Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia – Trenders

Kirjoitettu 26.03.20
Esseen kirjoittaja: Veera Kinnunen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Tiimiakatemia Trenders
Kirjan kirjoittaja: Tiimiakatemia Trenders
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mikko sjögren – Varapuun valmennus yhtiön perustaja.  

Mikko aloitti aiheella – Miten tulet taitavammaksi rahan kanssa?  

Minulla on kovat odotukset Mikon puheen vuorosto. Hieman sijoittamista jo tehneenä koenettä perusasiat ovat jo minulla tiedossa. Kuitenkin innosta puhkuen ja hyvä etukenon ottaneena lähdin kuuntelemaan 

Käydään ensin nykytilanne läpi. Koronan iskiessä pörssiin kaikki on lähtenyt rajuun laskukiitoon ja tällähetkellä ollaan laskettu jo noin –30%, Sjögren epäileeettä kohta käännytään pieneen nousuun tai tasaantumis vaiheeseenTämä johtuen siitäettä hallitus on ruennut tekemään korjaavia liikkeitä eli antamaan yrityksille “tekohengitys. Samoin keskuspankki lisää rahan määrää esim. rahoituksien muodossa jotta yritykset voivat ostaa omia osakkeitaan takaisin. Tällä pyritään hillitsemään laskukiitoaKuitenkin tämä auttaa vain hetkellisesti, ja uskotaan että käännytään vielä laskuun kun osa yrityksistä tekee konkursinTämä laskun Sjögren epäilee osuvan Elo- Syyskuulle.  

Kuitenkin kaikki eivät ole hätää kärsimässä tällähetkellä. Vaikka se itseäkin kirpaiseeettä monen vuoden säästämine muutaman viikon aikana painunut pakkasen puolelle, on suunta pitkällä aikavälillä historiaa katsoessa aina ollut ylöspäinTällähetkellä ne yritykset ja yksityishenkilöt ketkä ovat osanneet varautua ja jemmanneet 2-6kk puskurirahaa, jolla voidaan kattaa siis 2-6kk kulut ilmanettä tulee hätä on tyytyväisiäTämäpahanpäivän varalta” jemmaaminen ei ole ollutkaan tyhmään vaan todella järkevään ja suunnitelmallista 

Sjägrenin mukaan vaurastumiseen tarvitaan kolmea asiaa.  

Rahaa – Aikaa – korkoakorolle 

Tällä hetkellä sijoittajien pitäisi ymmärtää pysyä rauhallisinamutta kuitenkin ymmärtää erorauhallisen – olla tekemättä mitään

Tällähetkellä sijoittajat käyttävät runsaasti vipuvarsia millä tarkoitetaanettä maksimoidaan tulos käyttämällä monia lähestymis tapoja. Esimerkiksi sijoitus asunnon vuosi vuokran vuosituotta on noin. 5 % tähän kun lisää lanarahan ja velkarahankasvaakin vuotuinen korko jo yli 10 %.  

Mikkon vinkit vielä aloittavalle sijoittajalle oli hajauta – aloita heti – suunnittele – pidä pää kunnossa. 

Mimmit sijoittaa Pia – Maria Nickström aloittaa perusteiden kertomisesta ja murtaa myyttejä

että sijoittamiseen tarvittaisiin isoja pääoma summia heti alkuun vaan 15€ kuussa pääsee jo pitkälle.  Pia-Maria puhui myös puskuri rahasta kuitenkin mielestäni paremmalla nimellä eli Fuck-yoo rahasto. Eli 2- 6kk omat menot jemmassaTätä varten sinun on pitänyt tehdä omabudjetti laskelma.  

Kuinka paljon sinulla tulee kuukaudessa rahaa sisään – tuet– palkka jne. Ja kuinka paljon kuussa sinulla on kulujaNäiden kahden erotus ei saisi olla pienempi kuin 0 sekä olisi hyvä että tulos olisi suurempi kuin 0 jotta voit rueta säästämään.   “Ensin on täytettävä kuoppa jotta voi rueta kasaamaan kekekoa” Eli ensin sinun on kerättävä tämä Fuck-you rahasto. Sen jälkeen sinun tulisi miettiä sijoitus tavoitteet. Ja alkuun kannattaa muistaa että pörssiin sijoittaminen kannattaa katsoa 10v aika tähtäimellä Onko tavoitteesi olla miljonääri 30 – 50 – 64 vuotiaana Näin sijoittamisesi on pitää olla erillaista. Pitkän aikavälin sijoittaminen on aina kannattavampaa koronkoron takia.  

Arvio oma riskiensieto kykysi miten – Sijoittamisessa ei päde kuuluisa sanonta – GO BIG OR GO HOME . Sijoittamisessa on aina omat riskit ja niitä pitää pitää silmällä.  Riskejä ei pysty hallitsemaan mutta ne pitää tiedostaa, ja ymmärtää miten isoja riskejä haluaa itse ottaa.

Viimeisenä kohta sinun täytyis arvioida oma sjioitushorisontti, miten paljon voit rahaa kuukaudessa / vuodessa sijoittaa. Sijoittamisessakin kuin muussakin on tärkeää että sinulla on suunnitelma ja miettiä miten toteutatta suunnitelmaa. Sitten vain hengittää ja pysyä suunnitelmassa.

Itselle ei niinkään suuria ahaa elämyksiä puheen vuorojen aikana tullut, mutta olin kaikin puolin tyytyväinen siihen, että on aloittanut sijoittamisen joskus. Kuitenkin hyvinä muistutuksina, tuli puskurihan merkitys ja vipivarsien käyttö.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!