Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Spotlight

Kirjoitettu 03.12.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pitäisi käydä enemmän puhuja- ja yrittäjätapahtumissa. Tällä kertaa kävin lokakuussa Keski-Suomen suurimmassa opiskelijoiden asiatapahtumassa Spotlightissa, joka tarjoaa työkaluja ihmisenä kehittymiseen. Sitä ennen kävin Paviljongissa myös Kasvu Open Karnevaalissa, joka taas kokoaa yhteen Suomen kasvuyritykset, liike-elämän asiantuntijat sekä lupaavat uudet kyvyt. Keskityn kuitenkin tässä esseessä Spotlightiin ja sieltä saamiin oppeihin.

 

Puhujina toimi Jaana Hautala ja Ilkka Koppelomäki. Jaana Hautala on kouluttaja, puhuja ja yrittäjä, joka oli puhumassa ajattelun joustavuudesta. Laitoin viime oppimissopimukseen, että haluan parantaa omaa ajattelukykyä idearikkaammaksi. Haluan keksiä hauskoja ja erilaisia tapahtumia, tempauksia ja tilaisuuksia. Hautala sanoi: ”Pysähtyminen on tapa kytkeytyä joustavaan ajatteluun.” Se on totta, kiireisessä akatemian elämässä ei pakosti ehdi pysähtymään ja ajattelemaan. Parhaimmat ideat saattavat syntyä kotona sohvalla maatessa tai sängyssä nukkumaan mennessä. Hautala kehottaa siihen, että aina kannattaa ajatella, kuinka ajattelee. En itse yleensä ajattele hirveästi mitä ajattelen. Annan mennä vaan sen fiiliksen mukaan mikä sillä hetkellä on.  Jos on huono päivä, niin pysyttelen hiljempaa sivussa. Jos on hyvä päivä, olen enemmän äänessä ja aivot rullaavat ajatuksia eteenpäin koko ajan. Mutta pystyn siis itse vaikuttamaan mielialaani? Niinhän se on. Pystyn muokkaamaan omaa energiaani oman ajattelun mukaan. Voin harjoittelemalla luoda huonosta päivästä hyvän päivän ja samalla tuoda myös muille hyvää energiaa. Siihen pyrin jatkossa.

 

Toinen puhuja Ilkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja. Tykkäsin hänen tavastaan kertoa tarinallisesti oppeja yleisölle. Hänen vahva painotus sanomassaan oli: ”Tehkää yhdessä!” Itse tykkään paljon tehdä yhdessä ja monet projektin ovatkin tällä hetkellä sellaisia, mitä saan tehdä yhdessä mahtavien tiimiläisten kanssa. Olemmehan kuitenkin TIIMIakatemialla, että yhdessä tekemiseltä et voi välttyä mitenkään. Yhdessä tehdessä saadaan enemmän aikaan, enemmän ideoita ja ajatuksia, parempia tuloksia ja hauskempaa tekemistä. Koppelomäki myös kertoo: ”Uskalla kertoa se, mitä haluat saada aikaan, jotta muut tietävät sen.” Sehän luo itselle ainakin painetta lisää tehdä sitä mitä haluaa saada aikaan, kun sen sanoo ääneen. Siksi käymme oppimissopimuksen läpi esiintyen ja sanoen ääneen seuraavat askeleet, jotta pääsemme tavoitteisiimme. Itsellä oli viime oppimissopimuksessa seuraava tavoite: ”Haluan päästä kohti tapahtumatuotannon ammattilaiseksi.” Siihen on pitkä matka vielä, mutta kun se on sanottu ääneen niin sitä kohti myös mennään.

Puhujatapahtumat ovat hyvää vaihtelua Tiimiakatemian arjelle. Välillä kaipaa sitä, että joku muu kertoo oppejansa luentomaisesti. Tykkäsin tapahtuamasta paljon, kaikki oli järjestetty hyvin ja puhujat olivat mielenkiintoisia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!