Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti vol 3

Kirjoitettu 12.12.18
Esseen kirjoittaja: Lauri Suhonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+helvetti vol 3.
Kirjan kirjoittaja: Karo hämäläinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ensimmäistä tiimiakatemiaa varten luettavaa kirjaa etsiessäni en tiennyt yhtään mitä halusin lukea tai mistä haluaisin oppia. Moni suositteli minulle jotain Taivas + Helvetti kirjasarjan kirjoista, sillä ne olivat kuulemma hyvin inspiroivia ja mielenkiintoisia aloittavalle yrittäjälle. Kirja olikin todella hyvä valinta ensimmäiseksi luettavakseni yritysmaailmaa opiskellessani.

Taivas+Helvetti kirja koostuu monesta pienestä yrittäjätarinasta, osa enemmän  menestyneestä, kuin toiset. Ihmiset ovat lähteneet yrittämään hyvin eri lähtökohdista uskoen omiin unelmiinsa ja liikeideoihinsa. Heille on tapahtunut monenlaisia vastoinkäymisiä, niin yrityselämässä, mutta myös yksityiselämässä, jotka ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä eri tavoin. Kirja onkin hyvin inspiroiva, sillä tarinoista huomaa, että mikään vastoinkäyminen ei ole liian suuri ylitettäväksi.

Kirjassa tulee selkeästi esille yrittämisen hyvät ja huonot puolet, sen varmasti jo kirjan nimikin kertoo. Yrittäminen on parhaillaan erittäin palkitsevaa, saat työllistää itsesi ja tehdä jotain josta itse tykkäät ja ehkä pääsee jopa rikastumaan siinä samassa. Huonoimmillaan mikään ei onnistu eikä myöskään ole onnea matkassa pätkääkään. Tämä heijastuu usein myös yksityiselämään, jota on vaikeampi pitää kasassa, kun liiketoiminta ei tunnu millään luistavan. Tarinoissa kuitenkin pääsee näkemään miten vastoinkäymiset ovat muuttaneet yrittäjien näkökulmaa elämään ja itse yrittämiseen. Monesti vastoinkäymiset ovat vain kasvattaneet yrittäjiä vahvemmiksi ihmisiksi ja valmiimmiksi sekä kokeneemmiksi yrittäjiksi. Nämä ovat itselle juuri niitä asioita, jonka takia olen ehkä ennen tiimiakatemiaan tuloani hieman vierastanut yrittäjyydessä. Yrittäjyyden riskeistä aina puhutaan hyvin paljon ja se on myös totta, että helppoa se ei ole. Muuten sitä tekisi kaikki. Kuitenkin tämän kirjan luettuani tajusin, että unelmiensa eteen täytyy ottaa riskejä, vaikka niihin ei kukaan muu välttämättä uskoisikaan sinun lisäksesi. Jos ei lähde kokeilemaan ei voi tietää miten käy. On myös mukava lukea, kuinka vastoinkäymiset on käännetty positiivisuudeksi ja niistä on opittu ja kehitytty.

Toinen iso asia kirjassa itselle on se, että kuka tahansa voi olla tuleva yrittäjä, lähtökohdista huolimatta. Kirjassa on monenlaisia ihmisiä, joilla jokaisella on oma yrityksensä. Jokainen yritys on myös selkeästi erilainen kuin toinen. On mukava lukea, että hyvin vaikeistakin lähtökohdista on uskallettu lähteä kokeilemaan yrittämistä ja lähdetty tavoittelemaan omaa unelmaansa. Minua itseäni arvelutti tiimiakatemiaan tullessani se, että en ole mistään yrittäjähenkisestä perheestä tai suvusta, eikä minulla ole lähipiirissäni kovin monia yrittäjiä. Ajattelin, että voinko minäkään olla mikään yrittäjä, kun minussa ei yrittäjäverta ole tippaakaan. Kirjaa lukiessani viimeistään tajusin, että kuka tahansa voi olla tuleva yrittäjä ja menestyä siinä. Tuli sellainen ’’miksi en minä, jos hekin’’ – olo.

Kirja oli kaikinpuolin positiivinen lukukokemus, jota oikeasti nautti lukea, eikä se tuntunut missään vaiheessa pakkopullalta. Kirjaa voisin suositella kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Varmasti kaikki pystyvät inspiroitua ja oppia kirjan tarinoista, minä ainakin opin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!