Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + helvetti 2

Kirjoitettu 16.03.15
Esseen kirjoittaja: Jaana Fager
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + helvetti vol 2 - Ilman toista ei ole toisen menestystä
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin tämän kirjan kertaheitolla kannesta kanteen. Kun luin viimeisen sivun, jäi harmittamaan, että joko se loppui. Kirjaan oli saatu hienoja suomalaisia yrittäjiä, jokaisella oli oma innostavansa tarinansa. Oli mielenkiintoista lukea kuinka yrittäjät olivat nousseet konkursseista, monien miljoonien tappiosta ja muista epäonnistumisista. Yksi mikä näitä yrittäjiä yhdistää on suomalainen sisu, se jäi päällimmäisenä mieleen kirjasta.

Epäonnistumisen pelko estää monia tekemästä asioita. Moni varmasti haaveilee tai miettii yrittäjäksi lähtemistä, mutta riski siitä, että se voi epäonnistua pahasti pelottaa suuresti. Kun haet pankista ison lainan, joudut takamaan lainan kaikella omaisuudellasi, mikä on aivan järjetöntä. Se luo suuren paineen onnistumisesta ja pelon epäonnistumisesta ja talon menettämisestä. Mielestäni on oikeasti epäoikeutettua, että oma kotikin täytyy laittaa vakuudeksi yrittäjänä. Jos teet konkurssin ainoa turvapaikkasikin viedään sinulta. Haluatko kalsaritkin jalastani oli Jounin kaupan omistaja sanonut pankkiirille, kun omaa taloa vaadittu lainan takaukseksi.

Paljon puhutaan siitä, että yrittäjyydessä on suomen tulevaisuus, mutta yrittäjäksi ryhtymisestä ei ainakaan ole tehty liian helppoa. En tarkoita että esimerkiksi starttirahoja täytyisi jakaa enemmän tai löyhemmin perustein. Sitä ei välttämättä tarvittaisi ollenkaan. Mielestäni yrittäjyyteen tulisi kannustaa entistä enemmän ja yrittäjyys täytyisi olla vaihtoehtona, kun mietit lähdetkö ammattikouluun, lukioon vai yrittäjäksi. Suomalaisilla nuorilla olisi valtava mahdollisuus hyödyntää kesällä loma yrittäjänä. Huippua olisi, jos siihen pidettäisiin ennen kesää valmistava kurssi, jossa käydään perusasiat läpi. Siellä jokainen saisi tuekseen yrittäjä menttorin, joka neuvoo ja tukee pitkin kesää nuorta yrittäjää. Tämä loisi realista kuvaa nuorille yrittäjyydestä ja innostaisi varmasti paljon enemmän kuin koulun pakollinen yrittäjyyskurssi.

Huomasin myös sen, että moni yrittäjistä oli hankkinut itsensä kuseen ja sen jälkeen miettinyt mitäs nyt tehdään. Näitä yrittäjiä ajaa ylöspäin sisu ja päätös, että tällä kertaa tämä onnistuu. Ihailtavaa oli miten pelottomasti ja positiivisesti puhuttiin tulevaisuudesta. Tiedostettiin se, että hankaluuksia ja epäonnistumisia on varmasti tulossa, mutta heillä oli luottoa siihen, että näistäkin selvitään. Kaikki katsoivat vahvasti tulevaisuuteen ja luottivat kasvuun, sekä parempiin aikoihin. Kaikki yrittäjistä olivat kunnianhimoisia. Yksi ihan hyvin menestyvä nakkikioski Naantalissa ei riittänyt vaan haettiin kasvun mahdollisuuksia.

Menestyvän yrittäjän respti syntyy

  • Suomalaisesta sisusta
  • Kunnianhimosta
  • Oman pelon voittamisesta
  • Epävarmuuden sietämisestä
  • Luottamuksesta tulevaisuuteen
  • Mahdollisuuksien etsimisestä ja
  • Kasvunhalusta

 

“Ilman toista ei ole toisen menestystä.

Menestyvät yrittäjät tietävät hyvin mitä se tarkoittaa.

Jokaisen tarinan takana on valtava määrä ihmisiä,

jotka ovat kannustaneet,kannatelleet, jakaneet ja ilot ja surut.”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!