Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Yritä, erehdy, onnistu

Kirjoitettu 27.05.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Yritä, erehdy, onnistu
Kirjan kirjoittaja: Mikko Järvinen ja Matti Kari
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja on tiivis pakkaus yrityksen perustamisesta ja mitä se vaatii. Välillä tekee hyvää lukea aivan perusasioita yrityksen perustamisesta ja tässä kirjassa ne oli kirjoitettu hyvin ja tiiviisti. Yrittäjyys on ollut nuoresti asti osa elämääni. Ensimmäisen yrityksen perustin, kun olin 15-vuotias ja silloin minulla ei ollut mitään tietoa, että mitä yrittäjyys edes on. Olen sitä mieltä, että on hyvä aina silloin tällöin muistella ihan yrityksen perustamisen perusasioita.

Kun saamme uuden liikeidean päähämme, olemme yleensä kärsimättömiä ja haluamme tuotteemme nopeasti asiakkaiden saataville. Moni yritys perustetaan liian aikaisin, jolloin markkinaa ei vielä ole. On hyvä osata ajoittaa idean esilletuomisen ajankohta. Kirjassa kerrotaan: ”Kerro ideastasi kokeneemmille yrittäjille. Jos ideasi perustuu väärille mielikuville, onnistumisen todennäköisyys on heikko.”  On totta, että useasti olemme ylioptimistisia oman idean toteutumiseen. Pelkkä oma päätös idean eteenpäin viemiseksi ei ole järkevää. Tiimiakatemialla on valtava tuki, jos keksimme uuden liikeidean. Muut tiimiläiset voivat katsoa asiaa aivan uusin silmin ja eri näkökulmista, niin on erittäin tärkeää jutella omista ajatuksistaan ja ideoistaan muille.

Työhyvinvointi

Haluan esseeseeni tuoda eniten esille myös yrittäjän työhyvinvoinnin, koska yrittäjän tärkein voimavara on yrittäjä itse. Oman fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpitäminen tulee olla prioriteetti yksi. Työssä jaksamisen pyhä kolminaisuus rakentuu liikunnasta, levosta ja ravinnosta. Itse olen tämän kevään aikana ymmärtänyt liikunnan tärkeyden ja aloittanut kerran viikossa käymään ryhmäliikunnassa. Kun saan sopivan raskasta ja pitkäkestoista liikuntaa, ajatukset pakostikin siirtyvät muualle stressaavista asioista. Lisäksi tämän jälkeinen elimistön erittämä dopamiini ja endorfiini voimistavat hyvänolon ja turvallisuuden tunnetta.

Olen kuullut monelta yrittäjältä, että heillä ei hirveästi ole vapaapäiviä. Vähintään yksi, pelkälle lepäämiselle ja rentouttavalle puuhastelulle varattu päivä viikossa on välttämättömyys! Itse kun tulen olemaan tulevaisuudessakin yrittäjä, tulen pitämään näitä lepopäiviä, enkä vain uskottele itselleni kuinka kiireinen olen, etten muka pystyisi siihen. Minulla on tapana useasti, että nautin työnteosta niin paljon, etten jätä aikaa itselleni, mutta se ajan kuluessa kostautuu. Pitkien työjaksojen jälkeen palautumiseen menee todella pitkä aika, jos en ole voinut pitää vapaapäiviä. Ehkä tärkeimpänä vinkkinä kirjasta jäi se, että älä koskaan ajattele että ”ehdin levätä ja liikkua myöhemmin” Sillä totuus on, että en ehdi. Palautumien on nopeampaa, kun sille varaa aikaa päivittäin. Lisäksi myös se, että moni kuvittelee, jos he tuplaavat työajan, niin he saavat tuplasti enemmän aikaan. Ei ole totta. On tutkittu, että pisimpiä työviikkoja tekevät yrittäjät saava vähiten aikaan.

Kirja on hyvä kokonaisuus yrityksen perustamiseen liittyvistä asioista. Se kertoo myös turvallisuuden tunteesta, kuinka tärkeää se on yrittäjälle. Tiimiakatemian visio ”Kasvatamme rohkeita tiimiyrittäjiä” ei toteudu, jos tiimiakatemialainen ei koe olevansa turvassa. Rohkeus nimittäin syntyy siitä, että voit olla oma itsesi ja turvallisessa ympäristössä. Itse koen Tiimiakatemian erittäin hyväksi paikaksi, joka myös näkyy toiminnassani. Joka päivä olen rohkeampi tekemään uusia asioita, mitä tutummaksi koko yhteisö tulee minulle.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!