Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pieni kirja johtamisesta

Kirjoitettu 19.05.20
Esseen kirjoittaja: Lassi Saarinen
Kirjapisteet: 2
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pieni kirja johtamisesta

 

Pieni kirja johtamisesta on Teija Rantalan kirjoittama lyhyt kirja, missä kerrotaan lyhyesti, mutta ytimekkäästi mitä johtajuus oikeasti on, ja kuinka monia asioita se oikeasti sisältää. Kirja oli helppolukuinen ja lyhkäinen, mutta kirjassa oli myös paljon sydäntä. Kirjasta oli minulle henkilökohtaisesti paljon hyötyä, koska olen kiinnostunut johtamisesta. En ole koskaan ollut virallisessa johtajan asemassa, mutta hetkittäisiä johtajuuden hetkiä minulle on kyllä langennut. Olen kiinnostunut kuitenkin oman tiimiyrityksemme tiimileaderin pestistä ja tulevaisuudessakin johtotehtävistä, joten sain monia oppeja, mitä voin laittaa ja olen jo laittanut käytäntöön.

 

Meidän tiimiyrityksessä ei ole ketään tiettyjä johtajia, vaikka meillä onkin määrätty tietyille osa-alueille omat johtajat. Loppuen lopuksi teemme kaikki päätökset kuitenkin yhdessä. Omien osa-alueiden johtajilla on omat alueensa, mitä he tarkastelevat ja johtavat, mutta päätöksiä he eivät yksin tee. Tiimileaderi on kuitenki lähimpänä johtajuutta, mitä meidän tiimimme saa. Hän kuitenkin pitää kokonaisuuden kasassa ja kuuntelee meitä kaikkia ja luo niiden pohjalta kokonaisen kuvan meidän työstä ja tekemisestä. Tämän kautta hän voi muodostaa tavoitteita, jotta niistä voitaisiin pitää kiinni.

 

Tärkeimpinä oppeja kirjasta:

 

Kyky ristiriitojen ratkaisemiseen

 

Tiimiakatemiassa pyritään aina kertomaan, kuinka tärkeää on dialogin toimiminen. Kirjan luettuani ymmärrän tämän täydellisesti. Meidän tiimiyrityksessä ristiriidan tullessa pyrimme puhumaan asiasta rauhallisesti dialogi ringissä. Monia huutoja ja vaikeita tilanteita on tullut, mutta lopulta kaikki ristiriidat on tämän kautta saatu ratkaistua. Teija Rantala viittaa kirjassaan siihen kuinka tärkeää jokaisen olisi luoda ongelmatilanteeseen yksi mahdollinen ratkaisu, miten tilanne saataisiin selvitettyä. Tätä hyödyntäen kaikki kuuntelisivat mahdolliset ratkaisuehdotukset ajatuksen kanssa. Tärkeintä on toisen kuuntelu ja ymmärtäminen. Vaikeuksien kautta olemme kuitenkin tiimiyrityksenä oppineet luottamaan toisiimme paljon enemmän ja meistä on kasvanut vahvempi tiimi kokonaisuudessaan.

 

Kuunteleminen

 

Kuuntelemisen merkitys on mielestäni tärkein johtajan roolissa. Olen huomannut tämän monen eri työnantajan kautta. Hyvä johtaja kuuntelee alaistensa huomiot ja ottaa ne käytäntöön.

 

Tiimiyrityksessämme johdamme toisiamme päivittäin kuuntelemalla toisiamme. Tiimiakatemian alussa dialogissa useimmiten lavan valtasivat ne, joilla oli kovin ääni ja hiljaisemmat jäivät hieman taka-alalle. Harjoittelimme kauan tämän parantamista, mutta vasta koronaviruksen iskettyä, ja jouduttua karanteeniin opimme zoomia käyttäen, kuinka tärkeää on ottaa huomioon myös ne yksilöt, jotka ovat hiljaisempia kuin muut.  Nyt kuitenkin olemme omaksuneet zoomin käyttöömme ja osaamme kuunnella toisiamme ja tätä kautta ymmärtää toisiamme myös paremmin.

 

Palautteen antaminen ja sen vastaanottaminen

 

Vasta hiljattain ymmärsin, kuinka tärkeässä osassa palaute on. Palautteen ottaminen vastaan oikein on tärkeää. Joskus palautteeseen voi hieman kiivastua tai suuttua. Palautteen tarkoitus on vain kehittää sinua yksilönä ja saada sinusta paras mahdollinen itsesi. Palautteen antaminen on aivan yhtä tärkeässä osassa kuin sen vastaanottaminen. Palautteen on oltava hyvin rakennettu ja perusteltu. Meillä oli hiljattain palautetreenit zoomin etäsovellusta käyttäen. Treenin aikana kävimme kaikki tiimin jäsenet läpi ja jokainen antoi vuorollaan jokaisesta jäsenestä oman palautteensa ja samaan aikaan palautteen ottaja oli piinapenkillä hiljaa. Palautetreenit olivat oikein hyvät ja uskon, että ne avasivat uusia ovia tulevaisuudellemme.

 

 

Kirja oli kaikin puolin erittäin mielenkiintoinen ja kattava ottaen huomioon pienen kokonsa. Kirja kannattaa ehdottomasti lukea jos haluat oppia johtamista tai sisäistää sen oppeja syvemmin.

 

Lassi Saarinen

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!