Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 02.12.19
Esseen kirjoittaja: Tino Parhiala
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Ulla Luukas
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian arvot

 1. Ihmissuhteet, kumppanuuksien rakentaminen ja ylläpitäminen
 2. Tiimiyrittäjyys
 3. Jatkuvat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttämien
 4. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys
 5. kansainvälisyys

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle

 1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita
 2. Opi hallitsemaan kaaosta. se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa
 3. Saat tehdä virheitä, voit oppia niistä
 4. Kohdista energiasi ratkaisuihin älä ongelmien murehtimiseen
 5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle
 6. Näe mahdollisuuksia älä esteitä
 7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi
 8. Hymyile ja nauti ja heittäydy
 9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen
 10. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä akatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen

Tiimiakatemian johtavat ajatukset syntyvät sisältä päin. Miksi me tarvitsemme johtavia ajatuksia? Ne kertovat akatemialaisille minkä puolesta taistelemme ja miksi olemme. Johtavat ajatukset ovat ohjenuoramme kohti yrittäjyyden huippuyksikköä. Olen lukenut Johtavat ajatukset-vihkosen monia kertoja läpi, mutta päätin vasta nyt kirjoittaa siitä esseen, kun sain jokin aika sitten käsiini vanhan painoksen ja ajattelin hieman vertailla niitä keskenään ja kysellä muidenkin mielipiteitä painoksista.

Syksyllä johtamiskoulutuksen ensimmäisellä kerralla pohdimme kaverijohtamisen haasteita. Tutustuimme uuteen ja vanhaan painokseen johtavista ajatuksista, Todella moni koulutusohjelmassa ollut oli sitä mieltä, että vuoden 2006 versio oli parempi. Isoja eroja ei ollut, mutta jotain oleellista uudesta painoksesta oli jätetty pois, nimittäin tiimiakatemian arvoja täydentävät periaatteet:

 1. Yksilön vastuu
 2. Toiminta
 3. Tiimiyrittäjyys
 4. Tiedon virtaus
 5. Oppiminen
 6. Perintö

Näistä ensimmäinen, yksilön vastuu osoittautui monen mielestä tärkeäksi kohdaksi ja se haluttiin takaisin osaksi johtavia ajatuksia. Itse olen samaa mieltä, koska kaikki lähtee ensin yksilöstä. Jokaisen yksilön on ansaittava teoillaan jäsenyytensä tiimissä joka päivä. Tämä kohta ei vielä ensimmäisen vuoden aikana ole omassa tiimissämme toteutunut, mutta minulla on vahva luotto, että se vielä toteutuu. Tutustuimme vanhaan ja uuteen painokseen myös tiimin kesken treeneissä ja sain samaa kommenttia kuin koulutuksessa, jotain uudesta puuttui, oli käytetty vaikeita ilmaisuja tai ei näy akatemian arjessa millään tavalla. Esimerkiksi teemavuodet koettiin turhiksi, koska niitä ei ole tuotu esiin millään tavalla ja vuoden 2019 teemaa emme ole edes kuulleet.

Visio koettiin myös niin hankalaksi hahmottaa, ettei se ohjaa monenkaan tekemistä tiimissämme. Itsehän en edes monista selityksistä huolimatta osaa sitä kenellekään avata. ”Glocally Blasting 4.0 Transpreneur = Tim of creators”. Kaikesta negatiivisestakin palautteesta huolimatta vihkonen täynnä hyviä ohjeita ja asioita, jotka saivat pohtimaan omaa ja tiimimme tekemistä. Tulimme siihen tulokseen, että johtavat ajatukset ovat hyvä olla ja niistä löytyy vastaus moniin projekteihin ja tiimin toimintaan liittyviin kysymyksiin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!