Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Rohkea kokeilu

Kirjoitettu 16.02.20
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: rohkee
Kirjan kirjoittaja: kokeilu
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aivopesula koulutusohjelmaa varten saimme tehtäväksemme tehdä ainakin yksi rohkea kokeilu ja tehdä reflektio siitä.

Tämä tulikin hyvään paikkaan sillä teimme juuri parisen viikkoa sitten radikaaleja muutoksia eurheilu.com -projektimme palkkausmalliin. Aiemmin olimme kiinteäpalkkaisia ja freelancer toimittajien palkat ja laskutukset menivät Esports media solutionsin kautta. Tämän palkkausmallin hyvyys oli se, että saimme aina saman määrän rahaa, eikä meidän tarvinnut stressata mitä teimme sivuston toimintaan liittyen ja kuinka usein tai hyvin.

Huonoa tässä oli se, että malli ei kannustanut meitä kehittymään. Varsinkin viimeisimpinä kuukausina olimme projektiryhmällämme hieman leipiintyneitä projektiin, sillä tuntui, että junnaamme paikallamme.

Tapasimmekin meidän toimeksiantajamme helmikuun alussa ja teimme täysin uuden palkkausmallin, joka on erittäin palkitsemislähtöinen. Eli pohjapalkka säilyy samana, mutta myös freelancereiden laskutus tulee meidän kautta. Kuitenkin mitä enemmän saamme näyttökertoja sivustolle, sitä enemmän me tienaamme siinä ohessa. Meillä on tietyt ennaltasovitut rajapyykit, joista tulee aina tietty määrä bonusansioita. Tällä ansaintamallilla on parhaimmillaan mahdollisuus tienata jopa tuplasti entiseen verrattuna. Rohkean tästä tekee se, että huonoimmillaan voimme tienata selkeästi vähemmän jos tuloksia ei tule.

Tämä on kuitenkin motivoinut projektiryhmäämme hyvin paljon, ja olemme lähteneet kehittämään sivustoamme. Uutisoimme useammin ja olemme tuoneet uusia juttuja varsinkin Instagram feediime. Tällä hetkellä kokeilu tuntuu menevän hyvin ja tämänhetkinen kuukausitahti kävijämäärissä toisi meille mukavan määrän rahaakin. Raha ei tietenkään ole se tärkein juttu tässä, vaan se että saimme taas ”nälkämme” takaisin.

Uuteen palkintamalliin liittyi myös Instagram ja Twitter rahabonukset, eli jos saamme Twitteriin 5 tuhatta seuraajaa vuoden aikana, saamme bonussumman ja sama jos saamma IG:n kasvatettua 10 tuhanteen seuraajaan.

Itse olen tykännyt tästä mallista enemmän, kuin vanhasta ja olen täysin uudella energialla taas mukana projektissa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!