Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4 tunnin työviikko

Kirjoitettu 15.01.14
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet:
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuvaus amerikkalaisesta unelmasta. Kuinka kuka tahansa voi pienellä työmäärällä älyää käyttäen tienata kymmeniä tuhansia vuoteen vain muutamalla hassulla sähköpostilla viikkoon. En väitä että tällainen menestys on mahdotonta mutta uskon että kirjan kirjoittaja on hieman vääristellyt työmäärää ja raakoja työtunteja siitä mitä tämän saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi vaaditaan. Fakta on että jos et teet asiaa kunnolla joku tekee sen paremmin. Toki kirjassa myös oli hyvä pointtt siitä kuinka toimintoja automatisoimalla voit hakkia omaisuuksia jos suunnittelet asiat hyvin. Itsekin kuulun tähän vähän työtä paljon vapaa-aikaa ja rahaa kuten varmasti jokainen meistä joten kirjasta oli helppo innostua.

Fake it till you make it

Tämä fraasi ynnää hienosti akatemialla kuohuvan menestystä tavoittelevan ja  asenteen. Usein tästä on havoiteltavissa jopa ylimielisyyttä mikä ei välttämättä ole huonokaan asia. Kuitenkin jos aijot feikata sen niin täytyy ainakin yrittää myös tehdä sen. Itseensä uskova ihminen auttaa myös muita uskomaan asiaa jota toteutat. Ilman hyvää asennetta ja ilman uskoa itseensä et voi saavuta mitään suurta. Voiko olla näin että minusta ei koskaan tule mitään koska minusta on vaikea uskoa omiin tekemisiini?

Epämukavuus alue

Kirjassa puhuttiin paljon myös epämukavuus alueesta ja asioiden tekemisestä joita et normaalisti uskalla tehdä. Minun täytyy alkaa harjoittelemaan epämukavien asioiden lähestymistä. Kirjassa olikin muutamie vinkkejä kuinka voit murtaa mörköä sisälläsi. Toki ”tee epämukavia asioita” on tuttu asia jo entuudestaan mutta en ole koskaan ajatellun että näitä asioita voi harjoitella jopa niin simppeleillä ja mukavilla asioilla kuin katsekontaktin säilyttämisellä. Lupaan itselleni myös hakeutua enemmän lavalle tämän vuoden kuluessa tiimiakatemialla.

Ihmiset ympärillesi

4 Tunnin työviikossa puhuttiin paljon myös oikeiden ihmiten hankkimisesta ympärillesi. Tämä on monessa kirjassa korostettu teema ja eihän sen paikkaansa pitävyyttä voi kyseenalaistaa. Viimeaikoina musiikin maailmaan tutustuessani olen ollut kovin yksin. Kenelläkään ei ole mitään sanottavaa tekemisistäni ja kukaan ei osaa kommentoida mitään kriittisesti. Tämä lannistaa aina tekemisen meininkiä ja siksi menestyäksesi tarvitset samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä ympärillesi jotta jaksat olla motivoitunut.

Tavoitteet

Mitä haluaisin saada itselleni?

  • Ulkomailla tehtävän työn
  • Koti studion
  • Rahaa niin että ei tarvitse jokaista euroa laskea

Millainen haluaisin olla?

  • Oma itseni
  • Paremmassa fyysisessä kunnossa
  • Menestyvä

Mitä haluaisin tehdä?

  • Soittaa musiikkiani tuhatpäisen yleisön edessä
  • Matkustaa elääkseni
  • Käydä vähintää yhtämonessa maassa kuin minulla on ikävuosia

Olen alitajuntaisesti pohtinut välitavoitteita näihin tavoitteisiin pääsemiseksi mutta täytynee kirjan luettua tehdä ihan lista pienemmistä to-do asioista jotta pääsen eteenpäin. Vuoden päästä nähdään minne ollaan päästy.

Niche markkinat

Kirjassa puhuttiin niche markkinoista joka on siis jotain jolleki jota on niukasti tarjoilla. Tästä tuli mieleen tarina jyväskylässä kun menin katsomaan miten paikalliset pojat järjestää ”tiskijukka” tapahtumia. Lähdin perjantai iltana käymään kyseisessä tapahtumassa aikeina käydä sisällä vaikka hinta olikin runsaat 12e. Hinta oli suhteellisen iso ottaen huomioon että paikalla ei ollut ketään ”suurta” esiintyjää. Paikalle päästyäni tanssisali lutakkoon älysin että tapahtuma on loppuunmyyty ja sisälle ei ollut asiaa. Aloin pohtimaan miksi ja vastaus löytyi siitä että tapahtuma oli järjestetty ikäraja 15v mentaliteetilla jonka älysin vasta paikalle tultuani nuorehkoa käviäkuntaa ihmetellessä. Tanssisali lutakkoon pääsi kyllä kaikenikäiset ja alueella oli myös anniskelu-alue mutta pääasiallinen kohdeyleisö oli alaikäiset. Heillä ei ole mahdollisuutta viettää iltaa ”klubimaisissa” oloissa muuala kuin kyseisissä tapahtumissa ja siksi tapahtuma oli hintasta välittämättä loppuunmyyty.

 

Elä pyri keskinkertaiseen vaan parhaaseen

Vielä mielestäni kirjasta se asia millä menestys saavutetaan. Eli parhaaseen pyrkiminen keskinkertaisen siaan. Kukaan ei osta keskikertaista palvelua jos parasta on saatavilla. Tämä lause mielessä seuraavaan vuoteen!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!