Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Temperamentti tiimissä

Kirjoitettu 21.11.13
Esseen kirjoittaja: Anna Rönkkä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Temperamentti, stressi ja elämänhallinta
Kirjan kirjoittaja: Liisa Keltikangas-Järvinen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Liisa Keltikangas-Järvisen Temperamentti, stressi ja elämänhallinta -kirjan. Se sai minut tajuamaan paremmin, kuinka paljon asioita ihmisten täytyy ottaa huomioon tiimityöskentelyssä. Ei vain riitä, että sanoo kaikkien ihmisten olevan erilaisia. Millä tavoin he ovat erilaisia? Mitä kaikkea tiimiläisten täytyy ymmärtää toisista, oppiakseen hyväksi tiimityöskentelijäksi?

Sopeutuminen on asia, jota Tiimiakatemialla joutuu harjoittelemaan. Monet ovat tottuneet kouluissa ennen akatemiaa tiettyihin oppimistapoihin ja opetukseen. Ainakin itselleni oli pienoinen shokki astuessani ensimmäisenä päivänä akatemian ovista sisään, koska se ei vastannut lainkaan odotuksiani ensimmäisestä koulupäivästä. Koko ensimmäinen syyslukukausi tähän mennessä on mennyt sopeutuessa uuteen ”kouluun”, uuteen kaupunkiin ja uusiin ihmisiin. Ensimmäiset kuukaudet akatemialla ovat olleet itselleni aika takkuisia, koska on täytynyt totutella ajatukseen siitä, että oppiminen on nyt täysin omalla vastuulla ja kaikki on kiinni itsestä. Olen tarvinnut paljon aikaa sopeutumiseen, enkä ole vielä päässyt oikein tekemisen makuun. En ole koskaan ollut kovin muutosvastainen ihminen, mutta tällaiset isot muutokset vievät aikaa. Akatemialla varmasti tulee eteen monia vastoinkäymisiä, ja asioita jotka hidastavat projektien etenemistä. Tärkeintä on kuitenkin itse asennoitua niin, ettei lannistu, vaan jatkaa yrittämistä.

Kirjassa kuvattiin aviopuolisoiden reissua ostamaan uutta ruokapöytää. Lopulta pöytää ei ostettu lainkaan, koska vaimo halusi ostaa kukkia, grillin ja vielä puutarhatyynyjäkin. Mies hermostui ja he ajoivat kotiin tyhjin käsin. Miehen rytmisyys on korkea, eli hän haluaa pitää elämänsä järjestyksessä. Hän on myös huono sopeutumaan. Vaimon sopeutuminen ja impulsiivisuus ovat taas korkeita ja rytmisyys matala. Kirjaa lukiessani tunnistin itseni tästä, ja tajusin että en ole vain vaimon tai miehen kaltainen, olen näiden piirteiden perusteella ehkä heidän temperamenttiensa välimuoto. Liikennemyymälässä työskennellessäni opin nopeasti työtehtävästä toiseen ja siten opin katsomaan liikennemyymälän toimintaa laaja-alaisesti päivän aikana. Minulle ei tuottanut myöskään ongelmia yhtäkkiset muutokset, esimerkiksi kahden linja-auton kaartaminen pihaan yhtäaikaa ja siitä seuraava ruuhka ja kiire. Pysyin rauhallisena ja palvelin asiakkaita niin hyvin kuin pystyin. Siinä suhteessa minussa ilmenee kirjassa esiintyneen vaimon piirteitä. Miehen piirteisiin taas samaistun esimerkiksi siinä, että en halua mennä ruokakauppaan ilman kauppalappua. Hermostun heti, jos minun täytyy mennä kauppaan kiertelemään ja miettimään, että mitäköhän tänään söisi. Kun minulla on valmiiksi tiedossa mitä pitää ostaa, näin vältyn myös helpommin heräteostoksilta.

Kaikkien olisi hyvä ymmärtää, että ihmisillä on erilaisia temperamentteja. Meidänkin tiimissämme on 20 erilaista temperamenttia ja ihmistä niiden takana. Koska emme vielä kunnolla tunne toisiamme, emme osaa tunnistaa toisistamme vallitsevia piirteitämme ja sitä, miten erilailla kaikki meistä tämän maailman näkevät. Temperamentti ei kerro ihmisen kyvykkyydestä tai taidoista mitään, mutta se näkyy työskentelytavoissa. Esimerkiksi järjestelmällisyys, tekemisen vauhti ja asioihin tarttuminen ovat paljon ihmisen temperamentista kiinni. Näitä asioita kannattaa tiimityöskentelyssä ottaa huomioon, ja ne voivat helpottaa projektiryhmien kokoamista sitten, kun osaamme tiimin kesken tunnistaa näitä piirteitä toisissamme. Ajan myötä, kun tunnemme toisemme paremmin, esiintyy minussa ja muissa tiimiläisissä varmasti piirteitä, jotka ärsyttävät toisia. Lähtökohtana on kuitenkin se, että ensin katsotaan peiliin ja yritetään ymmärtää toisia. Ihminen pystyy temperamentistaan riippumatta säätelemään käytöstään, mutta mielestäni muita miellyttääkseen kenenkään ei tarvitse itseään lähteä muuttamaan. Kuitenkin niin, että yhdessä työskenteleminen sujuu. ”Rauhanomaisen rinnakkaiselon saavuttamiseksi ihmissuhteissa perusoohje on se, että se mukautuu, jolle se on helpompaa.”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!