Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Voittamisen anatomia

Kirjoitettu 28.05.19
Esseen kirjoittaja: Oskari Kakko
Kirjapisteet: 3
Kirja: Aki Hintsa- voittamisen anatomia
Kirjan kirjoittaja: Oskari Saari
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Voittamisen anatomia

 

Luin Aki Hintsan elämästä kertovan kirjan voittamisen anatomia ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten. Muistan että pidin teoksesta todella paljon ja päätin kuunnella kirjan vielä uudestaan ja kirjoittaa siitä esseen.

 

Kirja kertoo Aki Hintsan elämästä ja uskomattomista tilanteista ja paikoista, joista hän itsensä on elämänsä aikana löytänyt. Kirjassa oli todella paljon asioita, joista olisin voinut kirjoittaa useampiakin esseitä, mutta aion keskittyä vain niistä.

 

Core, ydin, josta kaikki koostuu. Kysymyksiä, joita Hintsa kysyy ensimmäisenä uusilta asiakkailtaan.

 

 1. Tiedätkö, kuka olet?

Ennen luulin tietäväni oman identiteettini, mutta nyt myöhemmin mietittynä ei asia olekaan ollut niin. Identiteettisi on jotain sellaista mitä sinulta ei voida ottaa pois. Identiteetti voi yleensä perustua omiin arvoihin ja se on todella vaikea sanoa lyhyesti.

 

 

 1. Tiedätkö mitä haluat?

Aikaisemmin olin todella tarkasti määritellyt listan siitä, mitä haluan tehdä tai olla, mutta eri syiden ja viimeaikaisten tapahtumien seurauksena en enää tiedäkään tarkalleen mitä haluan. Olen tällä hetkellä tietynlaisessa muutostilassa.

Hintsa antoi kirjassa myös apukysymyksiä helpottamaan miettimistä.

 

 1. Oletko tyytyväinen, mihin käytät aikasi?

Yleisellä tasolla olen kohtuu tyytyväinen, siihen mihin käytän aikaani. Tottakai on asioita joiden koen hieman vievän turhaan aikaani ja olen niitä ruvennutkin karsimaan elämästäni. Toisaalta mielestäni liiallinen elämän suunnittelu lopulta pilaa sen. Jos kaikki on aina suunniteltua, se estää yllättävät tilanteet, jotka ovat elämässä niitä kaikkein tärkeimpiä. Pidänkin ihmisiä, jotka suunnittelevat arkeaan tarkasti muita ihmisiä tylsempinä.

 

 1. Ovatko tavoitteesi pysyviä, vai vaihtuvatko ne usein?

Yleensä suuremmat tavoitteeni elämässä vaihtuvat harvemmin, mutta pienet tavoitteet ja unelmat sen sijaan vaihtuvat suhteellisen nopeasti, ehkä osittain pienen adhd:n takia.

 

 1. Vaikuttavatko muiden ihmisten päätökset ja valinnat voimakkaasti omiisi?

Olen lähen aina ollut enemmän tai vähemmän oman tieni kulkija, joten muiden päätöksillä tai mielipiteillä ei ole ikinä ollut todella suurta vaikutusta. Totta kai varsinkin nuorempana on ollut erilaisten asioiden kanssa epävarma, mutta ajan kuluessa se on vain vähentynyt ja en koe, että kovinkaan monella ihmisellä on suurta vaikutusta mielipiteisiini.

 

 1. Tiedätkö mikä on seuraava askel elämässäsi?

En. Tällä hetkellä olen pohtinut mitä tarkoitus elämällä on ja mihin seuraavaksi lähteä, mitä tehdä ja muuta sellaista. Toisaalta välillä on hyvä rauhoittua ja katsella rauhassa ympärilleen, ettei lähde täysin väärään suuntaan.

 

 1. Hallitsetko omaa elämääsi?

Koen hallitsevani elämääni sen verran, kuin meillä ihmisillä on mahdollista, tai ainakin lähes. Ehkä silloin, jos yrität liikaa hallita elämääsi, loppujen lopuksi hallitset sitä vähemmän.

 

 

Hyvä koppi kirjasta oli se, että menestyksen avain on tasapainoinen elämä. Tai oikeastaan menestys on vain hyvinvoinnin sivutuote. Ja loppuun vielä Hintsan 4 ohjetta henkisen energian keräämiseen.

 

 1. Tiedosta, ketkä ovat sinulle tärkeimmät ihmiset ja anna heille aikasi
 2. Huolehdi siitä, että saat energiaa myös työstäsi
 3. Järjestä omaa aikaa
 4. Määritä omat perusarvosi ja elä niiden mukaan joka päivä

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!