Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia Trenders

Kirjoitettu 06.04.20
Esseen kirjoittaja: Juuso Vainula
Kirjapisteet: 1
Kirja: Tiimiakatemia Trenders
Kirjan kirjoittaja: -
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian legendaarinen 4.0 uudistettiin ja tilalle syntyi ”Tiimiakatemia Trenders”. Trenders-tiimi teki loistavaa työtä ja järjesti puhujatapahtuman, joka keskittyisi sijoittamiseen. Valitettavasti COVID-19 oli sitä mieltä, että tämän kevään osalta pitäisi kaikki hauska perua. Nokkelat tiimiyrittäjät kuitenkin laittoivat aivot töihin ja päättivät siirtää tapahtuman verkkoon. Webinaari oli mielestäni erittäin onnistunut ja mielenkiintoinen. Aihe on varsinkin nyt erittäin aiheellinen, sillä coronaviruksen myötä pörssikurssit ovat tulleet rytinällä alas. Nyt olisi siis osakkeiden alennusmyynnit menossa.

Webinaarin puhujina toimi valmennusyhtiö Varapuu Oy:n perustaja Mikko Sjögren, sekä Mimmin sijoittaa -podcastista tuttu Pia-Maria Nickström.

 

Ennen kuin aloitat sijoittamisen, tulisi sinun kartoittaa oma taloudellinen tilanteesi. Kuinka paljon sinulle tulee rahaa kuukaudessa? Paljonko maksat vuokraa, lainoja, ostoksia… Sinun täytyy tuntea numero ennen kuin aloitat aktiivisen sijoittamisen. Ei ole mitään järkeä sijoittaa, jos saat kulusi juuri ja juuri maksettua tai pahimmassa tapauksessa jäät jopa miinukselle joka kuukausi. En ole itse juurikaan sijoittanut, mutta viime aikoina olen kiinnostunut enemmän aiheesta. Opiskelijan budjetti on hyvinkin rajallinen, eikä siitä juurikaan jää ns. ylimääräistä sijoitettavaksi. Nickström kuitenkin muistuttaa, että sijoittamisen aloittamiseen ei tarvita suuria summia ja mitä aikaisemmin aloitat, sen parempi.

 

Kun omat numerot ovat selvillä, (ja jäät kuukaudessa plussalle) tulisi sinun säästää 2-6kk puskuri / ”fuck you -rahasto”. Puskuri tuleekin oleelliseksi juuri tässä maailmantilanteessa. Todella moni on menettänyt työnsä tai oleskelee kotonaan lomautettuna, eikä rahaa välttämättä tule mistään. Puskuri auttaa sinua selviytymään seuraavat kuukaudet. Elämä voi yllättää, ja jokainen varmasti kokee hetkiä elämässään, kun tulee tarve turvautua säästöihin ja ns. ”Fuck you -rahastoon”. Autosi hajoaa, kodinkoneet reistailevat tai esimerkiksi lemmikkisi vaatii pikaista leikkausta. Vaikka yllättävät ylimääräiset menot turhauttavatkin, on paljon huojentavampaa maksaa menot säästöistä, kuin ottaa lainaa.

 

Webinaari oli selvästi kohdennettu aloittelijoille, mikä toisaalta oli hyvä asia. Uskon, että moni katsoja sai paljon irti Pia-Marian puheenvuorosta, sillä hän keskittyi sijoittamisen ydintermeihin ja asioihin. Mikko Sjögrenin vuoro taas oli hieman edistyneempi ja kertoi sijoittamisesta hieman syvemmin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!