Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

JATKUVA UUDISTUMINEN – Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen

Kirjoitettu 08.12.13
Esseen kirjoittaja: Marjo Heiskanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: JATKUVA UUDISTUMINEN – Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen
Kirjan kirjoittaja: Pentti Sydänmaanlakka
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.3. Innovatiivisen yrityksen kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

JATKUVA UUDISTUMINEN –

Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen

Pentti Sydänmaanlakka

Kirjassa Jatkuva uudistuminen käsitellään kuinka luovuus ja sosiaaliset innovaatiot ovat tulevaisuuden tärkeimpiä kilpailutekijöitä. Yritysten tulisi uudistua koko ajan, jotta pysyvät mukana koko ajan kiristyvässä kilpailussa. Mitä enemmän yritys on omaperäisempi ja uudistuvampi, luo se enemmän kiinnostusta asiakkaissa. Jos yritys haluaa menestyä ja päästä tavoitteisiin sekä hyvään taloudelliseen tulokseen on sen monta kertaa oltava askel muita edellä. Nykyisten yritysten tulisi osata nähdä asioita uusista näkökulmista ja myös pystyä rakentamaan jatkuvasti jotain uutta ja toimivaa sekä osata ennakoida muutoksia, jotta se olisi kilpailukykyisempi ja innovatiivisempi.

Yritystä on osattava myös johtaa niin, että otetaan huomioon työntekijöiden emotionaalinen, henkinen ja käytännöllinen älykkyys. Nykyisten johtajien tulisi yrityksen johtamisen lisäksi osata johtaa myös itseään. Kirja antaa hyviä neuvoja luovan uudistumisen johtamiseen. Monissa yrityksissä uudistuminen on saattanut unohtua kokonaan. Uudistuminen antaa yritykselle keinon pärjätä paremmin ja on tärkeä osa kilpailukykyä. Sitä tulisi tehdä jatkuvasti niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. On sitten kyse yrityksestä, tiimistä tai yksilöstä, täytyy jatkuvasti uudistua, seuraamalla toimintaympäristöään tarkasti sekä avoin muutoksille.

Nykyajan uudistuva yritys on monesti myös hyvin tuottava yritys, joka osaa hyvin ennakoida muutokset. Tällainen yritys myös oppii ja kykenee toimimaan nopeasti. Kun yritys on innovatiivinen ja jatkuvasti uudistuva, näkyy se ulospäin innostuneina ja hyvin motivoituneina työntekijöinä, joilla on kirkas visio, mihin yritys on menossa. Luova ja innovatiivinen johtaja tuo myös yritykseen innostavan, kannustavan ja innovatiivisen ilmapiirin, jossa kaiken uuden luomista ja uudistamista pidetään tärkeänä osana yrityksen toimintaa.

Erilaiset innovaatiot antavat yrityksille lisäarvoa ja tuottavat uudistuksia sekä parannuksia. Tällaisia innovaatioita voivat olla palvelu-,tuote-, liiketoimintamalli tai sosiaalinen innovaatio. Esimerkiksi Mac-tietokone on tuoteinnovaatio, jonka Apple on luonut. Yritys on tullut tunnetuksi kaikkialla maailmassa innovatiivisista ja erittäin rohkeista ratkaisuistaan. Hyvä esimerkki palveluinnovaatiosta on taas Spotify musiikkipalvelu, jonka käyttäjät voivat valita haluamansa musiikkinsa suoratoistona internetistä. Halutessaan kuuntelija voi valita musiikkia eri artisteilta ja albumeilta sekä myös tehdä mieleisiään soittolistoja mielikappaleistaan.

 

Omassa Tiimiakatemian Vauvamessut projektissamme olemme miettineet paljon kuinka uudistua ja saada enemmän elämyksellisyyttä ensi vuoden messuille. Haluamme tuottaa asiakkaille lisäarvoa viime vuotta vielä enemmän, jotta Vauvamessuilla olisi tulevaisuutta ja mahdollisuus tulevaisuudessa tapahtuman konseptoimiselle myös muihin kaupunkeihin. Saimme ensimmäisten Vauvamessujen palaut-
teista messuvieraiden ja näytteilleasettajien osalta paljon toiveita seuraaville messuille mm. enemmän aktiviteetteja lapsille (nukketeatteri, erilaiset osallistavat musiikkiesitykset), yhteistyökumppaneiksi Fazer, Vaasa ja näin saada herkullista tuoksua messuille. Myös toivottiin enemmän äitiysvaatteita ja erilaisia vauvan -ja lastentarvikeliikkeitä.

Ensi vuonna meillä on tarkoitus tehdä Vauvamessut enemmän asiakaslähtöisimmiksi mm. jo edellä mainitsemani palautteiden toivomusten toteuttaminen ja mikä on tärkeää, aina haluamme katsoa tulevaisuuteen eli olla aina askeleen pidemmällä kuin muut. Hyviä ja uusia ideoita saimme opintomatkalta Ruotsista Tukholman ” Underbara Barn” Lapsi- ja Vauvamessuilta tänä syksynä ja näitä aiomme myös toteuttaa ensi vuoden messuilla. Haluamme tuoda Vauvamessuille uutta ja hyödyllistä tietoa vauvaperheille ja vauvaa suunnitteleville tuleville vanhemmille sekä tietoa ja tukipalveluja, jotka auttavat selviytymään heitä kiireisestä vauva-arjesta. Haluamme tuoda koko perheelle elämyksellisen kokemuksen, irtioton arjesta. Haluamme luoda myös hemmottelevamman, informatiivisemman ja vielä lämpimämmän Vauvamessut tapahtuman kuin viimeksi.

Tärkeänä ja jatkuvana tavoitteena meillä on jatkuva uudistuminen ja uusien yhteistyökumppaneiden löytäminen sekä vanhojen ja lämpimien kontaktien pitäminen tyytyväisinä. Tätä kautta saamme tehtyä messuvieraille entistä paremmat Vauvamessut, jossa painottuu kokonaisvaltainen perheen hyvinvointi. Hyvin tärkeänä asiana on myös tarjota itse messutapahtumassa yhteistyökumppaneille ja messuvieraille hyvää ja laadukasta asiakaspalvelua.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!