Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Scrum ryhtivaljaisiin

Kirjoitettu 21.06.18
Esseen kirjoittaja: Reetta Jylhä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Scrum opas, Sulautettujen järjestelmien ketterä käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Ken Schwaber and Jeff Sutherland, Teijo Lehtonen, Seppo Tuomivaara, Ville Rantala ja useita muita tekijöitä
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Scrum työkalu

 

Prosessi:

 

Scrumissa tuote/palvelu kehittyy vähitellen yleensä 1-4 viikon mittaisten iteraatioiden aikana. Näitä kutsutaan sprinteiksi.

Meidänkin pitäisi Pilvin kanssa tehdä sprintit scrumiin ja suunnitella noin 4 viikkoa eteenpäin tavoitteineen ja työtehtävineen. Joka päivä katsottaisiin, mitä tullaan tekemään ja kumpi on vastuussa mistäkin tehtävästä.

 

Tällä hetkellä olemme tehneet tavoitteet loppuvuodelle myynnillisesti. Myynti tavoitteen olemme pilkkoneet osa-alueisiin, kuten: jälleenmyynti, promo ja verkkokauppa. Nämä osa-alueet voisimme pilkkoa vielä työtehtäviin, miten tullaan kunkin osa-alueen tavoite saavuttamaan. Tämä voisi auttaa meitä saavuttamaan meidän tavoitteen eli 425 kpl ryhtivaljaiden myynti jouluun mennessä. Sprinttien jälkeen otettaisiin uusi palaveri missä analysoitaisiin edellinen sprintti; saavutettiinko tavoitteet, miten meidän yhteistyö sujui, mitä kehitetään seuraavaan sprinttiin.

 

Scrumin avulla pystymme katsomaan, olemmeko edenneet ja olemmeko tehneet tasavertaisesti töitä. Tällä hetkellä olemme riidelleet paljon siitä, kuinka teemme eri määrän töitä. Tässä on työkalu, mikä voisi vähentää riitelyä sekä kehittää toimintaamme.

 

Eli minun ja Pilvin pitäisi hyödyntää scrumia enemmän. Otettaisiin kuukauden mittaisit sprintit meidän työskentelytavaksi. Meillä on jokaiselle kuukaudelle tavoite myyntiin, eli 72 kpl ryhtivaljaita joka kuukausi ennen joulua. Sprintissä katsottaisiin, mitä se vaatii, että päästään tavoitteisiin ja pilkotaan ne työtehtäviin. Lisäksi meidän pitää jakaa työtehtävät, kumpi on vastuussa kummastakin. Kuukausittaisessa Sprintissa arvioidaan myös edellistä toteutettua sprinttiä, miten se sujui liittyen ihmisiin, yhteistyöhön, prosessiin ja työkaluihin. Mitkä asiat menivät hyvin ja miten muutamme toimintaamme. Näin pystymme koko ajan kehittymään sekä pääsemään paremmin asetettuihin tavoitteisiin.

 

Meidän pitäisi myös esim. Joka toinen arkipäivä tai vaikka joka päivä pitää nopea muutaman minuutin tai maksimissaan 15 minuutin scrum palaveri, missä poistettaisiin vastaantulevat ongelmat ja suunniteltaisiin seuraava 24H tunnin työt. Näin saadaan myös kehitettyä meidän yhteistoimintaa.

Päivittäispalaverissa voimme käydä vapaata keskustelua tai voimme vastata yleisiin kysymyksiin:

  1. Mitä tein eilen auttaakseni kehitystyymiä saavuttamaan sprtintin tavoitteen?
  2. Mitä aion tehdä tänään auttaakseni kehitystiimiä saavuttamaan sprintin tavoitteen?
  3. Havaitsenko mitään estettä, joka estää minua tai kehitystyymiä saavuttamasta sprtintin tavoitteen?

 

Päivittäispalaverit olisivat meillä hyviä, uskon, että ne saisi toiminnasta ammattimaisempaa ja tehokkaampaa. Niissä pystytään myös poistamaan esteet ja tarkastella työn etenemistä.

 

Toivon, että tällä seuraamisella ja tarkoilla työtehtävillä pääsisimme tavoitteisiin ja tämä kehittäisi toimintaamme ja loppu puolivuosi olisi tehokas ja yhteistyö sujuisi!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!