Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia

Kirjoitettu 11.12.17
Esseen kirjoittaja: Mikael Taurio
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia, kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 5. Valmentaminen, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia

 

Tiimiakatemia on niin runsas ja monipuolinen, mutta samalla epäselkeä, että on onnistunut kirjoittamaan omasta toiminnastaan kirjan ja vieläpä useamman. Silti Tiimiakatemia on pinkulle epäselvä yhteisö. Aikamoinen saavutus

Nyt herran vuodenvaihteessa 2017 on vaikea ottaa esille seikkoja, joita ei Tiimiakatemian hyvin omaperäisestä oppimistyylistä olisi jo nostettu esille. Suorastaan sloganiksi kasvanut uudenlainen oppimistyyli ja opettajattomuus (menikö tuo oikein?) ovat tapoja, joilla nuorista kasvatetaan tiimiyrittäjiä. Vuosia akatemialla pyörineet valmentajat tuntuvat jotenkuten jo hallitsevan akatemian kaoottisuuden ja erikoisen ympäristön. Kun kadoksissa tai ideavalon räväyttänyt pienoinen tulee valmentajan luokse, niin kuin valaistunut buddhamunkki, valmentaja ohjaa eksyneen pinkeroisen polulle ja näyttää sunnan jonne jatkaa, joskus ylläolevan kaltaisilla vertauskuvilla. Hyvä tietää että akatemialla ei koskaan ole täysin yksin. Tarkoituksen mukaisesti keksityt avoimet tilat pitävät kommunikaation avoimena ja arvovallat eivät kangista keskustelua toisten kanssa.

Asioiden kuuluukin alkaa huonosti (ilmeisesti) Oppiminen tapahtuu yritys ja erehdys ajatusmallilla. Ihmisen tulee ottaa oppia jokaisesta tempustaan. Sun Tzu sanoi ”Jos tunnet itsesi, muttet vihollista, jokaisen voiton myötä kärsit myös tappion” Jokainen onnistunut asiakaskäynti ilman uuden oppimista on hukkaan heitettyä. Jossain kohtaa onnistumme. Voimme onnistua hienosti tyylillä ja saavuttaa siitä mukaamme asioita, tai voimme saavuttaa paperillisesti voiton, joka ei tunnu voitolta. Tappiokin voi tilanteesta riippuen olla voitto, kuten kultamunaus palkinto. Virheiden kautta syntyneet seuraukset luovat uusia tilaisuuksia. Vaikka tulos ei olisi odotetunlainen, se antaa uuden onnistumisen, uuden tilaisuuden, uuden mahdollisuuden. Toisinaan se vain on pahasti piilossa. Minäkin meni juuri äsken onnistuneesti epäonnistumaan.

Toiset ovat merkittävä pala kokonaisuutta. Kaikkein parasta tietoa on sellainen, jonka pystyy jakamaan muille. Sanotaankin että tiedon on sisäistänyt siinä vaiheessa, kun sen pystyy helposti opettamaan toiselle. Toisilla on näkökulmia, joita itse ei osannut edes ajatella, onneksi olemme erilaisia. Toisten luomat ideat pystyvät luomaan kokonaisuuksia, jolloin yleinen hyöty kasvaa molemmille suuremmiksi, kuin mitä se olisi yksin ollut. Ympäripyöreää, mutta esimerkiksi biljardipelissä joukkueen ollessa kasassa, uudenlaisia kimmotuksia ja harhautuksia tulee mieleen ja kun suunnitelmat jaetaan, niistä syntyy tehokkaita yhdistelmiä. Prosessissa havaitsee omia ominaisuuksia. Missä olen hyvä ja mikä on minulle tärkeää. Perälle seuraavaksi esiintyy kysymys, miksi?

HAASTA ITSESI! Vaikka oma taktiikka tahikka idea toimisi, se ei silti välttämättä ole hyvä. Se on kenties joutunut liian helppoihin haasteisiin ja murtuu kovemman paikan tullen. Mikä ei tapa se vahvistaa, kun heikkoutesi saa osuman, kehität sitä! Elämä ei ole helppoa, eikä varsinkaan reilua. Kohtalot, suuryritykset, hallitukset ja Michael Jackson yrittävät estää sinua pääsemästä parhaisiin tuloksiin. Tiellä on aina esteitä, mutta kuinka käsittelet niitä esteitä, määrittelee onnistumisesi. Kokeilin ohjettani kirjaimellisesti, pelasin sâkkia itseäni vastaan, kun peli lähti sujumaan, huomasin millaisia aukkoja iskuni tekevät ja millaisiin vastaiskuihin tilanteessa pystyy luomaan. Näen shakkilaudan nyt suurempana kokonaisuutena. Älyvapaata? kenties, mutta tehokasta, opiskelu tiimiakatemiassa, hotelli? Trivago.

Yli- ja aliarvioiminen ovat yleisiä tunteita. Vertailupohjan puuttumine tai suuri muutos vaikeuttaa omien kykyjen varmaa vertaamista verrokkiin ja tulokset voivat yltää. Yliarviointi voi johtaa pakolliseen taidon lisäämiseen ja aliarviointi voi johtaa uusien haasteiden etsintään. Molemmat ovat hyviä asioita ja tuottavat omanlaisiaan etujaan ja tarvitaan aika ajoin.

Pelkäätkö jotain? Minä ainakin pelkään. Pahimpia ovat hämähäkit ja korkeat paikat. Pelko on meillä kaikilla, ainakin jossain. Pelkoihin voi reagoida siedätyshoidolla, kestämisellä tai hyökkäämällä täysillä vastaan. Akatemiassa olo pelottaa välillä, projektit voivat kokonsa takia pelottaa. Onneksi yksi mantra on akatemialla auttamassa: Epäonnistu onnistuaksesi! POP-UPeja suositaan ja raha virtaa suunnasta toiseen. Toistaiseksi tuomitsevuutta ei ole liikaa ollut. Pelko vähenee kummasti, kun käsiteltävä asia onkin jollain lailla tuttua

Tavoitteena on rikkoa perinteinen oppiminen. Kyseisen ympäristön hengessä minä aion rikkoa perinteisen kirjan luvun ja ainoastaan hakea inspiraatiota kirjasta. Idean synnyttyä annan sen kasvaa ja oppia siitä välähdyksestä, jonka saan. Nämä välähdykset kehittävät minua ja tuovat täyden potentiaalin oppimistyylistä. Sen sijaan, että lukisin kirjaa hiljaa istuen ja kirjoittaisin ylös pointteja, aion tehdä tiimiakatemiat ja mullistaa perinteisen oppimisen. (sori kirjan tekijät) Inspiraatiopommitukseen onkin aivan mainio. Akatemian tavoite onkin, kuin täydellisen oppimisen yhteisössä, ylittää itsensä ja löytää piilotettu potentiaali. Siihen liittyvät valmentajien yleensä varsin erikoiset vastaukset oppimiseen liittyviin kysymyksiin, havaitsin senkin ihan äsken (tarpeen vaatiessa ohjeet saa myös selkosuomella, jos muu ei auta)

Ketään syyllistämättä, Tiimiakatemian opetustyylistä tulee mieleen ”ankaran isän kasvatus” joka heittää lapsen syvään altaaseen ja lapsen tehtävä on opetella kellumaan, tai tämä hukkuu. Ympäristössä on kilpailu ja taisteluhenkeä, mutta mikäli meinaa upota, niin tiimi heittää pelastusrenkaan (tai ainakin pitäisi) Oman tiimin lisäksi apua saa muualtakin, montakohan kertaa olen jo käynyt vanhempien vuosien tiimiyrittäjiltä kysymässä apua omiin huoliin ja ohjeita Tiimiakatemian tapahtumista. Jatkuvasti yhteisö on avulias ja auttaa muissakin askareissa. Joskus minä olen se henkilö, joka on auttamassa toisia, erittäin harvoin, mutta askel kerrallaan.

Hämmennys on ensimmäinen asia, mikä tapahtuu uuden kohtaamisessa. Hämmennys on uusille tulijoille enemmän kuin tuttu käsite, kun Tiimiakatemiaan saavutaan, kaikki on hämmennystä. Onko tämä itseasiassa tarkoituksellista? Epäselvyys lisää tulkinnanvaraisuutta ja tulkinnanvaraisuus tuo mukanaan uusia vaihtoehtoja ja variaatioita. Persoonaa tuodaan esiin ja sitä toteutetaan parhaaksi nähdyllä tavalla. Ympäristö on täynnä pieniä vihjeitä. Toiset on helppo löytää, ovathan ne seinän kokoisina edessä. Toiset taas ovat piilotettu tuolien alle pieninä palasina, joiden löytäminen on työn ja tuskan takana, eikä niihin vahingossa törmää. Toisaalta, meillä on persoonallisuuseroja. Tietyille henkilöille ne ladonoven kokoiset vihjeet ovat vaikeasti löydettävissä, eikä tiedetä mistä niitä muruja pitää etsiä, toisille vihjeet näkyvät aivan selvästi ja niitä on helppo tulkita, lisäksi tiedon puuttuessa on aina tiedossa, mistä niitä tulee etsiä lisää. Belbinin Tiimiroolitesti on nerokas keino jakaa ihmisiä, siten että paras potentiaali saavutetaan. Eihän eduskunnassakaan kaikki ole samaa mieltä ja hyvä niin. Tiedon jakaminen kannattaa jakaa eteenpäin useimmille persoonille. Ihanaa miten tiimien jäsenet ovat erilaisia.

Pakko on yhtä aikaa siunaus, että kirous. Pakon edessä ihminen ohjaa itsensä oppimaan, selviytymään, taistelemaan ja tekemään tulosta. Toisaalta pakon edessä keskittymine on heikkoa, rentous on tiessään, stressiä on paljon ja motivaatio on lähellä Nokian kurssia. Se kehittää, mutta tappaa. Kirjapisteitä tulee suorittaa 20 per vuosipuolikas. Jos tahtiin ei kykene, niin Kela tulee ja ottaa omansa takaisin, sitten nähdään ruumiita. Kaikessa joustavuudessa ja kaoottisuudessa on hyvä olla jotain kivisellä jalalla seisovaa, joka ei heilu. Samaa asennetta myös yrittäjyyteen. Vaikka muutos ja uudet ilmiöt ovat jatkuvasti läsnä, on hyvä että ihmisellä on jotain vankalla jalalla, johon voi aina tilaisuuden tullen luottaa. Olkoon se oma projekti, jota työstää päivästä toiseen tai vahvareihin valmistautuminen. Kirjojen luku tai treeneihin osallistuminen, mikä kullekin parhaiten sopii.

Olemme kaikki ainutlaatuisia. Vaikka yritämme käyttäytyä mahdollisimman samankaltaisesti ja pukeutua mahdollisimman massateinimäisesti ja vierailla samoissa paikoissa tuhansien muiden kanssa ja ottaa samanlaisia kuvia, niin meihin piirtyy jotain omalaatuista sisäämme. Olemme persoonia, olemme juuri se kokonaisuus, jota ei ole muualla nähty. Vaikka olisimme samanlaisia luonteeltamme, taustat erottavat meitä niin että jokainen on yksilö, joka oppii, tekee ja toimii omalla tavallaan. Iloinen yhteislaulu ja yhdessä oppiminen, mutta raudanluja myyjä ja asiakaspalvelija ja monen alan osaava yrittäjä. Siitä on tiimiyrittäjä tehty Kaikki ei ole kaikille, eikä kuulukaan olla, kukin kulkee sitä polkua, minkä on itselleen parhaaksi nähnyt. Sisimmässään tavoitteemme on kuitenkin vain olla onnellisia

Ai niin, miten se shakkipeli päättyi? -Tasapeliin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!