Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 7 habits of highly effective people

Kirjoitettu 15.02.19
Esseen kirjoittaja: Matti Honkasalo
Kirjapisteet: 3
Kirja: The 7 habits of highly effective people
Kirjan kirjoittaja: Stephen R. Covey
Kategoriat: 1. Oppiminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

The 7 habits of highly effective people

kirjoittanut Stephen R. Covey.

 

  1. Ole ennakoiva

Kirjassa jaetaan ihmiset kahteen eri kategoriaan: ennakoiviin ja reagoiviin. Ennakoiva ihminen luonnollisesti hoitaa asiat hyvissä ajoin ja elämä omassa hallinnassaan. Reagoiva ihminen puolestaan keskittyy sammuttamaan tulipaloja ja lykkäämään asioita. Hänelle kaikki on kiireellistä ja pakollista, koska deadline meni jo eilen. Reagoivalla ihmisellä voi olla tunne, ettei elämä ole täysin hallinnassa. Hän saattaa myös keskittyä sellaisiin asioihin, joihin ei voi edes vaikuttaa. Itse olen jotain näiden molempien väliltä. En koskaan keskity suuremmin asioihin, joihin en voi vaikuttaa. Toisaalta olen se ihminen, joka lykkää asioita, ja jolla saattaa aikarajat huomaamattakin umpeutua. Tätä tapahtuu varsinkin silloin, kun tekeminen ei ole mielekästä. Haluaisin olla se ennakoiva ja hyvin valmistautuva kaveri, mutta olen myös toivoton hedonisti joka syö huonosti ja nukkuu liian vähän, sekä velloo sohvalla katsomassa elokuvaa, kun pitäisi lukea kirjoja tai valmistautua pitämään puhe ystävän häissä.

 

  1. Aloita lopputulemasta

Millaisena haluaisit sinut muistettavan? Jos voisit nähdä omat hautajaisesi, mitä haluaisit kuulla vieraiden sanovan. Tässä viitataan vahvasti arvoihin, joiden tulisi ohjata omaa elämää. Itselläni ei ole oikein koskaan ollut vahvoja arvoja, jotka ohjaisivat toimintaani. Aina tulee mieleen kaikki kliseet, kuten perhe ja ystävät, mutta en todellisuudessa uhraa kummallekaan paljoa aikaani. Itse koen asian niin, että pyrin tekemään muille hyviä asioita. Auttamaan kun mahdollista ja muistamaan kun satun muistamaan. Ehkä pitäisi enemmän keskittyä ns. hyviin arvoihin, mutta olen aivan liian itsekeskeinen. Ehkä minut tullaan muistamaan mulkkuna työnarkomaanina, joka joi liikaa eikä ollut koksaan läsnä. Toisaalta haluaisin nähdä lopputuloksen, jossa voisin miettiä vanhana kaikkia seikkailuja, joita on tullut tehtyä. Ei niitäkään ehkä pitkää työpäivää tekemällä ja jossittelemalla synny.

 

  1. Laita ensimmäiset asiat ensimmäiseksi

Eli sen voisi suomentaa vähän kuin ”laita asiat tärkeysjärjestykseen”. Tämän tavan uhri olen jollain tapaa ja tajusin sen kyllä heti. Eli se aika, jonka käytät kaikkeen muuhun kuin itsesi kehittämiseen tulisi vähentää minimaaliseksi. On televisiota, puhelinta ja pleikkari. Nämä vievät omastakin arjesta liian paljon aikaa. Jos minimoisin niiden käytön, aikaani jäisi itseni kehittämiseen ja muihin niin sanottuihin ”järkeviin” hommiin. Toki niitä omia ajankulun paheita en suosittele kenenkään lopettamaan kokonaan. Hauskanpitoa tulee olla ja välillä aikaa vain itselle. En suosittele joka päivän jokaista minuuttia ajatella itsensä kehittämisen kautta. Siinä saattaa ajaa itseään loppuun. Kohti niitä omia juttuja ja mielenkiinnon kohteita tulisi mennä ja aikatauluttaa arkea myös niiden kautta. Toki tietenkin televisiota katsellessa saattaa saada jotain uutta tietoa tai inspiraatio elämään. Sekin saattaa kehittää. Väitän vahvasti, että tosi tv-ohjelmat eivät kehitä. Henkilökohtaisesti tiedostan, että aikaani kuluu tällä hetkellä liian paljon näihin paheisiin ja välillä tunnen kiireen tunnetta, vaikka sellaista ei ole. On vaan kyse siitä, kuinka priorisoin asiani. Laita asiat tärkeysjärjestykseen siis.

 

  1. Tavoittele win-win-tilanteita

Otsikkokin sen jo kertoo. Tavoittele tilanteita, joissa molemmat osapuolet saavat hyötyä. Periaatteessa tätä voidaan hakea kaikissa tilanteissa. Esim. myyt asunnon toiselle. Sinä saat rahat, toinen saa asunnon. Tämä ei kuitenkaan voi olla täysin win-win-tilanne, koska käytännössä ostaja saa asunnon joko halvalla, tai sitten maksaa ylihintaa. Vapailla markkinoilla, kun tuotteesta maksetaan rahaa, ei voi mielestäni olla niin selkeästi kahta voittajaa. Parhaimmillaan win-win toimii, kun rahaa ei vaihdeta ollenkaan. Esimerkkinä LC-matka Romaniaan. Olemme kehitelleet konseptia yritykselle, jonka yhteydessä toteutamme heidän markkinointia, sekä saamme vastapalveluksena käyttöön kulkuneuvot matkan ajaksi. Näin kumpikaan osapuoli ei maksa toiselle mitään, vaan vaihdantana on palvelu tuotteeseen.

 

  1. Ymmärrä ensin, tule ymmärretyksi vasta sitten

Kuunteleminen voi olla vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa on viestin sisäistäminen. Monesti luullaan, että kuunteleminen on vain sitä, ettei puhu mitään. Kuuntelussa on kuitenkin kyse siitä, että todella ymmärtää ja kuuntelee, mitä vastapuoli sanoo ja tarkoittaa. Täytyy ensin ymmärtää muita, jotta muut voivat ymmärtää sinua.  Aika syvällinen mietelause, mutta on siinä jotain perääkin. Tiimin treeneissäkin voi joko nukkua, kuunnella tai puhua. Kaksi ensimmäistä näyttää likimain samalta, mutta toimiva dialogi vaatisi aktiivista kuuntelua ja ymmärrystä.

 

  1. Synergia

Tästä kappaleesta tuli mieleeni susilauma. Yksittäinen harhaileva susi nääntyy nälkään, mutta laumassa ne pystyvät saalistamaan isojakin nisäkkäitä. Samaa yritetään iskostaa yksilöihin Tiimiakatemialla. Tiimistä täytyy löytää sen voimavarat. Tämä on ehkä se kaikista haastavin asia ymmärtää, kun yhteistä säveltä ei tahdo löytyä. Monet uskovat pärjäävän yksin paremmin ja haluavat saada itselleen rahat omista suorituksistaan. Luottamusta ei ole, eikä muiden tekemää työpanosta todellisuudessa arvosteta. Tiimi pitäisi saada toimimaan susilauman tavoin ja kohtaamaan sellaisia haasteita, mistä ei yksin voisi mitenkään selvitä. Parhaimmillaan tiimi toimii kaikkien sen jäsenten hyväksi, eikä ketään vastaan.

 

  1. Teroita saha

Seitsemäs oppi liittyy tarinaan miehestä, joka tekee työtä tylsällä sahalla. Sahan teroitus veisi työaikaa, mutta työ kävisi sen jälkeen nopeammin. Pitkässä juoksussa mies voittaisi aikaa. Ajattelen tätä vähän kuin osuuskuntamme virkistystoimintaa. Virkistäytyminen vie rahaa LC-reissun, sekä maailmanympärysmatkan kassoista. Se kuitenkin lopulta lisää tiimin keskeistä luottamusta, yhteishenkeä ja myös pitää yllä työkykyä. Virkistäytyminen siis pitkällä tähtäimellä on tuottoisampaa, kuin pelkkä tylsällä sahalla sahaaminen.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!