Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

4 tunnin työviikko

Kirjoitettu 03.03.13
Esseen kirjoittaja: Timo Kasurinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: 4 tunnin työviikko
Kirjan kirjoittaja: Timothy Ferris
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 6.1. Asiakkuuden työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Timothy Ferris. Moniyrittäjä, maailmanmatkaaja, potkunyrkkeilyn Kiinan mestari, Tangon maailmanennätysmies ja niin edelleen. Miten kansainvälistä yritystä johtavalla henkilöllä voi olla aikaa tähän kaikkeen? Ferrisin kirja: ”4 tunnin työviikko” paljastaa uusrikkaiksia itseään nimittävien liikemiesten ihmeellisen maailman.

Elämäsi DEALi

Tavoite on selvä. Pärjää tekemällä töitä ainoastaan neljä tuntia viikossa. Ehtona on myös se, että työt pystyy tekemään missä tahansa päin maailmaa (riippumatossa tyynenmeren saarella) välineinä ainoastaan läppäri. Sanoisin, että tässä on unelmatyöni Tiimiakatemian jälkeen (pistin tämän kirjan tilaukseen heti sen luettuani). Nyt kuitenkin pyrin kirjan oppien avulla tehostamaan työtäni akatemialla: Ferrisin vastaus  näihin haasteisiin: DEAL

 • D = definition, eli määrittely.
 • E = eliminointi
 • A = automasointi
 • L = liberaatio, VAPAUS!

Elämä uudestaan määriteltynä

On aika määritellä elämän perusarvot uudestaan. Mikä on tärkeää ja mikä ei? Tästä edespäin valuuttanani ja elinehtonani toimii aika. Vaihdan aikaani viisaasti ja ainoastaan silloin kuin hyöty on maksimaalinen. Tarpeettoman työn tekemättä jättäminen ei ole laiskuutta. Sen tekeminen hyvin ja hartaasti ei tee siitä tarpeellista.

Varsinkin Suomalaisessa yhteiskunnassa uhrautumista arvostetaan enemmän kuin tehokkuutta. Jos uhraudut tekemään monta tuntia ylitöitä välinpitämättömän asian kanssa, saat enemmän arvostusta kuin jos hoitaisit kaikki tarvittavat hommat neljässä tunnissa. Outoa, että lähes jokaisen työtehtävän odotetaan kestävän kahdeksan tuntia päivässä. Onkohan näin?

Vapaa-ajasta päästään seuraavaan aiheeseen. Tästä lähin vapaa-aika ei tarkoita minulle veltostelua ja sohvalla löhämistä. Rentoutumista ei pidä unohtaa, mutta pyrin käyttämään rajallisen vapaa-ajan huolellisesti. Ainaisen aivojen tappamisen sijaan haluan selkeyttää henkilökohtaisia päämääriäni ja keskustella näistä asioista hyvässä seurassa.

Monesti tälläisiä asioita luvattuani, olen jäänyt odottamaan ”oikeaa aikaa” aloittaa. Oikeaa aikaa ei kuitenkaan ole olemassakaan. Aina on jokin huonosti, ei ole rahaa, ärsyttää, ei jaksa ja niin edelleen. Oikea aika aloittaa on siis heti

Käytäntöön:
 • Omien arvojen ja tavoitteiden selkeyttäminen
 • Vaali aikaasi
 • Kehittävää vapaa-aikaa
 • ”Oikeaa aikaa” aloittaa ei ole olemassa. Oikea aika = heti!

Eliminointi

Muutos lähtee pään sisästä, mutta mitä sitten kun pitäisikin alkaa tositoimiin? Eliminointi!

Oletko kuullut Pareton periaatteesta? Se meene jotakuinkin näin: ”80% seurauksista johtuu 20% syistä” – Lainaus Wikipediasta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 80% tuloksista syntyy 20% vaivannäöstä ja käytetystä ajasta. 80% tuloksesta on peräisin 20% tuotteista ja asiakkaista ja niin edelleen.

Tiimiakatemialla on käytössä termi TUUSAILU. Tämän kohdan tarkoituksena on poistaa kyseinen hirvitys. On turha automatisoida huonosti käyvää prosessia, niinpä sieltä otetaan turhat pois. Aioin alkaa pitää kirjaa tunneistani ja tutkia kalenterini joka viikon päätteeksi. Mihin aika on oikein kulunut? Toivon että näin tekemällä pystyn joka viikko vähentämään tuusailun määrää. Tällöin aika jää oikeille töille ja voin viettää viikonloppuni rauhassa!

Pari hyvää vinkkiä kirjasta:

 • Pareton periaate!
 • Vältä turhia palavereita loppuun asti! Nämä ovat Tiimiakatemiallakin pahimpia aikasyöppöjä!
 • Kaikki imettävä informaatio täytyy olla heti vietävissä käytäntöön! Esimerkiksi on turha etsiä tietoa tapahtumasta jonne olet menossa kuukausien päästä. Joudut kuitenkin käymään materiaalin uudestaan läpi!
 • Käytännön harjoitus (aloitan saman tien): Viikon mittainen mediapaasto. Ei sanomalehtia, ei uutissivustoja, ei televisiota ja EI netissä surffailua työpäivän aikana!

Automatisointi

Kun prosessista on eliminoitu pienimmätkin turhuudet pois, voi sen automatisoida. Nään kuitenkin että vielä Tiimiakatemian aikana perimmäisin pyrkimys on oppia tekemään bisnestä. Niinpä en lähde vielä tässä vaiheessa hankkimaan henkilökohtaista assistenttia tai ulkoistamaan itseäni. Kirjasta tuli kuitenkin hyvi vinkkejä miten automatisoida tuotteen myynti ja markkinointi kokonaisuudessaan. Aionkin perehtyä tarkemmin varsinkin google mainosten maailmaan.

Käytäntöön?

 • Sähköpostin, Facebookin yms. kanavien tarkistaminen max. kaksi kertaa päivässä ja jatkossa toivottavasti vielä harvemmin!

Liberaatio:

Mikä on pahinta mitä voisi tapahtua, jos toteutat haaveesi?

Häviä, katoa, vapaudu. Tätä tavoitellaan ja pieniä varaslähtöjä on aina hyvä ottaa!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!