Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4 tunnin työviikko

Kirjoitettu 12.09.14
Esseen kirjoittaja: Saija Valkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: 4 Tunnin työviikko
Kirjan kirjoittaja: Timothy Ferris
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Timothy Ferriss: 4 tunnin työviikko

Timothy Ferris kertoo kirjassaan 4 tunnin työviikko omista kokemuksistaan ja ajankäytöstään. Hän kertoo kuinka jokainen voi lyhentää oman työaikansa jopa neljään tuntiin viikossa. Kuulostaa uskomattomalta mutta niin Ferris itse tekee. Luin kirjan, sillä keväällä oma ajankäyttöni tuntui olevan todella suunnittelematonta eikä aikaa jäänyt esimerkiksi ystävien tapaamiseen vapaa-ajalla. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että kalenterin käyttö on kaikki kaikessa, eikä oikeasti ikinä ole kiire. Kyse on vain aikataulun suunnittelusta, josta olet itse vastuussa. Siksi minulle tuottaa vaikeuksia ymmärtää, miten ihmiset eivät kestä Tiimiakatemian tuomaa ”kiirettä” ja aikataulua. Oikeasti päätät itse.

Kun työtä tekee vain ollessaan tehokkaimmillaan, on elämä sekä tuottavampaa että nautittavampaa.

Kun teet töitä toisille, sinulle yleensä kerrotaan mihin aikaan työskentelet ja mitä teet. Rakastan Tiimiakatemiaa juuri sen takia, sillä meillä näin ei ole. Saan itse päättää milloin teen työni, jotka olen itse hankkinut. Jos joku aamu en jaksa herätä ja olla kahdeksalta skarppina toimistolla, minun ei tarvitse. Kun tulin Tiimiakatemialle suoraan lukiosta olin kuin taivaassa, sillä kukaan ei ollut aikatauluttamassa elämääni. Muutamien löysien päivien, tai viikkojen, jälkeen ymmärtää kuitenkin itse nopeasti, ettei hommat etene jos mitään ei tee, eikä kukaan tule sanomaan minulle, että tee. Kaikki on itsestä kiinni. Ja niin yllättävältä kuin se kuulostaakin, aloitan suurimman osan päivistäni kello 8 aamulla.

Ferris kirjoittaa, että kun työskentelee vain ollessaan tehokkaimmillaan, on elämä tuottavampaa ja nautittavampaa. Olen huomannut väittämän pitävän paikkansa. Ensimmäisinä vuosina sovittiin porukalla myyntipäiviä, jolloin koko projektiryhmä kokoontui yhdessä soittelemaan. Valitettavan usein itselläni ei kuitenkaan ollut fiilistä soittaa mutta oli silti soitettava. Vuodet kuitenkin ovat tuoneet mukanaan viisautta ja olen tajunnut, ettei ilman fiilistä pidä soittaa. Soittelu on tehtävä silloin, kun siltä tuntuu ja tuntee saavansa tuloksia. On turhaa myös myydä tuotetta, johon ei itse usko. Kun tekee työtä, josta itse nauttii ja jota haluaa tehdä on elämäkin tosi kivaa – tämän olen huomannut viime aikoina tehdessäni itselleni todella mielekkäitä projekteja.

Wilhelm Occamilainen: On turhaa tehdä enemmän, jos samaan tulokseen pääsee vähemmällä.

Meillä on tuote, jota myymme yrityksien joululahjoiksi jo toista vuotta peräkkäin. Olemme kuitenkin huomanneet myynnin vievän todella paljon aikaa, sillä kontaktoimme ensin yritykset sopiaksemme tapaamiset ja sitten käymme tapaamisilla, joihin menee noin puolisen tuntia. Näitä tapaamisia pitää tehdä monta eikä aina tule toivottua tulosta. Keskustelimme projektiryhmämme kanssa tilanteesta ja pohdimme, että järkevämpää olisi kontaktoida isoja organisaatioita tai yritysrykelmiä, joille voisi käydä vetämässä yhteisen myyntisetin. Tämä oli nyt vasta ajatuksentasolla, saa nähdä mitä kehittelemme.

Meillä on myös asiakasviikko, jonka aikana usein on tullut käytyä tuttujen yrittäjien luona. Nyt kuitenkin, kun monien yhteistyökumppaneiden kanssa suhde on jatkunut jo pitempään, ajattelimme järjestää heille asiakastilaisuuden. Emme ole ennen järjestäneet vastaavaa, joten päätimme toteuttaa tämän idean. Kutsuimme kaikki läheisimmät asiakkaamme ja saimme positiviisen vastaanoton saaden parisen kymmentä osallistujaa. Ei tätä bisnestä yksin pyöritetä.

 

Älä yliarvioi kilpailua äläkä aliarvioi itseäsi.

Ferris kirjoittaa, ettei pidä olla epävarma sillä jokainen muukin on. Hän muistuttaa, että olemme parempia kuin itse uskommekaan. Itseluottamus on yrittäjän yksi tärkeimmistä valttikorteista. Ajaudun itse vieläkin liian usein ajatukseen, että en kehtaa mennä esimerkiksi juttelemaan seminaarissa tuntemattomille. Niin helpolta kuin se kuulostaakin, sitä se ei aina itselleni tunnu olevan. Esiintyminen ei ole tällä hetkellä vahvuuteni vaan pikemminkin mahdollisuuteni, jota kehittää. Sen olen myös kirjoittanut oppimissopimukseeni ja siihen aion panostaa. Haastan itseäni esiintymään mm. juontajana vaikken siitä mitään vielä tiedäkään – haluan oppia ja se on kaikki millä on merkitystä.

 

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!