Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Sisäinen sankari

Kirjoitettu 06.01.20
Esseen kirjoittaja: Tom Kaskinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Sisäinen sankari
Kirjan kirjoittaja: Jari Sarasvuo
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 4. Johtaminen, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sisäinen sankari

Jari Sarasvuo

 

Olen seurannut Jari Sarasvuota jo pidemmän aikaa sosiaalisesta mediasta ja kuunnellut hänen podcastejaan. Sarasvuo on mielestäni älyttömän kiinnostava persoona ja juuri sellainen kaveri joka tekee mitä haluaa, oli se kuinka helppoa tai kuinka vaikeaa tahansa. Koen kuitenkin, etten saanut ehkä ihan liikaa irti kyseisestä kirjasta. Kirja tosiaan on hänen vanhempia teoksiaan uran alkuajoilta. 

 

Mieli

 

Sarasvuon yksi pääteema kirjassa on mieli ja sen hallinta. Mielenhallinnasta puhutaan monessa teoksessa mitä minäkin olen jo lukenut, mutta mielestäni Sarasvuo tuo hyviä vinkkejä tai “käskyjä” mielenhallintaan. Kirjassa on mielettömän paljon hyviä lainauksia kappaleiden välissä jotka jäävät mieleen. Tässä muutama:

 

“Ongelman kohdatessaan onnistuja räjähtää toimintaan, epäonnistuja alkaa etsiä syyllistä ja halvaantuu.”

 

“Kuka tahansa meistä voi muuttaa tunnetilaansa koska tahansa ja millaiseksi tahansa.”

 

Ja tärkeimpänä ehkä minulle.

 

“Kasvu perustuu siihen, että joku uskaltaa yrittää enemmän kuin on tai osaa.”

 

Olen mielestäni oppinut käsittelemään vaikeita asioita positiivisemmin. Ennen mietin aina sitä, mitä osaan ja mitä voisin tehdä joka rajoitti paljon tekemistäni. Kerran kun hyppäsin esports-kelkkaan mukaan olen saanut uskomattoman paljon itseluottamusta jokaisessa asiassa. Tärkeintä on lähteä ennakkoluulottomasti tekemään ja olla ajattelematta joka ikistä asiaa mikä voi mennä pieleen.  On mahdoton saada aikaan asioita jos ne keilaa jo suunnitteluvaiheessa mahdottomaksi, kannattamattomaksi tai miksi tahansa.

 

Tiimiakatemialla on mielestäni uskomaton tapa nokkia jokainen idea rikki jo suunnitteluvaiheessa. Tästä syystä uskoakseni jokaisessa (ainakin omassa) tiimissä on ongelmana se, että ei ole tekemistä. No ei varmasti ole jos kaikkea epäillään eikä viitsitä tehdä. En ymmärrä mistä tulee etuoikeus siihen, että “ei kyllä viitsi tehdä tätä tai tätä” ja sitten ei tehdä yhtään mitään. Piereskellään treeneissä ja luetaan vähän kirjoja.

 

Pitäisi keksiä joku todella raju keino liikuttaa ihmisiä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!