Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Paranoidi optimisti

Kirjoitettu 28.05.19
Esseen kirjoittaja: Riku Kylä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Paranoidi optimisti
Kirjan kirjoittaja: Risto Siilasmaa
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3. Yrittäjyys, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pitkät ajomatkat tarjoavat hyvän tilaisuuden kuunnella kokonaisia äänikirjoja. Tällä kerralla matkalle Ballstad – Jyväskylä valikoitui Risto Siilasmaan Paranoidi optimisti. Olin kuullut kirjasta paljon hyvää ja ajomatka olikin antoisa, koska pystyin keskustelemaan kirjasta tamperelaisen tiimiyrittäjän kanssa kirjan edetessä.

Kirjassa Risto kertoo Nokian toimintakulttuurista ja sitä kautta minulle muodostuikin melko selkeä kuva siitä, mihin Nokia kaatui, luottamuksen puutteeseen ja omaan ylpeyteensä. Vielä 2000-luvun alkupuolella oli itsestään selvää, että pihapiirin joka muksulla oli Nokian tuhoutumaton puhelin. Ainoat tuhoutuvat olivat ironisesti, juuri ne, jotka oli suunniteltu iskunkestäviksi. Kun Apple julkaisi iPhonen, yhtiön työntekijöitä kiellettiin käyttämästä näitä edes tutustuakseen Applen käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään. Uskottiin liikaa omaan tuotteeseen ja se sumensi maailmankuvan.

Nokiassa myös hallittiin pelolla ja luottamus loisti poissaolollaan. Työntekijät pelkäsivät johtajiaan niin paljon, että eivät uskaltaneet kertoa mitään uutisia ylöspäin. Kirjassa esiintyykin sanonta: ”Uutisten puuttuminen on huono uutinen. Huono uutinen on hyvä uutinen. Hyvä uutinen ei ole uutinen lainkaan’. Tämä johti siihen, että Nokiassa tehtiin pitkään töitä ja kohdattiin paljon ylitsepääsemättömiä haasteita, mutta kukaan ei raportoinut johdolle ennen kuin oli liian myöhäistä.

Luottamuksen puutteesta kertoo hyvin kirjan osa, jossa Ollila suutahtaa Siilasmaalle: ”Hemmetti Risto, kun sun täytyy työntää nokkas joka paikkaan!” Tämän Ollila tosin on kieltänyt Helsingin Sanomien haastattelussa. Minusta tuntuu, että meillä on Dynassa on melko hyvä luottamuksen taso. Toisaalta en ole aivan varma onko kyse vain näennäisestä luottamuksesta, joka auttaa tuudittautumaan siihen, että kaikki on hyvin. Risto Siilasmaa on sanonut, että luottamus öljyää rattaat ja se on myös se liima, joka pitää kaiken kasassa. Meillä liima pitää vielä, mutta öljy puuttuu. Kaipa tästä voi vetää johtopäätöksen, että meillä on Dynassa vain näennäistä luottamusta.

Siilasmaa puhuu kirjassaan myös paljon yrittäjämäisestä johtajuudesta, jonka hän tiivistää kymmeneen kohtaan:

  1. Vastuuntunto

Vastuuntunto yrittäjämäisen johtajan näkökulmasta tarkoittaa sitä, että suhtautuu kaikkeen niin kuin se olisi omaa. Tästä hyvä esimerkki on vuokra-auto. Harva vuokra-autolla ajava pesettää autoaan, koska se ei ole oma. Mutta jos auto on oma siitä, tulee pidettyä huolta ihan eri tavalla. Itse haluaisin työskennellä porukassa, jossa kaikki ovat mukana yrittäjämäisellä asenteella, jotta voisi luottaa, että hommat tulee hoidettua kunnolla. Myönnän toki etten ole työskennellyt itsekkään näin Dynassa, enkä Mööpelissä. En tiedä, mistä tämä johtuu, mutta en osaa suhtautua osuuskuntaamme samanlaisella vakavuudella, kuin omaan toiminimeeni.

  1. Tosiasioiden tunnistaminen

Tämä pohjaa pitkälti jo aiempaan tekstiin, jossa puhuin luottamuksesta ja uutisten kertomisesta. Asioista pitää puhua ajoissa ja oikeilla nimillä, jotta niihin voidaan puuttua. Jos asioista ei puhuta, niin ne eskaloituvat todellisuutta suuremmiksi ja tulevat ilmi vasta, kun on liian myöhäistä.

  1. Sinnikkäät palkitaan

Yrittäminen vaatii jatkuvaa sinnikkyyttä. Sitä on erityisesti vaatinut yhteinen projektimme Mööpeli Outlet. Olemme eläneet veitsen terällä tiimissämmekin, koska olemme tehneet tajuttomia määriä töitä olemattomalla palkalla. Mielialat ovat vaihdelluut onnistumisen ilosta valtavaan turhautumiseen jatkuvasti. Erityistä mielihyvää kuitenkin nyt loppukeväästä tuotti, kun pystyi leuka pystyssä puhumaan tuntipalkastaan Mööpelissä.

  1. Riskien hallinta

Yrittäjän tulee ottaa riskejä, mutta hänen tulee osata myös osata suojata oma takamuksensa niitä ottaessaan. Tämä on Dynassa ollut myös pieni ongelmakohta. Ei uskalleta ottaa pieniäkään riskejä, vaan halutaan pelata varman päälle.

  1. Opinjano

Jokaisen työssäolijan pitäisi tuntea opinjanoa. Miten voit tuottaa jatkuvasti arvoa yrityksellesi, jos et ole valmis kehittämään itseäsi jatkuvasti maailman kehittyessä ympärilläsi?

  1. Herpaantumaton fokus

Pitää ymmärtää, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä, eikä jäädä märehtimään toissijaisia asioita. Harva asia liiketoiminnassa on lopulta todella tärkeä. Kaikki tiivistyy asiakkaisiin ja tuotteisiin. Tiimiakatemialla jäädään usein jo alkutekijöihin, kun jäädään miettimään jotain pikkuasioita keskittymättä isoon kuvaan.

  1. Katse taivaanrantaan

Tämä oppi on vahvasti yhteydessä aiempaan. Pitää koko ajan tarkastella isompaa kuvaa ja varautua tuleviin positiivisiin tuloksiin tai negatiivisiin haasteisiin. Tätä varten voidaan työryhmässä harrastaa vaikkapa skenaariotyöskentelyä.

  1. Mukavien ja arvostamiesi ihmisten tiimi

Tiimi on tekijöidensä tulo. Itse huomaan työpanokseni riippuvan todella paljon siitä, millainen tiimi minulla on ympärilläni. Luottamus tiimin sisällä on välttämätöntä ja positiivisuus luo uutta energiaa, vaikka olisi kuinka poikki. Jos näitä ei ole niin turha odottaa suuria tuloksia tiimiltäkään.

  1. Kysy miksi

Siilasmaa toitottaa kirjassa oikeiden kysymyksien perään. Siinä missä usein kysytään ’miten’ tai ’kuka’, Siilasmaa kannustaa kysymään ’miksi’. Tämä näkyy myös Tiimiakatemialla, kun usein käytämme työkalua 5x miksi. Se auttaa perehtymään aiheeseen syvemmin ja löytämään perimmäisen syyn tekemiselle, tai tekemättä jättämiselle.

  1. Älä lakkaa unelmoimasta

Jokaisen yrittäjän tulee osata unelmoida. Kuinka voisitkaan toimia yrittäjän ilman unelmia? Itsellä on pitkään jo pyörinyt unelmana mielessä MYMmi, jolla toivoisin voivani työllistää itseni ja vahvistaa pohjaani valokuvaajana ja että voisin MYMmin jälkeen tehdä valokuvaustöitä vain sellaisille asiakkaille, joille haluan.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!