Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirja on kirjoitettu uudelle johtajalle, kuinka hän muodostaa ensimmäiset 100 päiväänsä ja mikä niissä on tärkeää ja msitä sen jälkeen on tarkoitus lähteä jatkamaan. Luin kirjan mielenkiinnosta, sillä itselläni on edessä tuleva johtajuushaaste Gravin uutena talouspäällikkönä. Kirjasta sai paljon hyviä kysymyksiä pohdittavaksi niin henkilökohtaisella, johtoryhmän kuin koko yrityksen tasolla. Kaikkea, mitä kirjassa oli, oli vaikea miettiä tiimin kannalta, sillä kirja oli kirjoitettu ennemmin uudelle toimitusjohtajalle, mutta joitain kohtia pystyi soveltamaan oikein hyvin.

100 päivän suunnitelma

Tällä suunnitelmalla on tarkoitus luoda hyvä pohja tulevaa johtamishaastetta varten. Jokaisen suunnitelma voi olla hyvinkin erilainen, mutta sen pitäisi sisältää mm. perehdytys, tutustuminen uuteen ja mitä itse haluaa sen aikana saavuttaa. Heti kirjan alkuun olikin listattu seuraavat kysymykset:

  • Mikä on sinun 100 päivän tavoitteesi?
  • Mitä haluan saada aikaan tuon 100 päivän aikana?

Itselleni tämä toi alkuun jo vähän hankaluutta, sillä en oikein tiedä, mistä alkaisin tuon 100 päivää laskemaan, heti perehdytyksestä vai sitten vuoden vaihteesta kun virallisesti hommani alkavat. Oli miten oli, kirjassakin painotettiin perehdytyksen tärkeydestä ja harmillisesti usein sen niukkuudesta tai olemattomuudesta. Olen erittäin onnellinen siitä, että itse saan kattavan perehdytyksen taloushommaan meidän nykyiseltä talousvastaavalta Villeltä. Ilman häntä olisin kyllä aivan kuutamolla, mitä täytyisi tehdä. Ja mikä myös on mahtavaa, että pääsee tekemään yhdessä ja tämä on myös yksi sadan päivän jälkeinenkin tavoitteeni, että johtajana en työskentele yksin vaan osaan pyytää apua ja antaa vastuuta myös muille.

Tämä 100 päivän suunnitelma muistuttaa myös tietyllä tapaa oppimissopimusta, mutta vähän spesifimmin. Tämä liittyy vain tiettyyn aiheeseen välitavoitteineen ja haasteineen. Tätä suunnitelmaa tosin voi hyvin hyödyntää tavoitteisiin pääsemiseksi, esim. itselläni mielenkiintoiset/aiheisiin liittyvät asiakaskäynnit, talousoppiminen ja osaava johtaja. Olen sopinut asiakaskäyntejä, haalinut kirjoja ja kysellyt paljon ja vuoden päästä tavoitteeni on osata pyörittää yrityksen taloutta yhdessä kirjan pitäjän kanssa. Lisäksi lisää taloustaitoja pyrin saamaan myös Konkurssin puolelta talouden hoitajan pestissä.

 

Johtajuuden punainen lanka

Johtajuuden punainen lanka ja sen kirkastaminen kuvaa tilannetta, jossa johtaja on itse tietoinen siitä, mikä on hänen tapansa olla johtaja, miten hän käyttäytyy ja miksi ja miten hänen käyttäytymisensä vaikuttaa muihin.”

Kirjassa puhuttiin myös paljon tämän punaisen langan löytämisestä ja kirkastamisesta johtamisessa ja kuinka se on tärkeää säilyttää mukana toiminnassaan. Kirjassa oli myös tiivistelmä erilaisista tutkielmista, jonka mukaan johtaja selittää 50-70 prosenttia organisaation ilmapiiristä ja ilmapiiri puolestaan 20-30 prosenttia liikevaihdosta.

Tämä oli mielenkiintoinen aihe, sillä on selvästikin tärkeää, kuinka johtaja toimii. Minulla on myös kokemusta omista pomoista, että huonolla johtamisella työntekokaan ei ole niin mukavaa, mikä varmasti heijastuu moneenkin asiaan. Kannustava ja vapauden antava johtaja on hyvin erilainen kuin lyttäävä ja liikoja odottava pomo.

Koska itselläni on kokemusta erilaisista johtajista ja heidän johtamistyyleistään, on sitä kautta myös muovaantunut itselle kuva, millainen johtaja tahtoisi olla. Tavoitteena on tulevassa johtoroolissa johtaa esimerkkien avulla ja avata asioita mahdollisimman yksinkertaiseen muotoon. Lisäksi aion pyytää palautetta usein, jotta voin kehittää toimintaani ja tarttua yhteisiin haasteisiin, mitä tulee talouden ymmärtämiseen. Totta kai, olen itsekin vasta oppimassa, mutta punainen lankani on tehdä asioita selkeäksi ja esimerkillisesti. Tahdon myös luoda taloudesta ja numeroista puhumisesta positiivisen ilmiön, sillä sen huomaa nykyään, kun on taloustreenit, niin aihe on raskas ja siitä ei aina jaksa innostua. Syyllistyn tähän itsekin ja sillä juuri tahdon sitä myös lähteä kehittämään.

 

Minun 100 päivän suunnitelmani

Riippuen nyt vieläkin siitä, mistä lopulta päätän aloittaa, mutta sanotaan että alkuvuodesta minulla alkaa olla asiat jo mallillaan ja pystyn ottamaan täyden vastuun talouden hoitamisessa yrityksestämme. Olen ollut nyt arviolta kuukauden päivät Villen mukana perehtymässä talouteen ja saanut tässäkin ajassa oppeja jo valtavasti lisää. Toki paljon on vielä opittavaa, mutta minulla on myös aikaa. Konkreettisia steppejä, joita olen tämän n. 100 päivän aikana saanut tehtyä ovat:

  • Uuden kirjanpitojärjestelmän oppiminen (ja koulutuksen järjestäminen muulle tiimille)
  • Kirja(kirjoja) aiheesta (tällä hetkellä lainattuna talousjohtaminen)
  • Luoda yhdessä joryn että tiimin kanssa tavoitteet, joita talouspäälliköltä halutaan ja vaaditaan, jotta toimintaa voi kehittää sen mukaan
  • Sopia asiakaskäyntejä talouden tiimoilta ja ymmärtää, kuinka numeroilla voi johtaa kannustavasti
  • Ja arvoja unohtamatta, ettei mene liian vakavaksi, pitää hauskaa ja oppia paljon uutta ja luoda tapa jolla asioita voi kertoa innostavalla ja selkeällä tavalla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!