Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 22.04.18
Esseen kirjoittaja: Elina Tolppi
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.6. Tiimiyrittäjävalmentajien yhteisöllisyyden "pakolliset kirjat"

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtavat ajatukset koostuvat 10 ohjeesta tiimiyrittäjälle, arvoista, missiosta, visiosta ja päämäärästä. Pidimme juuri treenit johtavista ajatuksista ja saimmekin aikaiseksi todella hyvää keskustelua. Pohdimme, onko Waisto toiminut ohjeiden mukaisesti ja haluaisimmeko muutoksia Tiimiakatemian nykyisiin johtaviin ajatuksiin.

Koen ohjeet todella tärkeinä. Ne ohjaavat meitä todelliseen tekemisen meininkiin ja rohkeisiin kokeiluihin. Mielestäni tämän hetkiset ohjeet ovat innostavat. Ne eivät ole kielteisiä vaan inspiroivat suuntaamaan kohti uusia kokeiluja pelkäämättä epäonnistumisia. Yhteiset ohjeet kaikille tiimiyrittäjille luovat yhteisöllisyyttä. Ei riitä, että yksittäisellä tiimillä on omat ohjeet. On tärkeää, että yhteisönä toimimme tiettyjen ohjeiden mukaisesti kulkien samaan suuntaan.

Haluamme, että Waistossa emme tuomitse epäonnistumisista vaan juhlimme niitä. Todellista munausta voisimme juhlia skumpalla, sillä niistähän me opimme parhaiten! Se joka ei ikinä epäonnistu, ei juurikaan kokeile mitään uutta. On tärkeää luoda turvallinen ympäristö uusille kokeiluille. Koko tiimin tuki on oltava takana. Olemme tiiminä melko analyyttinen. Usein jäämme miettimään liiaksikin pieniä vastoinkäymisiä emmekä etene tarpeeksi tehokkaasti. Esteiden sijasta on tärkeää nähdä mahdollisuuksia. Matkaan tulee aina pieniä mutkia, mutta ne pitää vain selvittää ja ohittaa. Tästä ei ole helppoa päästä eroon, mutta mikäli teemme sen jollain tapaa näkyväksi ja muistamme tämän yksinkertaisen ohjeen, uskon, että pääsemme liiasta murehtimisesta eroon.

Arvoihin haluaisimme lisätä uuden kohdan, nimittäin kestävän kehityksen kulttuurin. Tiimiakatemialla on paljon asioita, mihin tulisi kiinnittää huomiota. Voisimme kierrättää paljon enemmän ja sulkea valot, silloin kun niitä ei tarvita. Pieniä asioita, joilla on suuri merkitys. Akatemian kaapit pursuavat tavaraa, jota kukaan ei käytä. Haluaisimme hillitä kuluttamista. Ehkä seuraavissa johtavissa ajatuksissa on tällainen uusi arvo.

Tykkään Tiimiakatemian missiosta. Se on tarpeeksi selkeä, mieleenpainuva ja näkyy jokapäiväisessä arjessamme. Ensimmäistä kertaa luettuani vision se vaikutti todella sekavalta. Nyt, kun saimme keskusteltua sen auki, ymmärrän sen jo paljon paremmin. Se ei kuitenkaan ole yhtä naseva kuin missio. Päämäärä on itselleni innostava, mutta ikävä kyllä se ei ole sitä kaikille. Tykkään päämäärän konkreettisuudesta, mutta tietyllä tavalla maailmanympärys matka tuntuu minullekin lähinnä palkinnolta, ei varsinaiselta päämäärältä. On kuitenkin vaikeaa luoda sellainen konkreettinen päämäärä, joka yhtä lailla motivoisi jokaista tiimiyrittäjää.

Kaiken kaikkeaan johtavien ajatusten läpikäynti oli todellakin silmiä avaavaa. Sen luoma keskustelu auttoi pohtimaan myös Waiston arvoja, missiota, visiota ja päämäärää. Näistä johtavista ajatuksista tulisi tehdä Tiimiakatemialla näkyvämpiä. Niin, että ne ovat läsnä jokapäiväisessä arjessamme.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!