Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4.0 Kristoffer Lawson

Kirjoitettu 13.11.19
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 9.10 Tapahtumat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Marraskuun alussa 4.0  puhujana oli Kristoffer Lawson. Hän puhui käyttäjäkokemuksesta nettisivuilla. Ajattelin että kuunnellaan nyt vaikkei aihe ollut minulle se mielenkiintoisin. Mutta muutaman minuutin kuunneltuani minua alkoi kiinnostamaan aihe, sillä Cleverakin on juuri tekemässä uusia nettisivuja ja arvasin että tästä saa varmasti hyötyä tekemiseen.

 

Lawson painotti heti puheen alussa, kuinka tärkeää sivun toimivuus on. Ihmiset ovat hyvin kärsimättömiä, jos sivu ei toimi. Jos en paljoa valehtele niin se taisi olla noin kolme sekuntia, kun käyttäjä jaksaa odotella, että sivu latautuisi tai osto menisi lävitse. Jos sivu ei toimi niin yritys voi menettää potentiaalisen asiakkaan. Käyttäjänä ja myöskin kärsimättömänä ihmisenä huomaan kyllä saman reaktion itsessäni. Esimerkiksi jos en löydä tilausehtoja tai toimitusaikoja kovin helpolla tai ollenkaan niin osto saattaa jäädä tekemättä ja varsinkin jos se ei ole välttämätön. Tiimimme nettisivut ovat mietitty ja rakennettu siten että sivulla vierailija näkee ensimmäiseksi tiimimme eli ketä siihen kuuluu ja pienen esittelyn jokaisesta. Sillä jos hän haluaa meiltä palveluja, hän varmasti haluaa tietää kehen ottaa yhteyttä. Projektit ovat selkeästi näkyvillä heti tiimiesittelyn jälkeen. Sieltä näkee tämän hetkiset sekä jo loppuneet projektit. Mahdollinen asiakas pystyy katsomaan minkä tyylistä tiimi on jo tehnyt ja miten se on mennyt.

 

Lawson kertoi monta vinkkiä mitä huomioida, ettei tee pientä mutta merkittävää virhettä nettisivuja tehdessä. Tyypillistä on ahtaat sivut ja etenkin jos etusivu on liian täynnä kaikkea. Mitä enemmän on tyhjää, sitä selkeämpi sivu on. Psykologia tulee vastaan myös nettisivuja tehdessä sillä värit vaikuttavat paljon ihmisiin. Harmoniset värit ovat hyviä, mutta pitää muistaa myös tehostus värit tarvittaessa esimerkiksi ”lue lisää” nappulan päällä. Maalaisjärjellä ajattelu on myös suotavaa. Tarkoitan sitä, ettei laita vihreälle pohjalle sinistä tekstiä. Esteettisyys luo ihmisille kuvan, että tätä on helppo käyttää. Esimerkiksi Google ja Apple luo tämän fiiliksen koska Googlessa on käytännössä vain yksi pääsy eteenpäin ja Applessa yksi näppäin kotivalikkoon. Helppoa. Applella on muutenkin hyvin yksinkertainen ohjelmisto, joka on monelle ehdoton valinta. Tällä hetkellä vaikuttaa, että myös meidän nettisivuista on tulossa selkeät, ei liian täyteen ahdetut ja myöskin väreiltään sopivat. Lawson painotti puheessaan myös, että monet unohtavat kuvien tärkeyden. Kuvia laitetaan miettimättä paljonko ne vievät tilaa ja ovatko ne hyvä laatuisia. Tiimimme huomioi kuvissa, että ne ovat hyvin otettu ja myöskin laadultaan hyviä. Laadun takaamme hyvällä kameralla ja oikeanlaisilla valotuksilla.

 

Sivuilta on hyvä jättää pois linkit mitkä vievät toiselle sivulle. Mikä on käyttäjälle ärsyttävämpää, kun uuden sivun aukeaminen. Toisaalta LinkedIn linkki voisi olla aivan hyödyllinen oman esittelyn kohdassa. Sen avulla saa tietää henkilöstä enemmän ja LinkedInin kautta pystyy myös ottamaan yhteyttä henkilöön. Ja yleensä jos LinkedIn linkki löytyy niin se vihjaa, että nyt tämä johtaa uuteen ikkunaan. Ponnahdusikkunat kuuluvat myös tähän vähän haastavaan kategoriaan. Olet juuri päässyt sivulle ja saman tien tulee joku mielipidekysymys sivusta. Ei se oikein toimi siinä vaiheessa. Mielestäni kysymys sopisi, jos olet vaikka ostanut sivulta jotain ja sitten kysyttäisiin asiakastyytyväisyyskysely. Ei haittaisi minua ja siitä olisi silloin enemmän myös hyötyä yritykselle.

 

Lopussa Lawsonille sai näyttää omia nettisivuja, meidän nettisivujen version hän arvioi vain silmämääräisesti ja totesi että hyvin on selkeät ja helppokäyttöiset.  Attractive.ai- ohjelman testiä ei pystytty meille tekemään sillä meidän sivuja ei ollut vielä julkaistu. Oikein hyviä vinkkejä Lawson kyllä jakoi, joista on varmasti hyötyä jatkoa ajatellen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!