Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Suorat sanat

Kirjoitettu 06.12.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Suorat sanat
Kirjan kirjoittaja: Anna Perho
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miten puhun asioista, joista mieluummin vaikenen? Suoraan puhumisen taito on itselle viimeisen vuoden aikana parantunut valtavasti. Löysin siihen aiheeseen liittyvän Anna Perhon kirjoittaman kirjan ”Suorat sanat”.

Suoraan sanomisen pahin vihollinen on pelko

Mitä jos sanonkin tämän asian, mikä minua nyt harmittaa tai ärsyttää ääneen tiimiläiselleni, loukkaantuuko hän ja menetänkö omaa asemaa tiimissämme? Tunnemme pelkoa, kun joudumme tekemään asioita mistä emme nauti. Perho toteaa: ”Rohkeus on vaikeiden tunteiden sietämistä.” Tiimissämme on alkanut kehittyä suoraan sanomisen kulttuuri treeneissä kuin muussakin toiminnassa. Itse olen tajunnut, että asiat täytyy sanoa suoraan, jotta asiat myös etenevät. Sillä 99 kertaa sadasta vaikeneminen saa asiat pysymään ennallaan tai jopa pahenemaan. Tunteet kuuluvat elämään ja joudumme myös välillä kokemaan epämiellyttäviä tunteita. Mietitäänpä kumman elämän haluisit elää:

  1. Sellainen, että ei koskaan tarvitse tuntea mitään ikävää, mutta ei myöskään mitään riemukasta. Et tunne pelkoa, etkä onnistumisen suuria tunteita. Elämä on tasaista.
  2. Sellainen, jossa koet suuria tunteita kuten rakkauden, onnistumiset, jännitystä, mutta myös pettymyksiä, surua ja pelkoa.

Itse valitsen 2. vaihtoehdon, sillä mikään ei ole parempaa kuin onnistumisen tunteet. Tarvitsen jännitystä elämään ja rakkauden tunnetta. Pointtina tässä kysymyksessä on se, että yleensä tärkeimmät asiat sisältävät tunteiden koko kirjan. Joudumme välillä kohtaamaan myös epämiellyttäviä tunteita, jotta saamme kokea taas onnistumisen ja ilon tunteita.

 

Kehitä taitoja, älä tekosyitä

Suoraan sanominen vaatii paljon treeniä, treeniä ja treeniä. Muistan kun ensimmäisen kerran sanoin treeneissä, että minulla ei ole yhtään luottamusta tiettyihin meidän tiimiläisiimme heidän tekemättömyytensä takia. Se vei minusta kaiken energian pois! Olin ihan loppu sen keskustelun jälkeen. Mutta olin helpottunut, kun sain sanottua sen ääneen ja siitä heräsi keskustelua koko tiimin kesken. Suoraan sanomisen harjoittaminen vie energiaa, mutta se vie vähemmän sitä kuin se että välttelet sitä.

Kun haluamme menestyä uralla tulevaisuudessa, on hallittava hyvät kommunikaatiotaidot. On osattava antaa palautetta ja ottaa palautetta vastaan. Kertoa mikä työpaikassa menee nyt huonosti ja mikä hyvin. Oltava rehellinen kaikesta toiminnasta. Palautteen vastaanottaminen ja palautteen anto on ennen ollut haastavaa itselle. Perhon 7 askelta, miten palautetta otetaan vastaan:

  1. Ole hiljaa ja kuuntele
  2. …mutta vedä rajat
  3. Muista sanaton viestintä
  4. Kiitä palautteesta
  5. Tarkenna
  6. Pahoittele
  7. Selvitä odotukset – Mitä odotetaan jatkossa?

 

On muistettava, että se joka antaa palautetta saattaa myös jännittää tilannetta ja töksäytellä asioita. Tämän takia on aina hyvä tarkentaa ja selvittää odotukset tulevaa varten. Itsellä oli vähän aikaa sitten tilanne, jossa minulle annettiin palautetta. Kiitin palautteesta, tarkensin aika tarkasti mistä palaute johtuu. Ja myös halusin selvittää odotukset ja sainkin todella konkreettiset asiat mitä minulta odotetaan. Se vei energiaa, mutta se oli hyvää treeniä!

 

5 Second rule – ajatusten käsijarru:

Mel Robins on kehittänyt 5 sekunnin ajatusten käsijarrun. Homma menee lyhyesti näin:

Kun ärsyke esimerkiksi ”Minun pitää ottaa puhelin käteen ja soittaa puhelu, josta en nauti”

  • Sinulla on 5 sekuntia aikaa tehdä se ja katkaistaan pelottava ajatus toiminnalla TAI aivot alkavat suostutella luopumaan aikeesta ja keksit tekosyitä.

Itsekin käytän välillä tätä taktiikkaa. Muuten alan keksimään tekosyitä. ”En ehdi soittaa” tai ”Ei sinne tarvitse tänään vielä soittaa, soita huomenna” Tätä 5 sekunnin sääntöä alan hyödyntämään taas jatkossa tietoisesti!

Kirja kokonaisuudessaan oli hyvä ja antoi myös konkreettisia työkaluja suoraan sanomiseen ja tekemiseen. Se myös muistutti, miten tärkeää suoraan puhuminen työpaikoilla kuin muussakin elämässä on.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!