Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tee itsestäsi brändi

Kirjoitettu 17.02.15
Esseen kirjoittaja: Tanja Heikkilä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tee itsestäsi brändi
Kirjan kirjoittaja: Katleena Kortesuo
Kategoriat: 6. Markkinointi, 6.3. Brandi ja mielikuvien kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mikä sinut erottaa muista, jotka tekevät samoja asioita kanssasi? Miten voisit tuoda persoonaasi enemmän esiin?

En alkanut lukea tätä kirjaa sen takia, että haluaisin tehdä itsestäni brändin. En ole koskaan ajatellut asiaa oikeastaan sen kummemmin. Aloin lukea tätä kirjaa sen takia, että brändäys ja viestiminen kiinnostaa minua.

En ehkä ole ajatellut haluavani olla henkilöbrändi, mutta kyllä, tykkään erottua. Haluaisin osata esiintyä sujuvasti ja persoonallisesti, sekä tykkään todella paljon kirjoittamisesta. Siksi tämä kirja oli täysosuma, sillä kirjoittaja Katleena Kortesuo käsittelee tässä kirjassa niitä molempia aiheita.

 

Millainen minä olen?

 Välillä päässäni ei liiku muuta kuin silmät, sähellys on yksi pääominaisuuksistani ja elän omissa haavemaailmoissani. Saatan olla äkkipikainen ratkaisuissani ja rakastua liikaa omiin ideoihini.

Sitten taas kun puhutaan työnteosta, olen se kuka haluaa tehdä asiat just eikä melkein. Olen valmis ahertamaan päästäkseni haluttuun lopputulokseen, etsimään jatkuvasti uusia juttuja ja ideoimaan uusia.

Olen elämäniloinen ja minusta on kiva tuoda positiivisuutta ympärilleni (klisee?) . Joku voisi ehkä myös sanoa että olen kova puhumaan. Mutta kun pitäisi astua lavalle, olenkin parempi keksimään tekosyitä, miksi en voi mennä. Tykkään saada ihmiset nauramaan ja tykkään myös heittäytyä, mutta en vain halua tehdä sitä kun kaikki katsovat. Aika ristiriitaista?

 

Miten saisin nämä asiat näkymään viestinnässäni?

Ihailen henkilöitä ketkä näyttävät rennoilta lavalla. Esiintyminen lavalla on alkanut kiinnostaa paljon ja haluan tosissani päästä lavakammosta eroon. Haluaisin kertoa lavalla hauskoja juttuja ja osata improvisoida. Olisi upeaa päästä lavalle puhumaan ja kertoa sellaisia tarinoita, jotka todella vaikuttavat ihmisiin.

Olen erittäin samaa mieltä Katleenan kanssa siitä, että useimmiten powerpointit ja prezit eivät tee esityksestä parempaa. Erään kerran kun olimme Paulan kanssa kertomassa Tiimiakatemiasta eräässä tapahtumassa, emme olleet valmistelleet puhettamme kauhean hyvin. Aloimme hermostua siinä vaiheessa, kun tajusimme että kaikilla muilla oli hienot materiaalit joiden avulla he kertoivat omista kouluistaan. Ei mennyt kauaakaan kun tajusimme muutaman todella ison mokan heidän esityksissään

  1. He olivat tulleet pitämään jotain… Ihan kuin esitelmää? He näyttivät dioja, joissa kerrottiin kuinka monta opiskelijaa heidän koulussaan on, kuinka monta opintopistettä saat jostain kurssista ja niin edespäin. Onko tässä ajateltu kohderyhmää yhtään? Ketään lukioikäistä ei voisi kiinnostaa vähempää istua neljää tuntia auditoriossa kuunnellen tälläisiä asioita.
  2. Useista kouluista kertomassa olivat OPETTAJAT. Miksi? Mikseivät opiskelijat joilla on oikeaa kokemusta siitä, millainen koulu on opiskelijan näkökannalta, ja jotka yleensä tietävät millaiset asiat nuoria kiinnostavat?

Loppujen lopuksi olimme siis iloisia, että päätimme olla turvautumatta Prezi-esitykseen, joka meillä olisi ollut varalla. Sen sijaan keskityimme kertomaan tarinoita ja omia kokemuksia Tiimiakatemialta ja oli mahtavaa nähdä kuinka opiskelijat oikeasti kiinnostuivat siitä mitä puhuimme. Jälkeenpäin meitä tultiin vielä kiittämään esityksestä! Kyllä se vain on niin että on paljon, paljon helpompi esiintyä niiden ihmisten edessä, keitä ei etukäteen tunne.

Kirjasta käytäntöön!

  1. Ilmoittautuminen Tiimiakatemian improvisaatio teatteriin
  2. Enemmän tarinoiden käyttöä!
  3. Mikä voisi olla hauska havainnollistava esine, joka liittyy esittämääni asiaan?

 

Lukiessani kirjaa innostuin myös uudelleen kirjoittamaan blogia. Aiemmin olen kirjoittanut niin sanottua humoristista lifestyle blogia, mutta nyt halusin tehdä jotain erilaista.

Mikä on intohimoni?

Mistä tiedä paljon?

Mistä voisin kertoa myös omia kokemuksiani?

Mistä muutkin voisivat saada hyötyä?

Siitä se idea lähti. Aloin kirjoittamaan Tiimiakatemiasta tiimiyrittäjän näkökulmasta, huumoria täysin unohtamatta. Uskon että blogistani voi olla hyötyä opiskelijoille, jotka hakevat tietoa Tiimiakatemiasta, mutta ehkä myös muutamaa alumnia saattaa kiinnostaa mitä Tiimiakatemialla nykyään tapahtuu. Mutta tämän lisäksi isoin hyöty tästä tulee itselleni; saan jakaa ajatuksiani ja verkostoitua muiden bloggaajien kanssa. Esimerkiksi Linkediniin aion laittaa blogini näkyville, jotta profiiliniini eksynyt ihminen voi tutustua syvemminkin tekemisiini ja ajatuksiini.

Haluasin jatkossa tuoda entistä enemmän persoonaani blogissa esille. Siksi aion alkaa pureutumaan enemmän kirjoitustyyliini ja siihen miten se toimii eri kirjoituslajeissa. Miksi haluaisin antaa blogissani itsestäni sellaisen kuvan, että olen tylsä ihminen, kun en sitä ole? Se pitää saada enemmän näkyviin!

Tätä mietin myös kun kävimme ottamassa käyntikortteihimme kuvia. Päätin etukäteen että haluan laittaa päälleni räikeän paidan ja että haluan kuvan missä hymyilen leveästi (mutta aidosti!). Näitä samoja kuvia aion käyttää myös blogin ulkoasun luonnissa. LinkedIn profiilikin lähtee uusintaan, en halua enää olla tylsä!

Kirjasta käytäntöön!

  1. Blogin aloittaminen
  2. Verkostoituminen netissä
  3. Persoonallisempaa viestintää!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!