Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiyrittäjäksi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi – Timo Lehtonen

Noniin parempi myöhään, kun ei milloinkaan? Sain juuri siis luettua tiimiakatemialla joka iikan lukusuunnitelmaan kuuluvan ”Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi” -kirjan. Tämä on Valmentaja Lehtosen summa vuosista tiimiakatemialla, käännettynä hyvin havainnoivaan ja ajatuksia herättelevään muotoon. Eniten oppeja ja koppeja teos varmaankin paljastaisi, jos sen lukisi ennen koitosta tai juuri aloittavana tiimiyrittäjä, mutta tässä vaiheessa voi vaan todeta, ettei auta enää itkut markkinoilla, juna meni jo! No, kyllä tästä ajatuksia heräsi näin 1,5 vuotta tiimiakatemialla hikoilleellekin.

Treenit! Kirjassa hyvin havainnollistetaan, kuinka aloittavalla tiimillä treeneissä vallitsee myötäilyn ilmapiiri. Kirjassakin esimerkkinä käytettyä Check in – fiiliskierrosta on mielestäni hyvä käyttää mittarina tiimin tasosta (unelmatiimi, valetiimi jne.) Meillä(kin) ensimmäinen vuosi kului kaikilla toistellessa check inissä sanoja: ”hyvä fiilis”, eikä todellisia asioita ja tunteita tuotu julki treeneissä. Tästä syntyi tottakai selkien takana kuiskuttelua ja turhautumista siihen, että onko jokaisen tiimiläisen panos riittävä jne. Tämä siis siksi, ettei omaa tekemistä ja ajatusta tuotu tarpeeksi treeneihin. Nykyään olemme edenneet tiiminä ja yksilöinä tässä huomattavasti. Treeneihin tuodaan enemmän itsestä ja tiimiläisistä ollaan aidosti kiinnostuneita. Olen itse yrittänyt petrata tässä ja huomannut, että kuuluessani ehkä tiimin äänekkäimpään osastoon, tästä on ollut apua myös muille. En tietenkään kunniaa voi ottaa tästä vain itselleni, mutta uskon että oma ryhtiliike on antanut tsemppiä myös muille. Kirjasta saatujen koppien kanssa treeniosallistumista on hyvä lähteä hiomaan ja löytämään asioita itsestä, joihin pystyy vaikuttamaan positiivisesti.

Johtaminen! Allekirjoittanut on saanut ns. ensikosketuksen käytännön johtamiseen TA-Kryssningin ohjaksissa. Onhan niitä muitakin projekteja ollut, mutta niiden projektiryhmä on ollut niin suuri, että jonkin osa-alueen ”johtaja” on lähinnä jäänyt tittelin tasolle.
Tiimiakatemialla johtamisesta puhutaan kaverijohtamisena, sillä olemme kaikki samalla tasolla tässä litteässä organisaatiossa. Itse Partanen oli kirjaan koonnut kaverijohtamisen 10. käskyä.
1. Ole herkkä johdettavien tunnetiloille ja toimi niiden mukaisesti. Kaverijohtajana olet ihminen.
2. Ole johtajana aina läsnä ja tavoitettavissa sekä kuuntele aidosti
3. Vain teoilla on merkitystä kaverijohtamisessa.
4. Kaverijohtamisen perustehtävä on oppivan organisaation johtaminen ja perustaito on saada muut ponnistelemaan kohti yhteistä päämäärää.
5. Et voi johtaa muita, jollet osaa johtaa itseäsi.
6. Kaverijohtamisessa on tärkeää rakentaa kaikille tiimiyrityksessä pelipaikat ja keskittyä tiimiläisten vahvuuksiin. Tiiminrakentamisen taidot ovat ehdoton edellytys tiimiliiderin onnistumiselle.
7. Kaikki kaatuu johtamiseen ja johtaminen viestinnän puuttumiseen.
8. Kaverijohtajuus ei ole koskaan palkinto, sillä se on ansaittava joka päivä.
9. Kaverijohtajan tehtävä on luoda tiimiyritykseen hyvä yhteishenki ja positiivinen ajattelu yhdessä valmentajan kanssa.
10. Kaverijohtajuus on aina esimerkkinä olemista. Mihin kiinnität huomion, siihen muutkin kiinnittävät.
(Partanen & NJL, 2008)

Kirjasin kohdat tähän kirjaesseeseen lähinnä itselleni muistiin, sillä tämän projektin myötä olen innostunut johtamisesta.

Itsessäni huomasin olevan luontaisia ominaisuuksia kaverijohtamiseen, sillä koen osaavani tarpeen vaatiessa kertomaan ja pyytämään asioita niin ettei vastaanottaja koe niitä käskyiksi tms. Risteilyprojektia olen suunnitellut ja tehnyt yhdessä nuoremman tiimin jäsenen kanssa. Hänen kanssaan olemme olleet kavereita koko tiimiakatemia ”uran” ajan, joten se on tuonut helpotusta, mutta myös haasteita johtamiseen. Näissä tilanteissa äkkiä ajaudutaan limboon, jossa asioita vain huudellaan ilmoille, mutta ilman järkevää työnjakoa jäävät ne tekemättä. Hyvä esimerkki tästä on pyöräkirppis, jossa kaveriporukalla oli kovat suunnitelmat, mutta käytännön suunnittelu ja työskentely jäi lähinnä kaffepannulle. Näistä kokemuksista on hyvä ottaa opit korvan taakse ja jatkojalostaa tulevaisuudessa. Yllä olevat 10. vinkkiä on hyvä pitää muistissa johtajaprojekteissa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!