Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pelinappuloita pelikentällä, rohkeita siirtoja

Kirjoitettu 18.05.14
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Mika Mäkeläinen ja Terho Puustinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yrittäminen, mikä ihmeellinen asia.

Mikään ei synny itsestään. Kaikkeen tarvitaan tekijöitä. Atria, Valio, Nokia, Apple, mikään ei ole syntynyt itsestään, eikä mikään yritys ole ollut miljoona yritys seuraavana päivänä aloituksesta. Kaikki vaatii aikaa, mikään ei tapahdu hetkessä, kaikissa yrityksissä on tehty paljon töitä, että se on saatu pystyyn. Jotenkin sitä ajattelee, että keksin jotain hienoa ja seuraavana päivän tilillä on pari sataa tonnia, mutta eihän se mennytkään niin. Ei ole tilille tullut miljoonia. Eikä ole monelle muullekaan yrittäjälle, ensin on tehty kunnolla töitä, uurastettu, opeteteltu ja kokeiltu ja epäonnistuttu. Ennen kuin yritys tulee julkisuuteen on taustoissa tapahtunut jo paljon.

Yrittäjät ovat erilaisia, mutta kaikilla on halua kokeilla ja kehittää jotain, josta voi jopa saada elannon. Intohimosta, harrastuksesta voi tulla totta, mutta se vaatii työtä. Ensin on harjoiteltava, tehtävä rohkeita kokeiluja. Mikään ei tapahdu itsestään, vaan itse on tehtävä työ. Jostain se ajatus lähtee, ja jonkun sitä on vietätävä eteenpäin tai annettava palikat jollekin muulle. Ei pelkkä ajatus itsessään tuota rahaa, vaan sitä on vietävä eteenpäin, kehitettävä. Eikä se ajatus tuo rahaa vielä hetkeen vaan on kehitettävä vielä enemmän, aloitettava pienin harppauksin. Löydettävä oikeat ihmiset tekemään työtä ja ahertamaan. Ympärille on luotava toimiva tiimi, porukka, joka toimii ja tekee töitä hyvin yhdessä. Kannustaen, auttaen ja kehittäen koko porukkaa. Omat osa-alueet huomioiden.

Rohkeat kokeilut, haistelut tulevaisuudesta ovat olleet monelle yrittäjälle tärkeitä. He ovat sijoittaneet tulevaan, ja toivoneet tai nähneet, että siinä on ,mahdollisuus. Jostain sijoituksista ja rohkeista kokeiluista voi joskus jopa tulla jotain, mutta kaikki kokeilut eivät tuota voittoa. Silti on kokeiltava, oltava rohkeita. On nautittava oikeasti niistä kokeiluista, siitä mitä tekee, muuten ei ole mitään järkeä sitä tehdä. Kuitenkin jokainen yrittäjä on yksilö, omanlaisensa persoona, joka tekee pitkää päivää, miettii töitä ja ahertaa. Tarjoaa jollekin muullekin työpaikan ja auttaa yhteiskuntaa.

Pienissä yrityksissä on tulevaisuus. Tähän minä ainakin uskon. Kulut pidetään pieninä ja työtä tehdään muutaman ihmisen voimin.

Meidän kokeilut, harjoittelut ravintolayrittäjinä, kahvilayrittäjinä ovat pelikortteja tulevaisuuteen. Hienoja oppeja, kertomuksia, joista kaikista voisi kirjoittaa montakin kirjaa. Kokeilemme epäonnistumme, sijoitamme, teemme jopa voittoa. Näemme yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Työskentelemme pitkiä päiviä töissä, suunnitelemme ja toteutamme. Mikä mahdollisuus kokeilla jotain mitä aina on halunnut? Meille on luotu yrittäjyys pelikenttä, jossa nappulat ja lauta on omissa käsissä. Minä saan itse päättää kuinka haastava peli on ja kuinka vaikeita siirtoja haluan tehdän. Minulla on mahdollisuus pelinaikana oppia, ja katsoa millaista peliä haluan tämän pelin jälkeen pelata. Onko se yrittäjyyspeli? Siirtoja on paljon, jotkut vievät eteenpäin, jotkut taaksepäin. Jotkut siirrot ovat vaikeita ja niitä täytyy miettiä yhdessä muiden pelaajien kanssa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!