.
  2. Tosiasioiden tunnustaminen, vastuuntuntoinen ei välttele faktoja. Kun jokin ikävä asia tulee vastaan, henkilö, joka ei ole vastuuntuntoinen vain sivuuttaa sen, kun taas vastuuntuntoinen käy ongelman kimppuun, tunnustaa tosiasiat, eikä kuvittele pilvilinnoja vaan toimii tilanteen oikean tilan mukaan.
  3. Sinnikkyys, tätä tarvitsee kuka tahansa yrittäjä. Ongelmia ja vastoinkäymisiä tulee varmasti eteen. Jokaiseen ongelmaan on aina ratkaisu tai vähintään keino, jolla sen voi kiertää niin, että se jää oikeasti taakse. Sinnikkäällä tekemisellä on mahdollista löytää tie jota pitkin on mukava kulkea.
  4. Riskienhallinta, yrittäjän on otettava riskejä. investoinnit, uudet projektit, lainat etc. ovat kaikki riskejä. Niiden hallinta ei tarkoita välttelyä eikä sitä että jättää asioita tekemättä, vaan sitä että ottaa selvää mihin on ryhtymässä, selvittää mitä voi tapahtua ja näin välttää täysin turhat riskit ja alamäet.
  5. Opinjano, nii eli haluat ottaa opiksi kaikesta, hyvästä ja huonosta ja uudesta asiasta.
  6. Herpaantumaton fokus, pysy siis tiellä. Älä anna otteen lipsua ja päästä firmaa tai työntekijöitä suuntaan, joka ei vie yritystä eteenpäin tai josta joutuu eksyksiin. Esim. jos tuotteesi on A ei kannata väkisin alkaa myydä ja innovoida B:tä, josta ei ole tarpeeksi tietoa.
  7. Katse taivaanrantaan, koita miettiä mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Tänään tehtävät päätökset saa seurauksensa, myöhemmin. Älä fokusoi kaikkea aikaasi pikkuasioihin vaan mieti skenaarioita mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Näin pystyt ennakoimaan, etkä taannu.
  8. Mukavien ja arvostamiesi ihmisten tiimi, ei siis ainakaa Dyna. NO EI NY! Kun ympärillä on porukka jonka, kanssa on mukava kokea ylä- ja alamäet, jaksaa kuka vain painaa eteenpäin. Hyvästä porukasta saa aina buustia ja tarvittaessa voimaa ja aina on mukava tulla työpaikalle. Tämä on suuri voimavara. Joku viisas akatemialainen sanoi, että ”Hyvässä porukassa jaksaa tehdä paskaakin työtä, mutta paskassa porukassa ei jaksa tehdä edes hyvää työtä” tämä on täysin totta.
  9. Kysy miksi, yksinkertainen asia mikä tykkää aina unohtua. Mitä, kuka, koska, miten? Kaikki lusmut kysyvät nämä helpot asiat mihin on helppo piirtää vastaus paperille mutta MIKSI? Miksi asiakas ostaisi meiltä ja juuri tämän tuotteen/palvelun? Siihen kun osaa vastata niin asia on todellinen ja mahdollinen myytävä.
  10. Älä lakkaa unelmoimasta, jos lakkaat, lakkaat myös kehittymästä ja menemästä kohti jotain makeampaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!