Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Unelmahommissa

Kirjoitettu 16.05.21
Esseen kirjoittaja: Lassi Saarinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Unelmahommissa
Kirjan kirjoittaja: Satu Rämö & Hanne Valtari
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Unelmahommissa

 

 

Tuntuu, että jokaiselta kysytään usein, että mitäs sinä haluat tehdä tulevaisuudessa ja mihin sinä pyrit opiskeluillasi? Kaikki eivät tähän tiedä vieläkään vastausta, eikä tarvitsekaan. Ihmiset kehittävät itselleen myös ihan liikaa stressiä siitä, että mihin minun pitää suuntautua. Kaikilla tietenkin on varmasti ollut pienenä joitakin unelmia siitä, missä näkee itsensä 20 vuoden tai 30 vuoden päästä. Itsehän halusin olla 20-vuotiaana maailman suosituin elokuvaohjaaja. Voin kertoa, että ei ole Oscareita näkynyt.

 

Miksi yhteiskunta on luonut paineen siitä, että sinun pitää tietää oma unelmahommasi? Monet hakevat lääkikseen, oikikseen ja liikunnalle monia kertoja, koska he kuvittelevat sen olevan heidän ainoa tie ja ainoa uravaihtoehto. Näinkin voi olla, enkä sitä kiellä, mutta monet kokeilevat jotain muutakin ja tajuavat, että hei tämäkin on kivaa ja pidän tästä työstä. Olen vahvasti sitä mieltä, että kyllä unelmia kohti pitää pyrkiä ja pitää olla kunniahimoinen, mutta pitää olla myös rehellinen itselleen. Pitää tietää, millon painaa stop nappulaa ja etsiä muitakin vaihtoehtoja. Se voi kuulostaa luovuttamiselta, mutta sitä se ei ole. Pitää kysyä joskus itseltään, että mitä muita vaihtoehtoja minulla on? Mitä muuta voin tehdä? Unelmat muuttuvat ja muokkautuvat ajan myötä. En minäkään enää halua elokuvaohjaajaksi.

 

Oma unelmani on päästä video/äänituotanto yhtiöön töihin. Haluan luoda uusia asioita ja olla osana jotain mahtavaa luomistarinaa. Ajattelin kauan, että elokuva-ala on minun juttuni ja sinne minä tähtään. Hain monia kertoja Metropolian elokuvapuolelle opiskelemaan ja en päässyt sisään. Viimeisellä kerralla jäin ensimmäiselle varasijalle. Juttelin kauan asiasta oman veljeni ja verkostoni kanssa, että mitä tehdä. Päädyimme tulokseen, että on olemassa muitakin reittejä kohti näitä unelmia. Kuten tiimiakatemia, missä juuri nyt olen. En ajatellut aluksi, että tämä koulu olisi oikea paikka minulle, mutta nyt ymmärrän, että se on. Tämä paikka on kaikille ihmisille, kenelle se lukeminen ja kirjoittaminen, ja jatkuvilla luennoilla istuminen ei ole oma juttu. Tämä koulu tekijöille.

 

Kirjassa puhutaan siitä, että oma unelmahomma löytyy kolmen tien risteyksestä, jossa on sinä, ostaja ja sinun ja ostajan kohtaaminen. Kirjassa painotetaan oman intohimon löytymiseen ja sen kautta sen markkinoimiseen ja mahdollisten ostajien kiinnostumiseen sinun tekemisestä. Tämä on täysin totta. On tärkeää löytää itsensä osaamisalueet, mitä viet eteenpäin. Tärkein kysymys on se, että mikä se on tai mitkä ne on. Olen itse alkanut etsiä itsestäni uusia kehityskohteita ja projekteja, missä voisin niitä kehittää. Olen aina ollut kiinnostunut videoista ja kuvaamisesta, joten olen alkanut enemmän tekemään töitä missä pääsen editoimaan. Tämän lisäksi olen rakastunut yleisölle puhumiseen. Tuossa on lause, mitä en koskaan uskonut sanovani ääneen. Aion keskittyä näiden taitojen myymiseen muille.

 

Tiimiakatemialla puhutaan paljon siitä, että tuleeko sinusta yrittäjä vai työssäkäyvä tekijä. Molemmissa on puolensa ja riskinsä. Yrittäjänä sinulla on enemmän vapauksia, mutta samalla todella paljon myös vastuuta. Palkkatöissä käyvällä taas käyt säännöllisesti n. 8 tuntia töissä ja loppupäivä sinulla on vapaata ja se on riskittömämpää. Kysymys on taas, että kumpi elämäntyyli on sinulle oikea. Itse olen päättänyt jo, että minusta ei mitä luultavimmin yrittäjää tule. Viihdyn palkkatöissä ja minun ei tarvitse olla oman aikani luoja. Joillekin yrittäjyys on se, mitä kohti he pyrkivät ja minusta se on hienoa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!