Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rikkaaksi, miten?

Kirjoitettu 21.05.15
Esseen kirjoittaja: Aleksi Vikkeri
Kirjapisteet: 1
Kirja: Haluatko rikastua
Kirjan kirjoittaja: Donald J. Trump
Kategoriat: 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 6.3. Brandi ja mielikuvien kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Nyt vihdoin löysin kirjan jota oli oikeasti ilo lukea. Olen jo lapsesta asti sanonut että ”joku päivä mä menen donaldiks donaldin paikalle”. Kaveri vaan osaa asiansa ja on aina ollut jonkinlainen esikuvani.

Intohimo

Herra itse on tunnettu intohimosta tekemisiään kohtaan. Ilman intohimoa tekemisistä ei tule mitään. Tai laatu ainakin on paljon huonompaa kuin intohimolla tehty työ. Jos rakastat sitä mitä teet, teet sen rakkaudella ja haluat yrittää enemmän, silloin myös motivaatiota löytyy enemmän.

Opiskelu ei ole koskaan ollut minun juttuni. Olen loppujen lopuksi todella malttamaton, ja haluan tuloksia nopeasti. Tuntuu että tiimillämme on sama ongelma. Kompassirock on hyvä esimerkki tästä. Tapahtumaa järjestetään ensimmäisen kerran koskaan ja sen tuotosta ei ole varmuutta. Ihmiset silti haluavat vain tietää mitä heille jää siitä käteen. Ei se väärin ole, mutta ei uutta luoda hetkessä. Olen kuullut sanottavan että vasta kolmannella kerralla tapahtumaa järjestäessä voi odottaa tulosta. Se ei ole kaikille niin selvää. E todellakaan tuomitse, sillä onhan kulut katettava myös osuuskunnan puolelta. Itselläni on pienenlainen intohimo tätä tapahtuman järjestämistä kohtaan, koska pitkän työn tuloksen havaitsee tapahtumapäivänä ja siitä tulee todella hyvä olo. Eli odotus palkitaan.

”Pidä siis rohkeasti itsestäsi ääntä kun olet tehnyt jotain elämöinnin arvoista.”

Vaatimattomuus on hyve, mutta pelkästään sen avulla ei tulla tunnetuksi. Onnistumisia pitää juhlia, koska sitä kautta annetaan esimerkkiä muille ja saadaan esimerkiksi muuta tiimiä innostettua lisää. Tässä on myös meidän tiimille kehitettävää. Silloin kun joku onnistuu siitä saatetaan mainita, mutta miksi siitä kertoisi muille jos tuntee olonsa ja asiansa hiukan epävarmaksi. Vaikka tiimimme onnistuu monissa asioissa ja olemme tehokas porukka, se toiminta ja juhliminen ja muistaminen jää unholaan. Pitää opetella iloitsemaan näistä enemmän. Ehkä tämä muuttuu kun saamme toisiimme enemmän luottamusta. Jos jokainen ei halua toimia yhdessä ja puhaltaa yhteen hiileen ei tämä onnistu. Tässä vaiheessa tiimimme pitää saada yhdeksi jotta voimme parantua entisestään.

”Ole optimisti mutta varaudu pahimpaan”

Tämä lause kuvaa minua parhaiten. On se sitten sama kun ajattelee että on paras matikassa mutta pelkää että saa kokeesta hylätyn tai elää normaalisti mutta varautuu zombi invaasioon. Jos näin osaa ajatella niin ei tule niin suuria pettymyksiä kun tietää mitkä ovat tekojen ”worst case scenariot”. Mietin aina mitä voi tapahtua jos teen niin tai näin. Mielestäni minulle on paikka tiimissä juuri tämän takia. Onhan jonkun sanottava mitä tästä voi tulla ja kerrottava n. ”tosiasiat” jos pyöritän pää pilvissa.. siis pahimmassa tapauksessa. Näissäkin asioissa on todella tärkeää osata tuoda asiat ilmi oikeassa tilanteessa jotta ei tapa muiden innostusta ja tahtoa suorittaa tai tehdä. Mietin aina todella paljon ja odotan oikeaa paikkaa avata suuni. Harvemmin kuitenkaan niin teen, jään miettimään näitä asioita itse. Se on väärin, pitäisi uskaltaa sanoa, koska pointti oikeassa kohdassa voi pelastaa/parantaa suunnitelmissa olevaa asiaa paljon.

Yksityiskohdat

Kirjassa mainitaan että huomionkiinnittäminen yksityiskohtiin on tärkeää. Tässäkin olen samaa mieltä. Jälleen (vertaan asioita paljon itseeni) itse olen henkilönä pikkutarkka ja järjestelmällinen. Haluan miettiä jokaista pienintäkin yksityiskohtaa myöten asiat. Oli kyseessä sitten siivoaminen tai uuden idean luominen. Monilta yksityiskohdat unohtuvat helposti. Asiaa kun tarkemmin miettii, niin myös tässä asiassa minulla on paikkani tiimissä, pitää vain uskaltaa alkaa käyttämään näitä resursseja enemmän ja kertoa ”kyvyistäni” muille.

 

Lentokorkeus

Mitä sinä haluat olla ja miksi haluat tulla. Se kuinka korkealla jaksat ”lentää”, kertoo edellä mainitusta intohimosta ja tahdosta kehittyä. On ollut päiviä kun olen tahtonut päästä pitkälle ja menestyä todella. Se on raskasta ja vaatii omistautumista. Olen yrittänyt keksiä keinoa millä saisin oman lentokorkeuteni pidettyä korkealla. Mikään ei tule vastaan vaan kaikkea pitää tavoitella, oman juttunsa löytäminen on vaikeaa. Oli ilo huomata tänään palautekeskusteluissa että minua oikeasti tuetaan oman juttuni löytämisessä. Tiimini oikeasti tahtoo vain parastani.

Negatiivinen ajattelu

Kirjassa mainittiin että negatiivinen ajattelu johtuu huonosta itsetunnosta. Ja niinhän se onkin, jos on huono itsetunto ja haluaa saavuttaa jotain, niin on paljon helpompi ajatella epäonnistuvansa kuin saavuttavansa mitään. Voin samaistua tähän todella, jos edes vitsillään heittää olevansa huono ihminen ja että ei pysty johonkin asiaan niin se vaikuttaa suoraan suorittamiseen ja henkisellä tasolla muuttaa suoristusta suoraan. Negatiivinen asenne ja teot tappavat myös muiden motivaatiota. Olen saanut useasti kuulla siitä että minun negatiiviset kommentit aiheuttavat muille huonoa fiilistä vaikka edes vitsillä niitä sanoisin.

Pukeutuminen

”Look Good, Do Good” on Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen tunnuslause. Ja voin samaistua tähänkin lauseeseen täysillä. Itse olen todella tarkka pukeutumisestani ja haluan että se edustaa omaa minääni eikä muita. Itselläni on enemmän vaatekriisejä kuin monella naisella. Mutta pukeutuminen on tärkeää bisnesmaailmassakin. Jos ei pelkästään ajatella pukukoodeja ja bisneslookkeja, niin myös itsensä brädäämisessä. Kuvittelen itseni muutaman vuoden päästä yrittäjänä joka herättää hämmennystä saapumalla moottoripyörällä tapaamiseen farkuissa, nahkatakissa ja tennareissa. Haluan että ihmiset muistavat minut hyvänä liikemiehenä joka osaa ja uskaltaa olla erilainen. Pitää vain alkaa kehittämään tätä brändiä parhaani mukaan.

”Elämän laatikko”

Melkein pelästyin kun luin Donaldin laatikosta.. kirjassaan hän kertoo että työpöydän laatikossa hän pitää kuvia ja muistoja elämän ja työuran tärkeistä ihmisistä ja tapahtumista. Minulla itselläni on samankaltainen ratkaisu. Tämä ei pelkästään muistuta hyvistä asioista vaan auttaa ja boostaa arjessa eteenpäin. Eli siis hyvien asioiden muistelu ja tapahtumien kertaamien mielessä kannustaa jatkamaan ja jaksamaan erilailla, vaikka jotkin muistot voivat olla huonojakin, kannattaa niitäkin miettiä, välillä ja vähän. Niistä oppii ja ne auttaa kehittymään. Tiimissä pitäisi myös kerrata tapahtuneita asioita ja ns. kaivella vanhoja, jotta muistetaan onnistumiset ja virheet paremmin. Siitä se kehitys alkaa.

Tähän loppuun lainaan vielä Donaldia ”varo pieniä menoja. Pienikin vuoto upottaa suurenkin laivan. Liike-elämässä mikään ei ole niin pientä että sen voi jättää huomioimatta”

Tähän meidän pitää panostaa niin arjessakin kuin yrityksen pyörittämisessä. Oli kyse sitten pienestä tekemättä jättämisestä tai unohduksesta. Kaikki voi olla siitä kiinni. Pitää vain kiinnittää huomioita yksityiskohtiin ja luottaa tilastoihin, mutta olla unohtamatta vaistoa ja periaatteita. Vain hyvää tekemällä, hyvien ihmisten kanssa voi tehdä hyviä tuloksia ja hyvää.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!