Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

10 x rule

Kirjoitettu 04.09.17
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 2
Kirja: The 10X Rule
Kirjan kirjoittaja: Grant Cardone
Kategoriat: 1. Oppiminen, 9.03. Yrittäjyys, 9.08. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Niinpäniin, syksy on täällä taas ja taas pitäisi pohtia tavoitteita sekä itselle, että yritykselle. Tämä tavoitteiden tekeminen tuntuu vain yhtä vaikealta ja onkin jännä, miten siihen ei ikinä saa kunnon otetta. Nyt sitten ajattelin lukea tämän kirjan, koska tiimini Joonatan tätä kehui. Pienellä varauksella suhtauduin tähän, koska tavoitteet tuntuvat melko usein lähtevän lapasesta. Näin on käynyt meillä Bisnerassa melko useasti. Varsinkin silloin, kun mietimme tavoitteita enemmän Bisneran näkökulmasta kuin omasta henkilökohtaisesta.

 

Kerro kymmenellä

 

Tämä kertookin oikeastaan kirjan perimmäisen pointin. Tavoitteita tulisi tehdä niin, että ne olisivat haastavia itselle, mutta samalla myös saavutettavia. Kirjassa aloitettiin heti esimerkillä myymisestä. Jos ajattelee soittavansa 10 soittoa päivässä asiakkaisiin, kannattaa suoraan kertoa se kymmenellä, jos haluaa tulosta. Niinhän se on. Kyllä 100 puhelua per päivä kuulostaa tuottavammalta, kuin kymmenen. Tavoitteiden asettamisesta on niin monia kirjoja, että tässä menee pieni ihminen pian solmuun. Tämä kirja käytännössä lyttää kaikki muut kirjat, missä on tavoitteista puhuttu yhtään mitään. Mutta toki tämä myös kannustaa tekemään sitten kymmenen kertaa enemmän töitäkin.

 

Jokaiselle on varmasti joskus käynyt niin, että kun miettii aikaa taaksepäin, niin älyää, että kylläpä johonkin asiaan meni ihan turhaa aikaa. Tämä kirja auttaa siihen, että keskittyy yhteen ja tekee sitä sitten aktiivisesti. Kirjassa kehoitetaan kertomaan kaikki tavoitteet, mitä on pitänyt alun perin realistisena kymmenellä. Pointtina tässä on se, että tulee kurkottaa taivaalle, jotta menestyy kunnolla. Tottahan tämä on. Henkilökohtaisesti itse pidän sellaisista tavoitteista, että ne oikeasti motivoi, mutta eivät ahdista. Liian suuret ja mahdottoman tuntuiset tavoitteet tuntuu enemmänkin latistavan tunnelmaa, kuin kohottamaan. Osasyy tähän voi olla myös se, että olen tehnyt itselleni liian monta, liian suurta tavoitetta samaan aikaan. Näin ollen en ole voinut täysillä keskittyä tiettyyn asiaan vaan olen pyrkinyt pääsemään niihin kaikkiin. Enkä tarkoita sitä, että tavoitteita ei saisi olla monia vaan sitä, että ne liittyisivät samaan asiaan ja mahdollisesti yhteen suureen päämäärään.

 

Jokaisella on varmasti halu menestyä, niin myös minulla. Haluaisin, että sitten joskus olisin ns. omavarainen. Eli minun ei tarvitsisi miettiä jokaista kuluttamaani senttiä erikseen, vaan jos telkkari hajoaa, niin minulla olisi varaa käydä ostamassa uusi. Toisaalta tämä kymmenellä kertominen voisi toimiakin minulle. Mielelläni tavoittelen tuttua ja turvallista ennemmin, kuin tähtään oikeasti pilviin. Uskon, että minussa olisi enemmän potentiaalia, mutta syystä tai toisesta jämähdän helposti turvalliseen ja tuttuun. Nyt esimerkiksi, kun käymme tekemään tavoitteita loppusyksylle, niin muutaman kämpän sijasta voisin ottaa tavoitteekseni, että myyn 10 asuntoa ennen joulukuun loppua. Onko minusta sitten siihen? Uskon, että on!

 

Vapauta koko potentiaalisi

 

Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen. Toisena kirjan pääteemana on se, että ihmiset äkkiä piilottavat potentiaaliaan, jos tavoitteet ovat liian pieniä. Koko potentiaalin saa käyttöön, kun tekee tavoitteista oikeasti haastavat. Melkein mahdottomalta tuntuvat tavoitteet voivat ajaa ihmisen tekemään ihan uudenlaisia tuloksia. Menestyshän se oli jokaisella mielessä, muistathan? Kukapa nyt ei haluaisi tehdä töitä koko potentiaalillaan. Mitä järkeä tehdä töitä puolella teholla ja tuntea työpäivän jälkeen, että kyllä minusta olisi paljon enempääkin. Itse koen tätä aika usein. Varsinkin, jos on hiljaista. Tällöin mietin, että onpa hiljasta, että harmi kun ei pääse myymään. Mutta pitäisi miettiä, että mitä voisin tehdä, jotta tämä hiljainen hetki selättyisi. Kuinka saan itselleni enemmän tekemistä.

 

Potentiaali on toki häilyvä käsite. On todella vaikea nähdä sitä itsessä. Näin ollen esimerkiksi palaute keskustelut pomon kanssa tai muut vastaavat ovat hyviä. Näissä saat kuulla toivottavasti ainakin rehellisen mielipiteen sinusta työntekijänä. Usein näissä myös kuulee sen, että sinussa olisi potentiaalia paljon enempään. Itse ainakin. Olen vain sen verran vähä tavoitteinen tai jostain muusta syystä, en tunne saavani itsestäni kaikkea irti. Kirjassa varoitettiin kuitenkin tavoitteiden huutelua. Se, että itse on säätänyt itselleen huomattavasti kovemmat tavoitteet, kuin muut työntekijät, ei välttämättä ole aina hyvä juttu. Varsinkaan kollegoiden ja muiden mielestä. Kirjassa esimerkiksi mietittiin myyntitavoitteita, että myyjä pistää tavoitteekseen myyvänsä 100 000 tuotetta, kun muut pistävät vain 10 000. Tätä ei kannata etukäteen huudella, koska ihmiset ovat ensinnäkin kateellisia, mutta myös ilkeitä. Tämä tuo äkkiä selän takana puhumisia ja muuta ikävää työpaikalle. Ennemmin, jos joku kysyy tavoitteitasi, niin voit ne mainita rehellisesti, mutta älä lesoile. Se on nimittäin entistä nolompaa, jos huutelet kovaan ääneen suuria tavoitteitasi ja et pääse lähellekään sitä. Tämä siis omasta mielestäni on viisaampaa pitää omana tietonaan.

 

Kuitenkin se, että tavoitteesi ovat selkeästi suurempia on mahdollisuutesi onnistua isompi. Toki tämä ei tarkoita sitä, että tämä toimisi ilman sitä, että on ammattitaitoa tehdä kyseistä asiaa. Jos tuntee olevansa hyvä jossain ja pärjäävänsä siinä hyvin, on tämä keino todellakin kokeilemisen arvoista.

 

All- in

 

Kirjassa puhuttiin paljon itsensä likoon laittamisesta. Niin myös silloin, jos haluat oikeasti saada isoja tuloksia ja menestyä kunnolla. Tällöin sinun on pokeri termein laitettava all-in. Tämä on toki niin elämässä, kuin pokerissakin riski liike, mutta onnistuessaan se palkitsee, yleensä aika runsaastikin. Kirjan mukaan, riskien ottaminen ei kuitenkaan ole verrattavissa pokeriin, vaan täytyy muistaa, että tällä tarkoitetaan enemmän sitä, että menet henkisesti mukaan kokonaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että annat asialle enemmän aikaa, energiaa ja ideoita. Näin saavutat tavoitteesi helpommin, mikä tuo taas isommat tulokset!

 

Lisäenergia ja muut tulee kuitenkin kohdentaa oikeasti hyödylliseen. Tätä tavoitetta tulisi miettiä tarkkaan ja pohtia mikä se voisi olla. Itselläni se voisi olla juuri uusasiakashankinta tai talojen myyminen. Toimeksiantojen tekeminen nettiin entistä nopeammin ja tehokkaammin ei tuo juurikaan lisätuloksia kellekään. Jos taas panostan ideointia siihen, että kuinka saisimme lisää esimerkiksi keskusta yksiöitä, mitkä on kohtuullisen helppo myydä ja missä on kate meillekin hyvä. Tähän kun käyttäisin enemmän energiaa ja ideoita, niin kyllä se lompakkokin alkaisi äkkiä kiittämään, jos tähän jonkun hyvän jutun keksisin.

 

Olemme puhuneet paljon Jethrosta, joka tahkoaa rahaa tällä hetkellä ihan mukavasti. Hänen tavoitteensa joskus oli rakennuttaa oma kerrostalo ja myydä siitä jokainen asunto itse. Tällä hetkellä hän sitä tekeekin. Tämä kaikki alkoi siitä, että hän sai uusia tai vastarakennettuja kohteita myyntiin ja tahkosi näillä rahaa. Kun rahaa tuli tarpeeksi, sijoitti hän ne tonttiin ja rakennutti kerrostalon. Aivan mahtavaa minusta tällainen menestystarina ja olisikin huikeaa joskus pystyä itse samaan! Sitä en tiedä onko hän lukenut tätä kirjaa, mutta uskoisin, että hänelläkin on ollut aika suuret tavoitteet, että tänne asti on päässyt!

 

Kirjan teema on siis käytännössä kertoa kaikki tekeminen 10. Täytyy muistaa tähdätä korkealle, jotta saavuttaa isoja asioita. 10 X ajatusmallia käyttämällä tulee varmasti ajattelemaan isommin, tekemään töitä ahkerammin, sitoutumaan kovemmin ja saavuttamaan suuria. Tämän avulla pitäisi tulla sellainen ajatusmaailma, että mikään ei ole mahdotonta vaan kaikki on saavutettavissa. Kirja oli mielestäni ehkä silmiä avaava ja pisti pohtimaan, kuinka saan enemmän itsestäni irti. Nyt vain sitten ideoita ilmoille ja miettimään kuinka nämä käytännössä voisi toimia!

 

Petri Vainio-Pekka

Osuuskunta Bisnera

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!