Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Pienyrittäjän markkinointiviestinnän käsikirja

Kirjoitettu 11.10.17
Esseen kirjoittaja: Ida-Maria Muilu
Kirjapisteet: 1
Kirja: Pienyrittäjän markkinointiviestinnän käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Mari Nokkonen-Pirttilampi
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mari Nokkonen-Pirttilammen kirja Pienyrittäjän markkinointiviestinnän käsikirja kertoo markkinointiviestinnän perusteita yksinkertaisesti sekä käytännönläheisesti. Nokkonen-Pirttilampi vertaa markkinointiviestintää talon rakennukseen ja on jakanut kirjan osiin; perustukset, runko, ruuvit ja naulat, rakennustarvikkeet, työkalut ja vesikatto. Kirja on tarkoitettu pienyrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle, joten kirja soveltui myös minulle hyvin. Olemme tiimini kanssa perustamassa omaa osuuskuntaamme Tiimiakatemialle ja olen itse mukana tiimimme markkinointi ja viestintä -solussa, joten kirjassa on ajankohtaisia vinkkejä juuri tätä varten.

Tarjoukset, laskut, sopimukset ja kirjepohjat

Tärkeä asia, joka jäi Nokkonen-Pirttilammen kirjasta mieleen, oli yrityksen omat asiakirjat. Nokkonen-Pirttilampi kertoo kirjassaan, että tarjoukset, laskut ja sopimukset saattavat vaikuttaa asiakaskokemukseen jopa enemmän kuin mainokset tai esitteet. Silti niihin kiinnitetään monessa yrityksissä melko vähän huomiota, eikä meidänkään osuuskuntamme ole poikkeus. Osuuskuntamme on vasta perustettu ja meillä on ollut paljon muuta mietittävää kuin asiakirjamme, mutta kirja sai minut kuitenkin pohtimaan näiden tärkeyttä. Asiakirjojen olisi hyvä kuvastaa yrityksen identiteettiä sekä erottua muista tylsän näköisistä asiakirjoista asiakkaan silmissä. Sama pätee myös käyntikorteissa.

Markkinoinnin työkalut

Pienyrittäjän markkinointiviestinnän käsikirjassa kerrottiin kuinka markkinoinnin vuosikelloa ja markkinoinnin kalenteria käytetään markkinointi- ja toteutussuunnitelman pohjalta; Markkinoinnin vuosikelloon kirjataan kuukauden aikana tehtävät markkinointitoimenpiteet sekä tapatumat, jotka halutaan ottaa huomioon markkinoinnissa. Markkinointikalenteri on viikoittainen suunnitelma käytännön markkinointitoimista. Kalenteriin merkitään kuukauden teema ja se, miten markkinointisuunnitelmaan valittuja keinoja käytetään teeman toteuttamiseen kunkin viikon aikana. Olen itse kiinnostunut yritysten markkinoinnista ja koen, että tästä on varmasti minulle tulevaisuudessa hyötyä, jos teen jollekin yritykselle tai vaikka osuuskunnallemme markkinointia.

Tarinat

Mari Nokkonen-Pirttilampi sai kirjallaan minut ymmärtämään tarinoiden tärkeyden yrityksen markkinoinnissa. Tarinat ovat luonteva tapa kertoa asioista, joten muut ihmiset suhtautuvat niihin vastaanottavaisesti. Yritysten tarinat mielletään usein yrityksen historiasta kertoviksi tarinoiksi, mutta tarinat voivat olla muutakin, esimerkiksi vaikka tarinoita asiakkaiden ongelmista ja niiden ratkaisemisesta. Yrityksen tarinoita voi jakaa sen verkkosivuilla, esitteissä, suoraan asiakkaille myyntitilanteissa tai vaikkapa seminaarien kahvitauoilla. Tarinat kiehtovat ihmisiä ja tuovat jäykän ja kaukaisen yrityksen lähemmäs ihmistä.

Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi on nykyisin kovassa nousussa. Yksinkertaisesti se tarkoittaa asiakkaille tärkeän tiedon jakamista ilmaiseksi. Sisältömarkkinoinnissa on tärkeää näyttää oma osaamisensa, jotta asiakas tunnistaa asiantuntijuuden ja kaupan tekeminen on asiakkaan kannalta turvallista. Kun epävarmuuden esteet ovat raivattu, on todennäköisempää saada kauppa onnistumaan. Sisältömarkkinoinnissa on tärkeää, että se ei sisällä mainoksia, vaan on puhdasta tiedon jakamista. Ei saa kehua itseään, vaan jättää sen asiakkaiden tehtäväksi. Olen kiinnostunut myös sisältömarkkinoinnista ja haluaisin oppia siitä vielä paljon lisää.

Mari Nokkonen-Pirttilammen kirja Pienyrittäjän markkinointiviestinnän käsikirja oli mielenkiintoista luettavaa ja sain paljon perustietoa yritysten markkinointiviestinnästä. Joistain kirjan aiheista olisin lukenut mieluusti vielä lisää, mutta kirja antoi pintaraapaisuja yrittäjän elämästä sieltä sun täältä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!