Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 7 Habits of Highly Effective People

Kirjoitettu 22.10.18
Esseen kirjoittaja: Jouni Kiiskinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: The 7 Habits of Highly Effective People
Kirjan kirjoittaja: Stephen R. Covey
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassa esitellään 7 toimintatapaa, jotka omaksumalla jokainen meistä voi tehostaa menestymistään niin työpaikalla, kuin koti oloissa perheensä kanssa. Kolme ensimmäistä tapaa liittyvät yksilön kehitykseen ”yksityinen voitto”. Mitä paremmin hallitset kolme ensimmäistä toimintatapaa, sitä paremmat ovat edellytyksesi kolmen seuraavan tavan hallintaan. Toimintatavat 4, 5 ja 6 ovat kirjan sanoin ”julkiseen voittoon”, eli vuorovaikutuksessa menestymiseen. Seitsemäs tapa on uudistuminen ja jatkuva itsensä kehittäminen.

  1. Ole proaktiivinen

Reaktiivinen ihminen on ärsykkeidensä armoilla. Proaktiivinen puolestaan päättää itse, miten ärsykkeisiin reagoi. Itselläni on ollut jo kauan tapana ajatella, että kaikella käytöksellä on syynsä, josta minulla ei välttämättä ole pienintäkään käsitystä. En siis ole tuomitseva ihminen ja siinä mielessä proaktiivinen (ainakin omasta mielestäni). Sen sijaan, jos minulle esimerkiksi sanotaan, että olen tehnyt paskaa työtä, niin ensireaktioni tuskin on ”kiitos kun sanoit suoraan, niin voin ensi kerralla tehdä paremmin”. Luultavammin otan puolustus kannan tai masennun. Tällaista pidemmälle vietyä proaktiivisuutta voisin todellakin treenata.

  1. Aloita tavoite mielessäsi

Minulla on pitkän aikavälin tavoite. Sen mielessä pitäminen silloin kun mikään ei vaan huvita onkin jo huomattavasti vaikeampaa. Lyhyen aikavälin tavoitteiden luominen on ollut aina minulle hankalaa. Siinä olisi selkeä kehityksen paikka, sillä uskon sen olevan avain myös pitkän aikavälin tavoitteen mielessä pitämiseen ja lopulta saavuttamiseen. Oppimissopimuksen huolellinen laatiminen ei enää yhtäkkiä tunnukaan niin turhalta hommalta… Toinen asia, joka menee käytäntöön on kirjassa esitelty ”mission statement”. Sen tekeminen on kuin laatisi oman henkilökohtaisen perustuslakinsa. Sen tarkoitus on olla aina käden ulottuvilla muistuttamassa minua tärkeimmistä arvoistani ja periaatteistani ja siitä mihin olen menossa.

  1. Pane asiat tärkeysjärjestykseen

Toimintatapa 3 on kahden edellisen toimintatavan toimivuuden edellytys. Voin harjoittaa proaktiivisuuttani ja asettaa tavoitteita, mutta jos en hallitse ajankäyttöäni, niin niistä ei ole paljonkaan apua. Kun olen määrittänyt, minne haluan päästä, minun on myös määritettävä, mitä minun on tehtävä päästäkseni sinne. Kun se on selvillä, se laitetaan kalenteriin, jotta se tulee myös tehdyksi. Ilman itsensä johtamisen taitoja tavoitteiden saavuttaminen on vaan niin paljon hankalampaa. Kalenterin käyttö on tiimiakatemialla aloittamisen myötä alkanut pikkuhiljaa tulla tutuksi, mutta sen käyttö on itselläni vielä sangen alkeellisella tasolla. Sen lisäksi että sinne laittaa ylös treenit, tapaamiset, ym. sitä voisi opetella käyttämään myös suunnittelun välineenä. Jokainen viikko olisi hyvä suunnitella etukäteen. Muutama asia, joiden tekeminen viikon aikana vie minua kohti tavoitteitani. Aion ehdottomasti opetella tämän taidon. Toinen asia mikä kolautti, oli ajankäytön hallinnan nelikenttä.

ajankaytto

On myönnettävä, että aivan liian usein löydän itseni III- ja IV-neljänneksen puuhien ja liian harvoin II-neljänneksen, oikeasti tärkeiden asioiden parista. II-neljänneksen asioista huolehtiminen hyvissä ajoin on kaikkein tärkeintä siksi, ettei niistä tulisi kiireisten ihmisten elämää hallitsevia I-neljänneksen asioita.

  1. Tähtää siihen, että kumpikin voittaa

Se, että minä voitan, ei tarvitse tarkoittaa, että sinä häviät. Mitä jos tällainen diili silti tehdään? No luultavasti et ole kovinkaan kiinnostunut enää jatkossa työskentelemään kanssani. Valtava määrä potentiaalia on täten tärvätty! Kompromissi on joskus hyvä (ainoa) vaihtoehto, mutta siinä on aina ”kumpikin häviää”-mentaliteetti läsnä. Hyvin usein ihmiset (itseni mukaan lukien) keskittyvät liikaa siihen, mitä itse haluavat, vaikka toisten tavoitteiden kustannuksella. Uskon, että parhaimpiin tuloksiin päästään yhteistyössä ja yhteistyö on kauaskantoista ja hedelmällistä silloin kun todella keskitytään keksimään ratkaisuja, joissa kumpikin osapuoli voittaa. Joissakin tapauksissa myös ”win-win or no deal” -ajattelutapa voisi olla paikallaan, ettei väkisin yritetä olla samaa mieltä asioista, vaan mieluummin sovussa eri mieltä.

  1. Yritä ensin ymmärtää, sitten tulla ymmärretyksi

Olen itse sen verran objektiivinen persoona, että yritän luonnostani ymmärtää muita ja syitä heidän käytökselleen. Vuorovaikutustilanteissa yritän usein itsekin liiaksi saada muut ymmärtämään oma näkökantani, enkä tällöin aina osaa tarpeeksi syvällisesti keskittyä toisten mielipiteisiin. Tämä siis silloin, kun itselläni on selkeä näkemys, miten homma hoituu parhaiten. Useimmiten ylianalyyttisyydestäni johtuen itselläni kuitenkin ongelmaksi muodostuu jälkimmäinen osa, siis tulla ymmärretyksi. Kun vielä puntaroin näkökulmia, en ehkä osaa sanoa mitään. Asiakaskäynneillä yritä ensin ymmärtää -osion noudattaminen on varmasti kultaakin kalliimpaa. Sen noudattamiseen tulen takuulla pyrkimään.

  1. Hyödynnä synergiaa

Synergia on sitä, kun 1+1 ei olekaan 2, vaan 4, 6, tai 20. Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Esimerkiksi Paavo ja Pekka eivät ylety poimimaan omenoita puusta yksin. Mutta kun Paavo kiipeää Pekan hartioille, yltää hän poimimaan omenoita molemmille. Tai Projektitoimisto Potentian 15 jäsentä saavat yhteistyössä toistensa vahvuuksia hyödyntämällä ja heikkouksia täydentämällä aikaan parempaa tulosta, kuin jokainen omalla työpanoksellaan erikseen saisi. Itse voisin tehostaa tiimimme synergiaa pyrkimällä vähempään analyyttisyyteen. Usein jään pohtimaan oman näkökantani suhdetta jo esille tulleisiin näkökantoihin ja ulosanti jää vähäiseksi.

  1. Teroita saha

Viimeinen toimintatapa on jatkuva itsensä kehittäminen. Itseään tulee kehittää monipuolisesti, niin että sekä kehon että mielen toimintakyky paranee. Näiden asioiden laiminlyönti on kuin sahaisi puuta tylsällä sahalla. Kun pidät huolta oman toimintasi välineestä – itsestäsi, sijoitat suoraan tulevaisuuden menestymismahdollisuuksiisi. Samalla tulet kehittäneeksi kykyäsi kaikkien aiempien toimintatapojen käsittelyssä. Omalla kohdalla saha kaipaa teroitusta selvästi eniten sosiaalis-emotionaalisella puolella. Sosiaalinen kanssakäyminen ei ole vahvuusalueitani, varsinkaan isoissa ryhmissä. Siihen saan varmasti kaivattua harjoitusta juuri tiimiakatemian arjen pyörteissä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!