Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rikastu!

Kirjoitettu 28.06.16
Esseen kirjoittaja: Tomi Kosonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Rikastu!
Kirjan kirjoittaja: Donald Trump, Robert Kiyosaki
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vaikka Trump on tällä hetkellä esillä presidentinvaalikampanjansa johdosta, ja tehnyt suoraan sanottuna itsestään pellen, on hän onnistut luomaan melkoisen imperiumin oman nimensä ympärille. Kiyosaki on yksi suurimmista liike-elämän kirjailijoista ja onnistunut nousemaan köyhästä perheestä taloudellisesti riippumattomaksi. Nämä kaksi herrasmiestä sattuivat pistämään hynttyyt yhteen ja kirjoittamaan yhdessä kirjan rikastumisesta.

 

 

Valtiot ovat pulassa. Väestönrakenne ei kestä tulevaisuudessa eläkemaksuja ja työttömyyskorvauksia. Eläkeikäisten osuus kasvaa kokoajan ja varsinkin teollisuuden työpaikkoja siirtyy halpatyömaihin. Mikäli nopeasti jotain ei asialle tehdä, häviää keskiluokka pikku hiljaa kehittyneistä maista ja tuloerot kasvavat entisestään. Valtioilla ei ole rahaa maksaa avustuksia ja hyvinvointivaltio on vaarassa.

 

 

Trumpin ja Kiyosakin vastaus tähän ongelmaan on rikastuminen. Tällöin ei tarvitse olla riippuvainen muiden vastauksista, varsinkaan jos on kehittänyt talousälyään. Avainkysymys on kuinka teet rahaa. Ja kuinka osaat tehdä sitä lisää. Useimmilla varallisuus muuttuu maailman taloudentilanteen mukana, noususuhdanteessa rikastutaan ja laskusuhdanteen aikana köyhdytään. Kaikilla asia ei ole näin. Talousälykkäät osaavat hyödyntää suhdannevaihtelut ja tekevät entistä enemmän rahaa.

 

 

”Monet kokevat nykyisin epävarmuutta elämässään, kun heille ei ole koulussa opetettu, että heidän on tärkeä hallita omaa elämäänsä.”                                                            – Robert T. Kiyosaki

 

 

Oman varallisuuden uudelleen järjestelyyn käytetään paljon aikaa pohdittaessa mihin sijoitetaan ja mistä otetaan pois. Kun kokonaissumma liikkuu miljoonissa, on parin prosentin vaihteluilla suuri merkitys.  Lyhytaikaisilla sijoituksilla haetaan nopeaa arvonnousua, esimerkiksi hyvän kvartaalituloksen toivossa. Näitä eivät herrat Trump ja Kiyosaki suosi juurikaan. Yhtenä vaihtoehtona on pidempi aikaiset yritykseen sijoitukset, joissa autetaan yritystä kasvamaan esimerkiksi rahallisen tai tiedollisen pääoman turvin. Kyseisten herrojen ykkösbisnekset ovat kuitenkin kiinteistösijoituksissa, mitkä ovat usein vuosikymmeniä kestäviä projekteja. Yleisesti ottaen ne ovat myös pieniriskisiä ja oikein laskelmoituina hyvin tienaavia.

 

 

Mutta mikä on oma matkani tulevaisuudessa? Miljoona lainaa ei ole tulossa isältäni, mutta onko suuntana Kiyosakin tavoin myyntitoimisto? Ensin täytyy saada selville mitä itse haluan tehdä ja saavuttaa. Tällä hetkellä ja oikeastaan pitkälti loppuajan akatemiasta pääpaino suuntautuu toivottavasti Juankosken Ruukin kehityssuunnitelmaan ja sitä kautta opinnäytetyöhön. Kenties akatemian jälkeenkin suuntana on juuri kehittämisprojekti jossain päin Suomea. Mutta mitä ikinä tulevaisuus tuo tullessaan toivottavasti päivät tulevat olemaan erilaisia ja pääsen olemaan luovassa hommassa mukana.

 

 

Tuo tulevaisuus eteen mitä tahansa, täytyy siihen olla valmiina kun se eteen läväytetään. Sen vuoksi täytyy kaikki mahdollinen irti viimeisestä vuodesta akatemialla, jotta saa kerrytettyä tarvittavat taidot ja kontaktit tulevaisuutta varten. Tällä hetkellä pääpainoinani tuntuvat olevan johtaminen ja markkinointi. Uskon vahvasti, että jatkossakin tulen tarvitsemaan näitä taitoja paljon, olipa tuleva työni mitä tahansa. Melkoisen herätyksen omiin taitoihin saa Mol:in sivuilta kun miettii mihin työpaikkoihin voisi hakea. Eipä montaa mielenkiintoista vaihtoehtoa silmiin osu jos puhelinmyynti ei kiinnosta. Nyt onkin aika syventää juuri niitä omia taitoja, joiden parissa haluaa jatkossakin pyöriä.

 

 

Johtamisen taitoja tulee harjoiteltua selkeästi tiimiliiderihommissa kun painimme tiimimme kanssa valmistumisen ja mym-rahojen parissa. Tällä hetkellä monella on selkeät suunnitelmat, mutta mikä on tilanne syksyn tullessa ja kuinka pystyisin kannustamaan vielä hiukan itsensä ylittämiseen. Jokaisella alkaa olla ajatus entistä enemmän Tiimiakatemian jälkeisessä ajassa, mutta silti meidän pitäisi yltää mahtaviin tuloksiin yksilöinä ja tiiminä. Juuri tulevaisuuteen katsominen ja sieltä inspiraation etsiminen tämän päivän tekemisiin on avain onnistumisiin. Tiimin lisäksi olen löytänyt johtamishaasteita kotikaupungistani Juankoskelta, missä olen mukana kehittämishankkeessa yhtenä toteuttajista. Hankkeessa tehtävänäni on muun muassa luoda toimivat puitteet markkinointiin ja niiden jatkamiseksi alueen toimijoiden kesken.

 

 

Kesällä projekteissani on mukana myös Juankosken lukiolaisia, joten pääsen kokeilemaan johtamiskykyjäni kunnolla lähes kaikissa projekteissani. Alkaa näyttääkin siltä, että johtamisesta tulee ainakin yksi osa-alue mihin tulen myös tulevaisuudessa panostamaan.

 

”Todelliset johtajat innostavat meitä olemaan suurempia ja tekemään asioita, joita pelkäämme.”

                                                                                                             – Robert T. Kiyosaki

 

Tärkeintä on pyrkiä kaivaa muiden mielenkiinto esiin ja saada heidät mukaan tekemään. Vain tällöin saavutetaan paras mahdollinen hyöty: täytyy saada muut aktiivisesti osallistumaan tekemiseen.

 

Koen, että tulevaisuudessa suuntanani taitaa olla yrittäjyys. Tiimiakatemialla olen saanut ensisilmäyksen mitä se voi tarkoittaa, vaikka kaiketi näissä kahdessa on eroa kuin yöllä ja päivällä. Kuitenkin uskon tulevaisuudessa olevani vastuussa omasta yrityksestäni, vaikka itselläni ei ole mitään hajua mitä se tekisi. Tällä hetkellä yksi projekteistani on varmaankin jatkumassa myös Tiimiakatemian jälkeen, mutta senkin ensimmäiset tulovirrat tulevat vasta tänä kesänä. Oluen tekeminen onkin lähtökohtaisesti harrastus ja todennäköisesti hyvä sellainen, onpahan ainakin saunaoluet omasta takaa. Toki tässäkin tulee huimasti oppeja kun kohta on tuote kuluttajamarkkinoilla. Brändäys, markkinointi ja tietenkin oluen tekeminen ovat avainasemassa kun lähdemme tavoittelemaan onnistumista.

 

”Ilman intohimoa ei ole energiaa; ilman energiaa ei ole mitään.”                        – Donald J. Trump

 

 

”Elantomme muodostuu siitä, mitä saamme, mutta elämämme rakentuu siitä, mitä annamme.”

                                                                                                             – Winston Chruchill

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!