Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Riku ja Tunna Selviytymisopas

Kirjoitettu 12.12.18
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Selviytymisopas
Kirjan kirjoittaja: Riku Rantala, Tunna Milonoff
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taas mennään! Olisi taas esseetä tiedossa. Tällä kertaa kuuntelin bookbeatistä äänikirjan nimeltä Riku ja Tunna selviytymisopas. Riku ja tunna ovat madventuresista tuttuja tv persoonia, joiden ohjelmista olen aina pitänyt erittäin paljon. Olin myös kuullut kirjasta paljon hyvää, joten kirja oli helppo valinta.

Kirja oli erittäin silmiä avaava teos. Siinä ennakoidaan vakavaan, mutta humoristiseen tyyliin tulevaisuutta ja kerrotaan miten selviät siitä parhaiten. Kirjassa kerrotaan paljon hälyyttäviäkin tulevaisuuden ongelmia ja muutoksia. Esimerkiksi robottien yleistyminen siihen pisteeseen, että he vievät ihmisten työpaikat. Tämä tarkoittaisi sitä, että ihmisen täytyy olla tulevaisuudessa yhä paremmin muuntautumiskykyinen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että yrittäjyyden arvo nousee entisestään. Tämä motivoikin minua itseäni kokeilemaan yhä enemmän uusia asioita, jotta olisin valmiimpi ja muuntautumiskykyisempi tulevaisuuden oikkuihin. Kannattaisi opetella sellaisia taitoja, joista on todennäköisesti tulevaisuudessa paljon hyötyä esimerkiksi koodaaminen tai nettisivujen tekeminen.

Kirjassa myös puhuttiin paljon ilmaston muutoksesta ja sen ehkäisystä. Kerrottiin kuinka ilmastonmuutos on jo nyt vaikuttanut ilmastoon negatiivisesti esimerkiksi lisääntyneiden hurrikaanien muodossa. Tulevaisuudessa ei esimerkiksi saisi lentää niin paljon, sillä se kuormittaa ilmastoa liikaa. Itse tykkään matkustella joten tämä asia ei minua niin paljoa miellyttäisi. Myös kasvissyönnin tulisi yleistyä, jotta ilmasto ei saastuisi niin paljoa. En ole ikinä tykännyt kasvissyönnistä, mutta ehkä kirjan innoittamana koitan sitä jossain vaiheessa elämääni. Kaikin puolin puhe ilmaston muutoksesta laittaa ajattelemaan aivan eri tavalla, sillä se on käynnissä jo nyt ja se voi käydä jopa koko ihmiskunnan tuhoksi.

Yksi isoimpia ja itseäni säräyttäviä asoita oli se, että kuinka paljon ihmisistä oikein kerätään dataa kaikkien elektroniikkalaitteiden kautta. Esimerkiksi jos pitää sijainnin päällä kaupungilla ja pysähdyt vaikkapa urheilukaupan eteen, niin yhtäkkiä voi puhelimeesi tulla liuta urheiluväline mainoksia. Mainostajat seuraavat jo tänäkin päivänä ihmisten ostokäyttäytymistä, joka on jopa hieman pelottavaa. Myös muuta ihmisten internet käyttäytymistä seurataan koko ajan, joten tietynlainen varovaisuus täytyisi aina muistaa nettiä selaillessaan. Itse ajattelin olla jatkossa kriittinen juuri kaikille ilmaisille palveluille, joita internetissä on tarjolla, sillä niissä on aina joku koira haudattuna.

Kirja oli hyvin viihdyttävä, sillä kertojina olivat itse Riku ja Tunna. Välillä oli kuitenkin vaikea pysyä kärryillä, että puhuttiinko nyt nykypäivästä vai tulevaisuudesta. Välillä kirjassa oli ehkä jopa liikaa sarkasmiakin havaittavissa, joka voi olla uhka tämänkaltaisessa faktakirjassa, sillä sitä ei välttämättä kaikki tajua. Kuitenkin kirja oli havahduttava ja silmiä avaava. Varmasti olen nyt paljon valmiimpi muuntautumiseen ja heittäytymiseen sekä itseni kehittämiseen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!