Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia

Kirjoitettu 21.05.13
Esseen kirjoittaja: Miikka Niininen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Partanen, Leinonen, Palviainen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mikäs ihmeen koulu tämä on, oli ensimmäinen kysymys saavuttuani Tiimiakatemialle ensimmäistä kertaa. Tiimiakatemiasta entuudestaan tiesin, että täällä opiskellaan liiketaloutta tekemällä oikeita projekteja oikeille asiakkaille ja että valmistumisen jälkeen lähdetään maailman ympäri matkalle. Jotenkin oletin alkuun että Tiimiakatemialla on luonnollisesti myös perinteistä opiskelua ja luentoja, mutta onneksi olin väärässä. Alkuun epäilin voimakkaasti onko Tiimiakatemia oikea paikka minulle, koska alkuun kaikki oli yhtä kaaosta ja mistään ei ollut varmaa tietoa, kaikki sanoo joka asian erilailla, ja voiko näin oikeasti oppia kaiken ”tarvittavan”. Myös oman tiimin kanssa oli alkuun voimakkaita epäilyksiä, että oppiiko tulemaan toimeen kahdeksantoista muun täysin tuntemattoman ihmisen kanssa (nykyään enää kuusitoista, ei täysin tuntematonta ihmistä), ja että näitä samoja naamoja joutuu oikeasti katsomaan samoja naamoja kolme ja puoli vuotta. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen mielessä kävi jo rajakadulle ”oikeaan” kouluun lähteminen.

Mikä sitten sai minut jäämään Tiimiakatemialle? Kai se oli se että oppi ensi alkuun tuntemaan edes joitain ihmisiä tiimistä ja sai ensimmäisiä onnistumisia, projektin ideoita ja oikeasti kiinnostuin jostain akatemialla. Sen jälkeen kun marraskuussa varmistui että järjestetään Street Hockey osakilpailu, en ole epäillyt kertaakaan että onko akatemia oikea paikka minulle. Kun tajusi oikeasti että täällä voi tehdä tasan tarkkaan sitä mikä oikeasti kiinnostaa ja mitä haluaa tehdä.

Miten tämä essee nyt sitten liittyy Leinosen, Partasen ja Palviaisen kirjaan Tiimiakatemia? Kirjan luettuani ymmärsin paremmin monia asioita akatemialta. Mistä akatemia on lähtenyt, mistä ja miten akatemialla opitaan.

Kirjasta nousseita kolahduksia.

Kirjojen lukemisen merkitys, ei niitä ihan turhaan lueta. Kirjassa sanottiin, on tainnut joku joskus aikaisemminkin sanoa, että kirjat pitäisi lukea tarpeeseen, ei kirjapisteiden takia, eikä varsinkaan opintojenkirjauksen viimeisellä viikolla. Melkein voisin väittää että kirjoista saa paljon enemmän irti, jos niitä lukisi oikeasti tarpeeseen, projekteihin ja itsensä kehittämiseen.

Kuinka ylivertainen Tiimiakatemian tekemällä oppiminen on oppimismuotona verrattuna tavalliseen luento-opiskeluun. Mitä rajakadulta valmistuva tradenomi tietää käytännön asioista yrittämiseen, myyntiin, markkinointiin tai johtamiseen liittyen? Tuskin käytännön tasolla mitään muuta kuin, että mitä vaatii perustaa yritys ja jotain kirjanpidosta. Tiimiakatemialla on mahdollisuus opetella käytännössä melkein mitä vaan, tapahtuman järjestämistä, myyntiä, markkinointia ja tiimiyrityksen johtamista esimerkiksi. Tiimiakatemialta valmistuessa on tehnyt käytännön projekteja kolme ja puoli vuotta, rajakadulta valmistuva tradenomi on tehnyt käytännössä oman alan töitä tasan tarkkaan parin työharjoittelun verran. Tiimiakatemialta valmistuvat eivät ehkä osaa kirjanpitoa tehdä, mutta sitä varten voi palkata jonkun, vaikka rajakadulta.

Vapaus. Tiimiakatemialla tiimiyrittäjät saa tehdä mitä haluavat, eli oppia mitä haluavat. Miten sama asia menee rajakadulla. Suurin osa kaikille pakollisia opintoja ja joudut istumaan luennoilla ja lukemaan tentteihin. Tiimiakatemialla pakollisia kursseja, mitä näitä nyt on ruotsi, englanti, ict ja viestintä. Akatemialla saa suunnitella itse omat aikataulut, tehdä vaikka kaikki hommat illalla jos siltä tuntuu.

Itse en osaa vielä tästä viimeisestä kohdasta tarkemmin kertoa, mutta mielestäni Tiimiakatemialla on parhaat mahdollisuudet kasvaa ihmisenä. Ehkä minustakin vielä semmoinen ihminen saadaan.

Miikka Niininen

Osuuskunta Mittava Innovations

miikka(a)mittava.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!